Ave20 241 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 CześćTak jak w temacie - szukam telewizora do podanej kwoty, powyżej 40" z możliwością przeglądania neta. Czy w telewizorach SmartTV jest opcja przeglądania neta? Jeśli tak, to czy łącze jest kablowe czy TV ma wbudowany jakiś panel WiFi?Będę wdzięczny za sugestie. Jeśli w sugerowanej cenie nie znajdzie się nic z panelem WiFi, to polećcie coś dobrego w tej samej cenie bez neta.Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
newsfan 37 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Za dużo to tego nie będzie w tej cenie, http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe,g3:4,n1:2,od1900do3000.bhtml, niektóre są WiFiready co oznacza, że możesz sobie dokupić moduł za około 100zł z adapterem WiFi. Cytuj Link to post Share on other sites
Ave20 241 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Słuchaj, a jak to jest z TV ze Smart'em? Samsung, LG - czy one nie mają możliwości korzystania z internetu? Czy do takiej czynności trzeba już panel WiFi?Mam w domu router i zastanawiam się czy da się jakoś podpiąć siecią WiFi do TV - czy sam telewizor z opcją Smart wystarczy czy trzeba zaopatrzyć się w TV z wbudowanym panelem WiFi itd.? Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Może jakimś specem nie jestem ale postaram się pomóc. Są telewizory z wbudowanym wifi które normalnie jak laptop czy telefon łączą się z routerem. Wpisujesz hasło i powinno działać. Co do twoich wymagań znalazłem dobrą ofertę . Nie wiem jak ten sklep może tak tanio sprzedawać jak ten model jak normalnie chodzi po ~ 2700zł. Jest to samo co 42la660s ale ma lepszą obudowę. Co do smart tv. Ogólnie utarło sie że najlepszy smart TV ma samsung ich to jest prawda, ponieważ ma naprawdę fajne propozycje których nie znalazłem np w Lg chodźmy TVN player. Co mogę powiedzieć o smart Tv w lg? Jest dobry, ale chyba tylko tyle. Tak jak mówię nie korzystałem dużo z funkcji internetowych w innych markach, no ale przeglądarka (w lg) działa i dobrze obsługiwała youtube i inne strony, lecz do pełnej płynności to jej czasami brakowało. Youtube w 1080p szybko sie ładuje i nie przycina. Podsumowując upewnij sie czy faktycznie w tym sklepie za ten Tv tyle chcą jak będzie cie cena zadowalać to kupuj. Aha bym zapomniał spytaj sie czy można zwrócić nie używany TV bo czasami Lg potrafi trafić sie z cloudingiem. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Aha bym zapomniał spytaj sie czy można zwrócić nie używany TV bo czasami Lg potrafi trafić sie z cloudingiem. Boże ludzie ogarnijcie się!Każdy TV LCD-LED ma clouding! Nie tylko LG. To samo z bandingiem i innymi zjawiskami. Nie podoba się kupcie CRT będzie święty spokój. I bardzo proszę "znawców" o nie wypowiadanie się tylko po tym ze raz się weszło na opinie 1 modelu TV i już się jest szpecem od cloudingów i bandingów. Cytuj Link to post Share on other sites
newsfan 37 Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Problem mają Ci co są wyczuleni na clouding, tak jak ja na opóźnienie obraz względem dźwięku, kompletnie mi odbija wtedy. Smart TV LG tylko dobre? Zapomniałeś wspomnieć o nowym kontrolerze Magic Remote, świetny wynalazek do sterowania TV. O tym zacinaniu też słyszałe, ale główną przyczyną jest stary router, który nie daje rady ciągnąć takiej rozdzielczości na bierząco, a nie TV. Cytuj Link to post Share on other sites
borsonn 0 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ja mam Samsunga Smart TV 40" ( jak będziesz chciał to Ci podam dokładny model) i wifi w nim nie ma, za to jest połączony z internetem przez kabel który poprowadziłem z routera. Do tego w moim tv nie ma przeglądarki, są tylko appki dzięki którym możesz pośmigać po youtube, onecie, ipli itd ( ale to może dlatego, że telewizor już ze 2 lata conamniej ma) Cytuj Link to post Share on other sites
szylolek 13 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ja posiadam taki model - http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue40es6570.bhtml Ma WiFi, choć łączę się przez kabel bo filmiki na YouTube w HD potrafiły się buforować. Do tego przeglądarka internetowa, która do mało rozbudowanych stron jest dobra, ale jeśli jest za dużo reklam czy tego typu spowalniaczy to TV się gubi. Jeśli chcesz swobodnie przeglądać strony internetowe to lepiej się zaopatrzyć w jakiś komputer HTPC. Cytuj Link to post Share on other sites
newsfan 37 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ale spokojnie, jak nie ma WIFi to można podczepić się kablem ethernetowym pod router i też będzie działać. Tyle, że mniejsza wygoda i więcej kabli za telewizorem. Moduł WiFi można też dokupić niewielkie pieniądze. Seria LG LA ma WiFi wbudowane, każdy model, oprócz 613. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts