Skocz do zawartości

Solidny PC do Gier i Multimediów

Recommended Posts

Xenon ma to do siebie , że nie da się go kręcić ( xenon tak w ogóle stosuje się w serwerowniach ) jest o wiele szybszy niż i5   porównywalny do i7 , no ale jak mówi BlueMike i gtxxor , coś za rzecz czegoś. Xeony z HT zwykle są chwytliwe ze względu na to, że są zauważalnie tańsze od i7, a oferują podobną moc. 

Moim skromnym zdaniem lepiej zostawić tak jak jest :)

Czasu mam dużo więc mogę jeszcze pomedytować nad wyborem  :D Ale jak coś to wezmę gtx 760 i tą i5 :) Chyba, że pożyczę pieniążki od rodziców i zakupię zestaw z xeonem :) Temacik można zamknąć jak coś ale jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycję to czekam jest czas do 12 sierpnia :D

Edytowane przez Endruś

Kurcze wszystko zależy od tego, co dla autora oznacza "praca w Photoshop". Jeśli jest to kwestia obróbki fotografii, które powiedzmy są w rozdzielczości aparatu dobrego smartphone (~8MP), to nie ma absolutnie problemu żeby w zestawie znalazł się i5 bez utraty czegokolwiek. Jeśli jednak ten PS to tak profesjonalnie i w grę wchodzą jakieś ogromne projekty, z pracą na wielu warstwach, etc. to Xeon/i7 wskazany. 

Kurcze wszystko zależy od tego, co dla autora oznacza "praca w Photoshop". Jeśli jest to kwestia obróbki fotografii, które powiedzmy są w rozdzielczości aparatu dobrego smartphone (~8MP), to nie ma absolutnie problemu żeby w zestawie znalazł się i5 bez utraty czegokolwiek. Jeśli jednak ten PS to tak profesjonalnie i w grę wchodzą jakieś ogromne projekty, z pracą na wielu warstwach, etc. to Xeon/i7 wskazany. 

No tak , autor sam musi teraz się zdecydować 

SPAM

Edytowane przez sid vicious

Hmmm do zdjęć mi on nie potrzebny raczej do projektów 3d, modelowanie obiektów, tła pod strony internetowe naprzykład. Ale jak już mówiłem nie tylko photoshop ale również edytory map, programy do modowania. Narazie zaczynałem od photoshopa bo tylko na nim mogłem jako tako pracować :)

Edytowane przez Endruś

do zdjęć mi on nie potrzebny raczej do projektów 3d, modelowanie obiektów

Jakich programów używasz do tych celów?

W pierwszym poście pisałeś o FL Studio. On wykorzystuje wielowątkowość (LINK1, LINK2). Ale pewnie nie tworzysz profesjonalnie muzyki, więc i5 będzie wystarczający.

Bym używał do robienia obiektów itp. to jest w zestawie od RedKita co dają na ich oficjalnej stronie :) (Chwilowo pracuje na kolegi komputerze wspólnie). Wszystkiego się narazie uczę i nie mówię, że jestem ekspertem bo najpierw trzeba mieć stację roboczą a laptop mi do tego nie wystarczy i również żeby w grach ten komputer się spisywał dobrze. Bo będę robił gameplaye itp. więc to też jest ważne. W Fl nie tworzę utwórów ale fajne melodie lubię układać i wychodzi nawet dobrze jak na początek. Dlatego jak będą 2 komputery będzie się szybciej i efektywniej to robiło wszystko. Ale największy nacisk będę kładł na Edytory do map i modowanie np. mapa w Wiedźminie 2, dodawanie ulepszaczy w grze (modów). Potem praca w PS: robienie grafik, layotów do stron internetowych i tapet. I tak jak wcześniej wspomniałem to granie (ale również robił bym serwery do grania z kolegami i sprawdzalibyśmy na jakim etapie jest mapka).