Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) OK myślę, że już wszystko jest załatwione . Dziękuję wam za cenne wskazówki i porady. Temat już można zamknąć. Komputer zamówię jak pieniądze zostaną wypłacone czyli 12 sierpnia. Dziękuję wam bardzo serdecznie i czekam z niecierpliwością na moje pieniążki.Pozdrawiam Endruś Edytowane 22 Lipca 2013 przez Endruś Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 OK myślę, że już wszystko jest załatwione . Dziękuję wam za cenne wskazówki i porady. Temat już można zamknąć. Komputer zamówię jak pieniądze zostaną wypłacone czyli 12 sierpnia. Dziękuję wam bardzo serdecznie i czekam z niecierpliwością na moje pieniążki. Pozdrawiam Endruś Cała przyjemność po naszej stronie. Mimo , że dochodziło do ostrych sprzeczek udało się razem złożyć na prawdę świetny zestaw. Chciałbym , też przeprosić wszystkich za moją awanturniczość , ale po prostu chciałem , żeby autor dostał jak najlepszy zestawik ;P i jak widać się nam to udało ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Cała przyjemność po naszej stronie. Mimo , że dochodziło do ostrych sprzeczek udało się razem złożyć na prawdę świetny zestaw. Chciałbym , też przeprosić wszystkich za moją awanturniczość , ale po prostu chciałem , żeby autor dostał jak najlepszy zestawik ;P i jak widać się nam to udało ;p Nic się nie stało ważne, że każdy był dla mnie pomocny, a to jest najważniejsze i wykonaliście za mnie jak najwięcej roboty bo sam dużo pewnie bym nie zdziałał i zeszło by mi to nie mało czasu. Cytuj Link to post Share on other sites
BlueMike 2579 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 wezmę jedną kość RAM 8gb co podał BlueMike. Jesli chcesz brać w jednej kości i na techplanet.pl to proponuje tą: http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/crucial-ddr3-8gb-1600mhz-ballistix-sport-cl9,35968.html , mają tu lepsze ceny niż morele. Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 @BlueMike dziękuję za pomoc zapisuje już linka Reszta już mam sądzić z tego sklepu ma zostać bez zmian czy znowu mnie czymś zaskoczysz ?? Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 @BlueMike dziękuję za pomoc zapisuje już linka Reszta już mam sądzić z tego sklepu ma zostać bez zmian czy znowu mnie czymś zaskoczysz ?? Reszta jest ok , ramy nie są takie ważne Te ramy to rarytas ;p Cytuj Link to post Share on other sites
BlueMike 2579 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Reszta już mam sądzić z tego sklepu ma zostać bez zmian czy znowu mnie czymś zaskoczysz ?? Jak kolega wyżej napisał jest OK Ja tu się udzielałem bardziej ze względu na to, że coś tam działasz w Photoshopie Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 W Photoshopie (więcej=lepiej) , wiec wkładanie po 8 GB ram ma tu sens , gdy pracujesz w programach , które potrzebują duże zapotrzebowanie na ram Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Jak kolega wyżej napisał jest OK Ja tu się udzielałem bardziej ze względu na to, że coś tam działasz w Photoshopie No działałem bo teraz laptop mi zaczął szwankować i dysk jest prawie zepsuty i tylko tyle, że na internecie piszę i wydałem na niego 1800 zł i teraz nie mam zamiaru ponownie tego błędu popełnić, dlatego chcę już prawdziwy komputer na lata, żeby mi dobrze chodził Potem będę mógł go zmodernizować bo w laptopie to mało mogę zdziałać, a gpu wcale nie da się wymienić Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 No działałem bo teraz laptop mi zaczął szwankować i dysk jest prawie zepsuty i tylko tyle, że na internecie piszę i wydałem na niego 1800 zł i teraz nie mam zamiaru ponownie tego błędu popełnić, dlatego chcę już prawdziwy komputer na lata, żeby mi dobrze chodził Potem będę mógł go zmodernizować bo w laptopie to mało mogę zdziałać, a gpu wcale nie da się wymienić Takie są te laptopy , co zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Nie chcę tutaj spamować mam nadzieję, że nikomu to nie przeszkadza pisanie w tym dziale i Ci którzy chcą złożyć kompa i patrzą na ten temat niech się nie zastanawiają nad laptopem bo to jest najgorsze zło w czystej postaci Chwilowo tematu nie będę zamykał może ktoś jeszcze ma jakieś pytanie albo coś lub ma więcej troszeczkę pieniędzy to niech pyta :)Ludzie są tutaj cudowni więc nie bać się pytać A laptopa sprzedam dla brata żebym miał już głowę spokojną Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Pierdoły... laptop laptopowi nie równy. Możesz kupić baardzo solidny laptop i możesz kupić stacjonarkę złożoną z kiepskiej jakości podzespołów, awarie są i tu i tu... Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Rozumiem ale lepiej jest dołożyć i wydać na komputer niż laptop, bo chyba żeby laptopa podzespoły równały się z komputera podzespołami trzeba pewnie wydać o wiele wiele więcej niż tylko te 1800 zł co wydałem na swojego. Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Pierdoły... laptop laptopowi nie równy. Możesz kupić baardzo solidny laptop i możesz kupić stacjonarkę złożoną z kiepskiej jakości podzespołów, awarie są i tu i tu... Oczywiście nic nie jest idealne , ale mi w ciągu kilku lat poszły 2 laptopy , a solidny laptop kosztuje fortune w porównaniu do solidnego piecyka Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Jaką fortunę, za 2 koła można mieć E530 (ThinkPad), nie do zajechania Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Rozumiem ale lepiej jest dołożyć i wydać na komputer niż laptop, bo chyba żeby laptopa podzespoły równały się z komputera podzespołami trzeba pewnie wydać o wiele wiele więcej niż tylko te 1800 zł co wydałem na swojego. Oczywiści , ale zależy do czego , bo jak cenisz sobie przede wszystkim mobilność , to taki laptop może się przydać ,ale za konkretnego laptopa trzeba słono zapłacić i nie będzie to najszybsza machina do gier Jaką fortunę, za 2 koła można mieć E530 (ThinkPad), nie do zajechania Chodzi nam tutaj o porównanie wydajności w podobnej cenie za laptopa , a za komputer. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Anyway, end of off Tylko solidny nie jest równoznaczne z wydajny... polecam słownik synonimów Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Dobra ja teraz idę grać w piłkę temat zamknę późnym wieczorkiem jak coś Cytuj Link to post Share on other sites
BlueMike 2579 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Nie chcę broń Boże Ci teraz mieszać czy coś ale jeśli chciałbyś pracować w PS tak na poważnie to można by iść w taki zestaw: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=71068&s=72905&s=77392&s=75830&s=67056&s=76804&s=74684 (jest tu 8-wątkowy procesor, ale i słabsza 660-tka). Jest to droższe o 60zł od tego co zaproponował gtxxor. To co masz teraz jest bardzo dobre jako taki uniwersalny zestaw w tym budżecie Ja tak trochę patrzę przez pryzmat PS'a więc musisz mi wybaczyć Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) Anyway, end of off Tylko solidny nie jest równoznaczne z wydajny... polecam słownik synonimów Oj na szybko było pisane ;p SPAM Edytowane 23 Lipca 2013 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) Nie chcę broń Boże Ci teraz mieszać czy coś ale jeśli chciałbyś pracować w PS tak na poważnie to można by iść w taki zestaw: http://techplanet.pl...s=76804&s=74684 (jest tu 8-wątkowy procesor, ale i słabsza 660-tka). Jest to droższe o 60zł od tego co zaproponował gtxxor. To co masz teraz jest bardzo dobre jako taki uniwersalny zestaw w tym budżecie Ja tak trochę patrzę przez pryzmat PS'a więc musisz mi wybaczyć Wnioskuje po twojej wypowiedzi i zestawie komputera, że również pracujesz na photoshopie Ale nie tylko na nim bym pracował. Komputer byłby zastosowany do obróbki wideo, konwersji danych, różnych edytorach do gier typu RedKit. I czy ten procesor (co podałeś intel xeon) jest dobry do gier jak to się prezentuje BlueMike?? Edytowane 22 Lipca 2013 przez Endruś Cytuj Link to post Share on other sites
BlueMike 2579 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ano pracuję Na Photoshopie i nie tylko Jak pisałem nie chcę Ci mieszać w głowie, ale z drugiej strony zamawiasz zestaw za 3 tygodnie, więc można rozważyć wszystkie opcje. Ten Xeon to technicznie rzecz biorąc prawie i7 (taki bez K). Prawie - bo nie ma zintegrowanej grafiki i ma taktowania niższe o 100MHz. W grach byłby wydajniejszy od tego i5, którego masz aktualnie w zestawie. Z drugiej strony obsługuje Hyper Threading, co może się przydać w innych zastosowaniach, które wymieniłeś. Co do gier to ważniejszą sprawą jest, że aktualnie biorąc Xeona trzeba by brać GTX 660, która jest zauważalnie słabsza od GTX 760 (zobacz wykres na 1 stronie - 760tka byłaby w okolicach GTX 670). I dlatego nie chcę Ci nachalnie proponować Xeona, bo jeśli sporo grasz to może się okazać, że lepszym wyborem jest to co Ci koledzy dobrali - i5 + GTX 760. Dobrze, jeśli by się któryś z ekspertów wypowiedział, czy warto w ogóle rozważać Xeona do zastosowań, które podałeś. Na razie zostańmy przy tym co zostało wyżej ustalone Cytuj Link to post Share on other sites
Endruś 0 Napisano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Dobra jutro porozmawiamy na ten temat. Będę gdzieś koło godziny 10 i później po południu koło 15 (może nawet wcześniej zależnie kiedy robotę skończę) @BlueMike jesteś bardzo pomocny zaczynam czytać troszkę o tym procesorze i wydaję się być dobry bo lepiej powinien się spisywać w nagrywaniu filmów z rozgrywki np. frapsem (tak piszą na innych forach) i piszą, że dobry by był do testowania własnego serwera do gier co mnie bardzo ucieszyło bo na pewno będę z tego korzystał. Ja ten komputer jak kupię to będzie mi służył przez dłuższy okres czasu więc muszę rozważyć twoje odpowiedzi Wiadomo co lepsze wymaga większego kosztu. Mam teraz troszkę czasu to przeanalizuje podzespoły i jak z ceną będzie się to prezentować. Czekam na kolejne odpowiedzi, również od ekspertów i od tych co mają styczność z takim sprzętem Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Tylko pamiętaj że GTX660 jest dużo słabszy od GTX760 i to, co w grach przy nagrywaniu nadrobi CPU, zostanie "stracone" przez kartę graficzną. W rezultacie efekt będzie podobny. Cytuj Link to post Share on other sites
PlayForHD 4 Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Tylko pamiętaj że GTX660 jest dużo słabszy od GTX760 i to, co w grach przy nagrywaniu nadrobi CPU, zostanie "stracone" przez kartę graficzną. W rezultacie efekt będzie podobny. Coś za coś ;_) SPAM Edytowane 23 Lipca 2013 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts