Skocz do zawartości

Ati HD4850, którą wybrać?

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar w najbliższych dniach kupić nową karte graficzną, znalazłem takie dwie 4850 tyle, że nie wiem którą wybrać i jaka jest między nimi różnica.

Karta graficzna Gigabyte Radeon HD 4850 OC Zalman 1GB DDR3

czy

Karta graficzna HIS Radeon HD 4850 iCooler IV 1GB DDR3

(nie piszcie prosze weź GTS'a 250)

Pierwsza jest po OC ale podobno jest bardzo głośna, a o drugiej praktycznie nic nie wiem. Chciałbym żebyście mi tą więdzę przybliżyli i doradzili, którą z tych dwóch kart wybrać. (Mam zasilacz Modecom Logic 500w - wiem, że jest słaby nie musicie mi tego pisać.)

Która jest bardziej wydajna i o ile?

cóż his (jak sie niemyle) ma chłodzenie AC a te chłodzenia są dość wydajne i stosunkowo ciche.

gigabyte ma chłodzenie bodajże zalmana ja osobiście miałem bardzo niemiłe przygody z firmą zalman więc jestem za hisem i jeszcze dyszka zostanie na piwko. ale czemu naprzykład niechcesz radka 5770?? z tego samego sklepuhttp://www.agito.pl/karty-graficzne/asus-radeon-hd-5770-copper-cooler-1gb-ddr5-pci-e-box.0.362942.html?attr=248:457366jaki masz monitor ?? potrzeba ci aż 1gb pamięci??

a ja napiszę weź radeona 5770 :menda:

szybszy i jego kultura pracy jest rewelacyjna!

wydajność ponad to co prezentuje 4850 oraz GTS250

sam sprzedałem swojego Asusa 4850 Glaciator i zamieniam na Asusa 5770 512MB (tego czarnego z ulepszonym Glaciatorem)

Gość DANNY_79

Weź jak pisał yakusa, lub jeśli już koniecznie chcesz 4850, to proponuję Ci 4770, bo jest to prawie to samo co hd4850, a wykonana w 40nm, chłodna, cicha, ekonomiczna i najważniejsze: świetnie się podkręca.

Co do tych kart co podałeś, to HIS

cóż his (jak sie niemyle) ma chłodzenie AC a te chłodzenia są dość wydajne i stosunkowo ciche.

gigabyte ma chłodzenie bodajże zalmana ja osobiście miałem bardzo niemiłe przygody z firmą zalman więc jestem za hisem i jeszcze dyszka zostanie na piwko. ale czemu naprzykład niechcesz radka 5770?? z tego samego sklepuhttp://www.agito.pl/karty-graficzne/asus-radeon-hd-5770-copper-cooler-1gb-ddr5-pci-e-box.0.362942.html?attr=248:457366jaki masz monitor ?? potrzeba ci aż 1gb pamięci??

Mam monitor o rozdzielczości 1920x1080 a ten 5770 to też ciekawa propozycja ale musiałbym naciągnąć trochę budżet, sprawadze jeszcze ceny gdzieś indziej.

Może sprzedam 2gb ramu 667 i kupie 5770 1gb tylko czy mój zasilacz uciągnie tą kartę?

EDIT

Sprzedałem ram w 8 minut od wystawienia. Raczej problemów nie powinno być z 5770 na mojej platformie, bo nie znam się zbytnio jak to jest z serią 5xxx.

Gość DANNY_79

Kupiłem za 530zł w Pc-Media.pl "XFX ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-E (850/4800)"

Myślę, że będziesz zadowolony, szczególnie, że masz monitor FHD.

pozdrawiam