Skocz do zawartości

Recommended Posts

Temat: Komputer dla gracza [1700zł]

• Zastosowanie komputera: Gry
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 1700 z małym dodatkiem 
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Tak, bo głupotą jest nie uzyskiwanie lepszej wydajności skoro jest taka możliwość.
  • Specjalne wymagania: 
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: 1440 x 900, ale w niedalekiej przyszłości będzie nowy:  )
  • Których części potrzebujesz?: Buda
  • Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? Nothing.
  • Własna propozycja zestawu: 
  • Inne: Cena jest bardzo ekonomiczna, więc proszę o skupienie się na tym, by uzyskać z zestawu największą wydajność kosztem oszczędzenia na obudowie, chłodzeniu itd. Zestaw w takiej cenie nie powinien się bardzo mocno nagrzewać. Mam dylemat względem ramu. Lepiej 8gb 1600 cl 11 czy 6gb cl9 1866?? Ram w dwóch kościach żeby działał " dualnie " i osiągał większe przepustowości. Myślałem o procesorze AMD takim 300-400 zł ala fx seri 6000 lub najmocniejszy phenom. Nie wiem czy dobrze słyszałem, że wszystkie procki AMD mają odblokowanie mnożniki, ale to jest u mnie wymogiem. Kartę wolałbym NVIDIA, ponieważ słyszałem, że dobrze współgra z prockami od AMD i zachęca mnie PhysX i technologie, które posiada NVIDIA. Nie, nie jestem fanboyem i patrzę obiektywnie, ale bardzo chciałbym upchnąć w tym zestawie gtx-a 660. Trudno będzie? Liczę się z tym, że w kalkulacji może wyjść maksymalnie Radeon 7850 lub nawet 7790 co dobiłoby mnie. Chcę otrzymać high grafę w FHD w większości tytułów przy zachowaniu przyzwoitej ilości klatek ( 50-60 ). Ps. chciałbym złożyć na stronie, która oferuje złożenie komponentów w całość przez specjalistów, bo samemu nie chce mi się tego robić i boje się, że coś zepsuje. 

UP. Mam Napęd optyczny ze starego kompa i może uda mi się ogarnąć obudowę, więc tak na 1900 składajcie.

słyszałem, że wszystkie procki AMD mają odblokowanie mnożniki, ale to jest u mnie wymogiem

Ale po co, skoro potrzeba tutaj droższej płyty oraz chłodzenia, gdzie cenowo i wydajnościowo wyjdzie tak samo jak i3 na 1155  

zachęca mnie PhysX

Technologia jest rzadko stosowana w grach

chciałbym upchnąć w tym zestawie gtx-a 660

Będzie ciężko :] 

Lepiej 8gb 1600 cl 11 czy 6gb cl9 1866??

Primo, w takim budżecie szkoda wywalać kasę na 8 -  6 GB DDR3, tutaj spokojnie lepiej będzie kupić póki co jedną kość 4 GB a kolejną dołożyć za jakiś czas. Spokojnie wystarczy pamięć 1333 CL 9 - zresztą wyższe taktowania pamięci i tak nie będą obsługiwane przez CPU.

Intel Core i3-3220 /3.3GHz, 3MB, LGA 1155, BOX/

Fortron HEXA 400W (120 mm 80 Plus)

Crucial 4GB 1333MHz CL9 Ballistix

Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600 Barracuda 7200.12

MSI H61M-P20 /intel H61, LGA1155/

MSI GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 192bit (1072/6008)

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)

1956 zł + Kod na darmowe złożenie i grę do wpisania w komentrzu do zamowienia: X98TY2AZ + SleepingDogs bądź X98TY2AZ + Sniper V2

Albo propozycja z 7850 bądź GTX 650 Ti Boost - praktycznie taka sama wydajność, z tym że 650 Ti posiada 2 GB vram oraz Twoje Phsyx

SilentiumPC Brutus M23 Pure Black (bez zasilacza)

MSI B75MA-E33 /intel B75, LGA1155/

Palit GeForce GTX 650 Ti OC Boost 2GB DDR5 192bit bądź Sapphire Radeon HD7850 1GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI/DP