Nachos 1 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam, wczoraj byłem u znajomego i i dowiedziałem się, że aktywował on XP pro na lewym kluczu - jak to możliwe? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Pewnie jakiś crack. Cytuj Link to post Share on other sites
Nachos 1 Napisano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Ale przecież musiał się on połączyć z netem czyli z serwerami M$. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Ale problem, wiele takich widziałem. Wszystkie programy sprawdzające oryginalnosc systemu dawaly sie nabrać na jednym takim testowym Xp u mnie. Był on wg. sprawdzaczy M$ legalny. A teraz mam oryginalnego Se7ena Enterprise i musze albo uzbierac na Se7ena Home Premium albo wrocic do XP, co mi sie nie widzi, bo lubie Se7ena A do studiów daleko, wiec raczej nie da rady skorzystac predko z tych MSDN czy jak to sie tam te programy nazywały Cytuj Link to post Share on other sites
sztab antypiracki 0 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Sztab antypiracki informuje, że osoba, która usuwa lub obchodzi techniczne zabezpieczenia przed dostępem, zwielokrotnianiem lub rozpowszechnianiem utworu (w tym: muzyka, film, program komputerowy, gra komputerowa) w celu bezprawnego korzystania z utworu musi się liczyć z odpowiedzialnością cywilną przewidzianą w art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. obowiązkiem zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści. Podstawa prawna: art. 79 ust. 1 w zw. z art. 79 ust. 6 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Więcej informacji znajdziesz na stornie: http://sztab-antypiracki.pl/2009/10/kie ... -piractwo/ Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Nigdy nie zwalczy się piractwa. Było jest i będzie Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Sztab dzięki za informację... Autorowi nie chodziło o podstawy prawne tylko możliwości programowe... Więc to raczej nie pod ten temat.... Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 @sztab... OMG Wiesz... są takie cracki gdzie dajesz dwa kliknięcia, restart systemu i masz najdroższą wersję systemu wykrywaną jako całkiem legalną Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Co z tego, że wykrywa - jest to nielegalne, czy ci się to podoba czy nie. Sztab dostał ostrzeżenie za bezmyślne wklejanie tego samego tekstu, który nawet nie odnosi się do tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Za takie coś lepiej bana dać... Przynajmniej nie będzie ludzi drażnił.... Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 @_nick_ A za ile ostrzeżeń są wyciągane jakiekolwiek konsekwencje ? Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 3 = ban Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts