KamellotK1 296 Napisano 18 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Witam, Otóż stałem się szczęśliwym posiadaczem obudowy CM 690 II Advenced wersji biało-czarnej z USB 3.0 Mam problem ponieważ nie działa mi na panelu przednim ani mikrofon ani słuchawki, choć podpinałem do płyty głównej(w wyznaczonym do tego miejscu) oba kable(bo są dwa): HD AUDIO i od tego jeszcze rozłączka na drugie które zaczyna się AC - 97. To trzba podpiąć i HD AUDIO i to drugie czy tylko jedno z nich? Podpinąłem naprzemiennie oba i w żadnym wypadku nie działało. Moja płyta główna to MSI B75a-g43 Edytowane 18 Lipca 2013 przez KamellotK1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 18 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Samo HD Audio podepnij, powinno działać. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Właśnie pisąłem że podpinąłem i to i to i nic. Mam głośniki które mają wyjście słuchawkowe a z tyłu mam podpięty mirofon. Zaraz dam znać czy może działa choć mikrofon. A i głośniki mam wyłączone specjalnie aby słuchawki na palenu przednim działały choć nie działają. EDIT ROZWIĄZANE: Włączyłem w menadżerze Audio wykrywanie panela przedniego i jest git Edytowane 18 Lipca 2013 przez KamellotK1 Cytuj Link to post Share on other sites
misa85 0 Napisano 18 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 zobacz w bios/uefi czy nie jest wyłączony dzwięk na wyjsći audio Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts