Skocz do zawartości

Czy gladius m40 wystarczy do gtx'a 770 (wentylacja) ?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez omar2033,

Recommended Posts

Tylko że się rozpada od patrzenia... :)

// No bez takich jaj proszę :P

// No chyba jednak bez jaj

-odklejające się nóżki

-"super" regulator

-"wpadający" przycisk power

-niska sztywność paneli

W obudowie za +/- 300zł to moim zdaniem nie do przyjęcia. Oczywiście zaraz Mareczq mi wyleci że od tego czasu było 10 nowych rewizji i w każdej coś tam poprawili, ale w mojej opinii taki produkt nie powinien w ogóle ujrzeć światła dziennego, a na pewno nie za tą cenę. M40 która jest 100zł tańsza wypada jakościowo lepiej. 

Edytowane przez gtxxor

Szczerze to właśnie gryzę się w język :>

Nie tak chciałem pomóc. Nie zbadane są wyroki .................

A takie fajne budy teraz są w promocji letniej

http://allegro.pl/cooler-master-cm-690-ii-advanced-b-stok-warszawa-i3392248443.html

Powodzenia w dalszych usprawnieniach kompa.

Edytowane przez omar2033
Gość t.luk

Znalazłem inny test ukazujący temp. m.in. GPU przy różnych kombinacjach ustawienia wentyli - http://www.bit-tech.net/hardware/2012/02/10/the-big-cooling-investigation/7

Tutaj nie ma aż tak dużych różnic w temp. GPU przy zastosowaniu wentylatora na boku i bez niego (~2-3*C różnicy)

1. Mają stałą temperaturę otoczenia? ;)

2. Mają stałe obroty wentylatorów na coolerze CPU i na coolerze GPU? ;)

1. Mają stałą temperaturę otoczenia? ;)

2. Mają stałe obroty wentylatorów na coolerze CPU i na coolerze GPU? ;)

1. Podają deltę ;)

2. co do tego nie jestem pewien  :roll:

A takie fajne budy teraz są w promocji letniej

http://allegro.pl/cooler-master-cm-690-ii-advanced-b-stok-warszawa-i3392248443.html

Ale tak w sumie to poza wyglądem bardzo się od L50 nie różni .... (jeśli się mylę, to mnie poprawcie) 

A coś nie tak (z obudową) ? To taka "nieco ulepszona" M40-stka  :]

Po Twoim wyborze opadły mi ręce. Wybacz nie wypowiadam się więcej w Twoim temacie.

Wystarczy poczytać, poszukać i wyciągnąć wnioski.

Czasem jak coś czytasz to jeszcze zastanów się kto to pisze.

Obyś był zadowolony.

Buda jest ładna.....

Powodzenia.

przemo nie zastanawiaj się już wybrałeś L50, kupiłeś i na 99% będziesz zadowolony;) Opisz jak przyjedzie Jak ci się sprawuje i jak ją oceniasz - było by fajnie;) Ogólnie to już nowa poprawiona rewizja, zmian jest sporo i niektóre opinie negatywne (a raczej większość) dotyczy starszej rewizji ;) To tak abyś wiedział, jak będziesz szedł za głosem bezstronnego omara;P

• Popieram 1

Opisz jak przyjedzie Jak ci się sprawuje i jak ją oceniasz - było by fajnie;) Ogólnie to już nowa poprawiona rewizja, zmian jest sporo i niektóre opinie negatywne (a raczej większość) dotyczy starszej rewizji ;)

Jak przyjdzie buda i zamontuje wszystkie podzespoły, to wszystko opiszę i w miarę możliwości ocenię ;) 

O tych niedociągnięciach, które zostały już poprawione, to wiedziałem (obejrzałem i poczytałem parę recenzji 8-)

• Popieram 1

@przemo

Naprawdę wraca mi wiara w ludzie jak czytam takie posty jak twoje ;P

@Todis

A czy ja mówię, że jestem bezstronny? To ty raczej na takowego się rysujesz ;) Ja zawsze wspominałem, nigdy nie ukrywałem, że jestem powiązany z SPC, więc wiadomo gdzie pracuje i na jakim stanowisku - inni jednak lubią takowe informacje ukrywać jak mają one wpływ na ich opinię. Oczywiście polecam sporo innych produktów bo piszę tu prywatnie i nie raz to pokazałem;) Nie raz też napisałem nie do końca pochlebnie o SPC< bo nie wszystko jest super fajne od SPC;)

Regnum ze starym regulatorem, starą farbą i starymi przyciskami był lekką wpadką według mnie - to moje prywatne zdanie ;)

Edytowane przez Mareczq
  • Popieram 1

Po co dalej zaczynasz z takimi tekstami - wpadek było więcej i Gtxxor pisał o blachach, konstrukcji. spasowaniu, wentylatorach, przyciskach, regulatorach. Chcesz to jeszcze coś dopiszę. Tylko po co.

Autor już wybrał. Ja uważam się za 10000 razy bardziej bezstronnego na tym forum od Ciebie. Co byś nie napisał - tak jest.

PC-ty to moje hobby a nie praca. 

Skoro ludzi wypowiedzi moderatorów, ekspertów nie przekonują, a przekonuje ich pracownik SPC piszący prywatnie na tym forum to widać ma świetny dar przekonywania.

I tym "optymistycznym" akcentem warto zakończyć temat, który faktycznie jest skończony.

Edytowane przez omar2033

Regnum ze starym regulatorem, starą farbą i starymi przyciskami był lekką wpadką według mnie - to moje prywatne zdanie ;)

No ale taką obudowę żeście 'wprowadzili' na rynek, a recenzenci i tak do niej chlapali. Mnie nikt nie przekona że Regnum jest dobry w jakimkolwiek względzie... ja mogę podyskutować o 'Coolbayach' ale Regnum jest u mnie skończony.

Zwłaszcza po tym komu żeście go podesłali na 'testy'

http://www.youtube.com/watch?v=WxEvDuAWpgI

Ja nic nie wprowadzałem ;) Już o tym pisałem.

A podawanie takich linków nie ma żadnego sensu, nie wiem co chcesz tak udowodnić? Że koleś ma dużą oglądalność mimo zerowej wiedzy? Co ma polityka PR-u do jakości produktów... patrząc tak to Asus i podobni są tragiczni, bo dają swoje produkty do testów w naprawdę słabe miejsca , gdzie ludzie nawet udają , że robią coś profesjonalnie. Kolega wyżej chociaż nie udaje, i nie ukrywa, że jest zielony ;)

No popatrz omarze, a ja uważam Cię za bardzo stronicowego. Czy bardziej czy mniej to do siebie nie porównam bo to z zasady nie ma sensu, ale na pewno dużo bardziej niż Gtxxor czy tym bardziej niż autor tematu ;) A to, że to twoje hobby no widzisz, moje też ;) Praca nie wyklucza hobby ;) A wymieniane przez Ciebie wady nawet nie pokrywają się z rzeczywistością, i te aluzje z waszych stron ciągle, które i tak zrozumieją tylko nieliczni ;P Ehhh ja już kończę bo znowu będzie niepotrzebna wojna ;)

Ja wychodzę z założenia że każdy sprzęt ma swój target, ktoś całkowicie zielony kupi sobie iBOX'a albo w polotach Brutusa 410 jak kolega "informatiker" powie i tyle. Na forach kręcą się raczej entuzjaści, a nawet jeśli nie mają /dużej/ wiedzy, to są tematem zainteresowani i taki błazen na YT nie wystawia firmie dobrego świadectwa wśród entuzjastów, a to oni są główną grupą opiniotwórczą na temat sprzętu komputerowego na takich portalach jak bmk.

Do mnie nie trafia ani Regnum jako obudowa, ani formy PR / marketingu jakie prezentuje SilentiumPC. 

A co do samego autora... M40 jest tańszy i solidniejszy, więc nie rozumiem wyboru Regnuma bo za jego cenę ma się Core 3000, która jest klasę wyżej. 

PS: Asusa też nie lubię za pseudo-serwis, więc nie jesteście jedyni :P Pan Paweł ode mnie równo zbierał za to ;d