GrinTi 2 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam, mam takie pytanko, a mianowicie czy te słuchawki będą dobrze współpracować ze zintegrowaną kartą dźwiękową i czy będzie jakaś różnica między integrą, a kartą dołączaną przez Steelseries http://steelseries.com/pl/products/audio/steelseries-siberia-usb-soundcard/ ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Biorąc pod uwagę to, że te imitacje słuchawek to crap. Nie ważne pod co je podłączysz zagrają tak samo. Chociaż nie, wróć. Ten pendrajw dołączany do nich ma gorszą jakość od integry. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Czemu crap? Przeczytałem wiele pozytywnych opinii i recenzji na ich temat, moi znajomi również je chwalą więc nie wiem o co Ci chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 wiele pozytywnych opinii i recenzji na ich temat W kategorii sprzętu for gejmers owszem może i są dobre. W każdym innym zagadnieniu i dziedzinie są do du*y. moi znajomi również je chwalą Najczęściej zachwalają je ludzie, którzy oczytali się recenzji na internetach i nie mieli styczności z innym sprzętem. Superlux 681 za 99zł podłączone pod integre oferują lepszą jakość dźwięku, pozycjonowania i przestrzeni. Cytuj Link to post Share on other sites
EruPL 9 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Superlux 681 + jakiś tani Xonar >> Steelseries i inny gajmningowy crap Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 ja mam superluxy pod Xonar DG i sie sprawują bardzo zacnie. Porównanie mam tylko do Sennheiser HD 205 Pod SB audigy Se, ale jest przepaść. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Te Superluxy mają dość atrakcyjną cenę i nie wątpię, że dobrze grają ale z tego co poczytałem to nadają się głównie do muzyki no i nie mają mikro co jest dla mnie rzeczą obowiązkową w słuchawkach do PC, a poza tym chciałem się dowiedzieć czy integra wystarczy do Siberii, a nie, że to przereklamowany crap Cytuj Link to post Share on other sites
EruPL 9 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Co za problem dokupić np ZM-MIC1 i cieszyć się lepszym dźwiękiem z superluxów? Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Integtra wystarczy. Chcesz to kupuj. Ale wiedz że superlux +zalman na integrze zagra lepiej niz ta syberia. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 W kategorii sprzętu for gejmers owszem może i są dobre. W każdym innym zagadnieniu i dziedzinie są do du*y. No właśnie "for gejmers" są dobre to więc chce je kupić bo jestem "gejmerem" nie spotkałem żadnej recenzji i opinii która mogła by podważyć moc tych słuchawek w grach więc wybór dla mnie jest oczywisty Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 chciałem się dowiedzieć czy integra wystarczy do Siberii Jakby konserwa tyrolska z biedronki potrafiła generować dźwięk to po podłączeniu pod ten plastik grałoby to jak z integry. z tego co poczytałem to nadają się głównie do muzyki To jest dość ciekawe. Jakieś źródło tej tezy? Czy tak jak miejska legenda, że Xonary nie nadają się do gier? nie mają mikro co jest dla mnie rzeczą obowiązkową w słuchawkach do PC Mikrofon można kupić oddzielny, który lepiej zbiera dźwięk od tych zintegrowanych ze słuchawkami. nie spotkałem żadnej recenzji i opinii która mogła by podważyć moc tych słuchawek w grach Nie spotkałeś bo najczęściej recenzje i opinie robione są przez opłacane serwisy albo ludzi, którzy za przeproszeniem "gó**o widzieli i słyszeli" <- mowa o sprzęcie audio. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EruPL 9 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) To jest dość ciekawe. Jakieś źródło tej tezy? Czy tak jak miejska legenda, że Xonary nie nadają się do gier? Akurat tutaj pisał o Superluxach Edytowane 16 Lipca 2013 przez EruPL Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 tutaj pisał o Superluxach Śmiem twierdzić, że miał na myśli srajberie. W szczególności biorąc pod uwagę to, że o nich ja pisałem i mnie cytował. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Miałem na myśli Superluxy, a ja śmiem twierdzić, że po prostu hejtujesz sprzęt Steelseries bo jesteś funboyem Logitecha patrząc po napisie pod awatarem Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 bo jesteś funboyem Logitecha Nie wyciągaj pochopnych wniosków. Imitacją słuchawek (G930) paliłem kiedyś w piecu. Fajne efekty są jak bateria eksploduje. To, że coś naprawiam nie znaczy że staje się tego fanbojem. Wręcz przeciwnie. Czuje obrzydzenie do tego sprzętu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 No dobra może trochę przesadziłem, ale nie wiem dlaczego aż tak bardzo krytykujesz te słuchawki korzystałem z nich kilka razy u znajomego i są to najwygodniejsze i najlepiej brzmiące słuchawki jakich używałem więc postanowiłem je kupić Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Bo korzystałem z tych słuchawek i byle SL681 (kosztujące 1/3 ceny srajberii) są wygodniejsze i lepiej brzmiące w każdej sytuacji. Najwygodniejsze słuchawki jakie miałem do tej pory (duża głowa) to Pioneer SE-M390. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Szanuję opinie innych i bardzo możliwe, że kupię sobie te Superluxy do laptopa jako, że często mam okazję słuchać na nim muzyki ach i jeszcze jedno możecie mi polecić jakieś dobre dokanałowe słuchawki do telefonu za ~50-60zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 My tylko próbujemy doradzić. Mając możliwość kupienia sl 681 albo nawet 668b+ zalman mic1,lepiej nie kupować sprzętów "For Gamerzz" i wcale nie są złe do gier, mi odpowiadają,nawet bez dodatków typu dolby headphone które mi nie podchodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 No właśnie "for gejmers" są dobre to więc chce je kupić bo jestem "gejmerem" nie spotkałem żadnej recenzji i opinii która mogła by podważyć moc tych słuchawek w grach więc wybór dla mnie jest oczywisty Też jestem "gejmerem" i jakoś nie mam chęci kupowania nieopłacalnego sprzętu. Proszę wyjaśnij mi co mają słuchawki "dla graczy", czego nie mają normalne słuchawki bez tych dopisków, że nie chcesz ich kupować? Ułatwię Ci, jest to dużo lepsza jakość dźwięku i wykonania. Chcesz to je kupuj, ale jak później będziesz je polecał jako świetne słuchawki, bo dla Ciebie są dobre itp. itd. to wylecisz z hukiem z normalnych for internetowych Chcesz alternatywy z mikrofonem? AKG GHS-1, Sennheiser PC320 Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 http://allegro.pl/show_item.php?item=3385279869&utm_source=okazje-allegro&utm_label=section3&utm_offer_id=80665 Jbc. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Chyba się zdecyduję na te AKG GHS-1 bo z tego co czytałem to całkiem fajne słuchaweczki , a opłaca się do nich dokupić kartę ASUS Xonar DG czy integra wystarczy? Cytuj Link to post Share on other sites
EruPL 9 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Xonar będzie lepszy od integry - jak masz kasę to kupuj żałować raczej nie będziesz Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 pamiętaj że te AKG mogą uciskać jak masz dużą głowe. Nie są do 4+ godzinnych posiedzeń zbytnio wygodne Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Chyba się zdecyduję na te AKG GHS-1 bo z tego co czytałem to całkiem fajne słuchaweczki , a opłaca się do nich dokupić kartę ASUS Xonar DG czy integra wystarczy? integra to trochę za mało jak na te słuchawki, aczkolwiek nie są one wymagające co do źródła i potrafią dobrze grać na integrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts