foreverr 0 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam mam problem... Ustawienia w biosie nie zapisują się, nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu. Podkręciłem juz jakiś czas temu procka q6600 do 3.5Ghz nie było problemów tem. w normie 50-55 C w stresie (obciążenie pimem95) Pewnego dnia wchodzę w everesta i widzę ze procek chodzi na standardzie czyli 2.4 GHz i od tamtej pory nie mogę zmienić taktowania procka, bo jak wyżej wspomniałem bios nie zatwierdza ustawień. PROSZĘ O POMOC :help: Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Może... bateryjka pada? Cytuj Link to post Share on other sites
foreverr 0 Napisano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jak to sprawdzić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Wymienić na nową A może po prostu od nowa najnowszy BIOS wgraj i już Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Można zmierzyć jakie napięcie daje bateria. Cytuj Link to post Share on other sites
foreverr 0 Napisano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 napięcie z Everesta: VBAT baterii CMOS 3.22 V Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Lepiej miernikiem, o ile posiadasz takowy Cytuj Link to post Share on other sites
foreverr 0 Napisano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 No właśnie nie mam A czy mogą być jeszcze jakieś inne przyczyny tego problemu? Ok problem rozwiązany. Zrestartowałem biosa wyciągając bateryjkę na parę minut. Edytuj posty! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts