Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Wild Hunt i ... PhysX

Recommended Posts

Witam

Jak myślicie co pokaże najnowsza produkcja Czerwonych pod względem efektów PhysX ? Czy wiadomo już coś na ten temat, jakieś nieoficjalne ploty tudzież oficjalne publikacje?

Zamierzam się cieszyć nowym Wiedźminem w pełnej krasie do czego będę musiał na pewno przebudować cały komputer  :o I jeżeli te efekty okażą się naprawdę warte tego, to rozważam bezdyskusyjne wybranie GTX'a jako następcy mojego aktualnego Radeona 7950HD, nie patrząc na wydajność i konkurencyjność nowszej generacji AMD. Myślicie, że nowy Wiedźmin i jego innowacyjna(?) grafika/silnik na to zasługuje ?  

Cześć

Wiadomo że gra dla ubogich piecyków to nie będzie, z physx też różowo raczej być nie powinno dla przypomnienia dam metro, które pozwala grać z physx na Ultra na Tytan/690  :) jak ktoś się uczepi mógł by dać jeszcze 590/680/770 ale w okolicach średnie w okolicach 30FPS to nie zbyt przyjemnie gra .

http://physxinfo.com/news/wp-content/uploads/2013/06/metro2_gamegpu.jpg

Dla 1 gry komputera się nie zmienia, większość gier w których obniżam suwak z ultra na high czy zmieniając metodę wygładzania (SMAA polecam) podczas dynamicznej rozgrywki nie zauważam różnicy za dobry przykład służy tutaj crysis 3.

https://www.youtube.com/watch?v=CH_F5a_Qbj0

Oczywiście na 7950 mi bf3 na ultra śmiga ale są osoby które grają na high  :) 10-20 fps na ulicy nie leży tylko w opcjach, a różnice naprawdę ciężko dojrzeć. 

Mi także śmiga na ultra :D Ale myślę o tych przyszłych grach i wiem, że procesor będę musiał zmienić. A że mam 18 właśnie, niedługo do pracy i między innymi jednym z moich marzeń jest sobie złożyć super-komputer :D Znaczy się porządną maszynę. I chyba tym razem postawię na Nvidię z tego tylko powodu. A procesor to trzeba zmienić bo to e8500 na 4.3 Ghz :D

Wszystko zależy od wydajności radeon z serii 9XXX jak będzie wydajniejsza od NV to biorę radeony i ale jak NV będzie uzyskiwała lepsze wyniki nic nie stoi na przeszkodzie żeby kupić kartę zielonych ^^ ale gdzie tam mi do zmiany kompa na razie nie narzekam a procka zmieniając to kupisz nową płytę także wymieniaj jak najszybciej procka co za tym idzie nowa płyta główna a na końcu weź się za grafikę bo tą co masz jest chyba wystarczająca na ówczesny moment. 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...