Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Chwila chwila chwila, zagalopowaliście się. 1) @Street LG nie ma "średniej jakości dźwięku", co najwyżej głośniki, i tutaj duża różnica 2) Xperia ma dużo mniejszą baterię i wątpię też czy trzyma dłużej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Xperia trzyma dłużej na baterii, a LG niestety ale ma średnią jakość dźwięku. Deal with it. Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Kapucynek - lg 4xHD nie ma takiej jakości dźwięku jak Xperia T. Chyba że mówimy o słuchawkach za 20 zł i plikach mp3 48kbps to może wielkiej różnicy nie odczujesz. Ale wystarczy poczytać opinie na forach typowo muzycznych i każdy powie że SXT ma niezły dźwięk, podczas gdy LG jest po prostu słabe pod tym względem. Poza tym sam napisałeś że jakość dzieku jest jak w SGS II który niestety ale nie należy do czołówki pod tym względem. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Fiio E6 i każdy telefon da radę, jeśli już tak słuchacie muzyki z telefonu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Xperia trzyma dłużej na baterii, Testy? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 http://static.cms.netshare.pl/cms/2013/03/test_baterii-xperia_t-rozmowa_telefoniczna-600x958.jpg Generalnie, Xperia T nawet się konkretniej nie nagrzewa jak gry włączysz, czego nie można powiedzieć o LG 4X, tegra to jest dziadek o mniejszej wydajności od 2 rdzeniowego snapdragona s4 w xperii T Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Miałeś P880 że piszesz głupoty że się nagrzewa? A z tym procesorem to dowaliłeś, padłem ze śmiechu. Ten twój 2 rdzeniowy snapdragon ma taką samą wydajność jak tegra, + ciągnie więcej prądu... Weź pod uwagę że przy niskim poziomie użytkowania i w głębokim śnie działa 5 rdzeń tegry, o któym pewnie nie wiesz że jest albo że działa... I ten obrazek sobie wsadź, daj test gdzie jest P880 oraz Xperia T jednocześnie. I nadal nie zmienia to faktu że Tegra 3 ma x2,5 mocniejszą grafikę niż ten Snapdragon Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kapucynek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 W porównaniu do Xperii T to LG 4X się nagrzewa. Problemem smartfonów jest wysoki pobór prądu nie w spoczynku czy w prostych czynnościach, tylko w czynnościach bardziej złożonych. Tam po prostu Tegra 3 pobiera więcej energii, posiada procesor w wyższym procesie technologicznym co nie przekłada się najlepiej na pobór. Odnośnie twojej tezy że Tegra 3 ma x2.5 mocniejszą grafikę dobrze by było jakbyś poparł to jakimiś dowodami. Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Gdzieś ty widział 2,5x mocniejsze GPU ? ]http://www.technobuffalo.com/wp-content/uploads/2012/04/GLBenchmark1.jpg w fps mamy 15% róznicy ]http://www.technobuffalo.com/wp-content/uploads/2012/04/tegra-3-v-snapdragon-quaddrant-score-640x480.jpg w gpu róznica wynosi 10%, http://www.technobuffalo.com/wp-content/uploads/2012/04/grouptests.jpg w benchmarkach to widzę 50% dopiero ale to i tak 1/5 tego co ty podałeś To raz. A dwa: http://www.technobuffalo.com/wp-content/uploads/2012/04/moonbat1.jpg strony web wczytują się >30% szybciej w SXT nawet gdy odpalimy 4 karty http://www.technobuffalo.com/wp-content/uploads/2012/04/moonbat4cores.jpg A bateria trzyma podobnie co można wywnioskować: http://komorkomania.pl/2012/09/07/lg-swift-4x-hd-dobra-alternatywa-dla-mainstreamu-high-endow-test/test-lg-swift-4x-hd-multimedia-aparat-bateria/top + http://komorkomania.pl/2012/10/04/sony-xperia-t-jaki-jest-telefon-bonda-test/aparat-bateria-i-podsumowanie/top Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) 1) http://cokupic.pl/porownanie/Telefony-i-akcesoria/LG-Swift-4X-HD-P880-vs-Sony-Xperia-T-LT30p AD1: Nie patrz na "System operacyjny", bo dla obu telefonów aktualnie jest 4.1.2 (ten sam) 2) http://phonerocket.com/smartphones/Sony-Xperia-T-vs-LG-Optimus-4X-HD AD2: - Antutu 8270 (Xperia) vs 14300 (LG) - Antutu 3D 1250 (Xperia) vs 2800 (LG) WSZĘDZIE PISZE (CZYT. głównie recenzje) że LG P880 ma lepszą baterię, bo ma lepszą baterię, i pisanie że Xperia T ma lepszą baterię i dłużej trzyma to nieporozumienie albo brak wiedzy. Podam jeszcze raz... Zalety P880: - Lepszy wyświetlacz - Obsługa kart Micro SDXC - Lepsza, dużo lepsza bateria - Dużo, a raczej kosmos lepsza grafika - 4+1 rdzeni + dobre zarządzanie (wymaga androida 4.1.2, bo na 4.0 to porażka a nie trzymanie baterii) - Można wymienić baterię (sam mam zamiar wymienić na 4150mAh + podkręcić mocno grafikę + minimalnie procesor) - Mimo wszystko ma Androida 4.2 jeżeli wgramy Cyana (nie jest to oficjalny soft [!]) - Większy wyświetlacz (to dla niektórych wada, ja uważam że 4'7 leży bardzo wygodnie w ręce, no i zależy kto ma "jaką rękę"). - Cieńszy (Xperia jest grubsza) - chodzi o rozmiar jak coś... - Wiele darmowych gier z TegraZone, o których na Xperii można zapomnieć no i na Xperii sobie w nic nie pogracie z topowych gierek (o GTA Vice City np. zapomnijcie) - QuickMemo (ja używam tego jak idę na zakupy, przydaje się [!]) - Bardzo elegancko można podkręcić GPU, a procesor zależnie od "sztuki" telefonu od 1.6 do 1.7 (do OC CPU trzeba wgrać ROM'a) Zalety "T": - Dużo lepszy aparat (13mpx + wiele przydatnych funkcji) - Lepsze głośniki (nie mylić z samą jakością dźwięku [!]) - Na pewno ma lepsze słuchawki w zestawie, ja, które otrzymałem z P880 to był jakiś chyba żart (tandeta, od razu poszedłem kupić nowe) - Mniejszy rozmiar (dla niektórych to zaleta) - Podobny procesor, czasami lepszy o jakieś 5% (np. Passmark 2048pkt Xperia vs 1768pkt LG) Pozdrawiam wszystkich, którzy nie mieli za wielu telefonach w dłoniach a się wypowiadają i sugerują czystymi danymi. W tym Majora... Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kapucynek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 W tym skończ fanbojować i fapać nad swoim telefonem. GPU w smartfonach jest wykorzystywane w grach i to Tegra 3 ma często gorsza optymalizację niż snapdragon i częściej na tegrze gry chodzą gorzej. LG 4X wcale nie trzyma dłużej na baterii. - 4+1 rdzeni + dobre zarządzanie (wymaga androida 4.1.2, bo na 4.0 to porażka a nie trzymanie baterii) Nie wiem co to ma do rzeczy i co to jest za plus? - Mimo wszystko ma Androida 4.2 jeżeli wgramy Cyana (nie jest to oficjalny soft [!]) ?????? - Wiele darmowych gier z TegraZone, o których na Xperii można zapomnieć no i na Xperii sobie w nic nie pogracie z topowych gierek (o GTA Vice City np. zapomnijcie) Bzdura wyssana z palca, niby dla czego nie pogramy? - Bardzo elegancko można podkręcić GPU, a procesor zależnie od "sztuki" telefonu od 1.6 do 1.7 (do OC CPU trzeba wgrać ROM'a) Zwiększając przy tym zapotrzebowanie na prąd i skracając czas pracy na baterii. Nagrzewanie większe niż w Xperii T też jest wadą. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) No właśnie nie wiesz co oznacza 4+1, więc opuść ten temat. A dla czego nie pogracie w GTA Vice City? Bo ten was procesor jest uznany do tej gry za słaby. Jeden z miliona tematów gdzie Użytkownicy Xperi T płaczą że sobie nie mogą pograć zawygodnie w GTA Vice City... http://forum.android.com.pl/f768/grand-theft-auto-vice-city-problem-xperia-t-laguje-i-nie-da-siae-jea-dziae-samochodami-283496/ Major no raczej że podkręcając zwiększamy zapotrzebowanie na prąd Ale jak ktoś sobie wsadzi większą baterię (czego w smutnej Xperii nie zrobimy, bo nie można tam wymienić baterii) to sobie można sobie na to pozwolić bez wątpienia. Po drugie, gdzieś wyczytał z tym przegrzewaniem się? Już mnie to zaczyna wkur za przeproszeniem takie gadanie. Jeżeli komuś przegrzewa się P880 to powinien go oddać na gwarancję, raz było na forum.android.com.pl że chłopak jakiś miał taki problem, odesłał i mu wymienili płytę główną w telefonie i nie przegrzewał się. Ale to nie jest dolegliwość zwykłych P880... I mnie do denerwuje. Ja najwięcej zauważyłem 45*c temperatura procesora podczas grania w Dead Triggera (ofc. ustawienia ultra). Także jakoś nie wydaję mi się aby się przegrzewał, tym bardziej że Throtting jest od bodajże 70*c a shuttdown od 85*c... Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kapucynek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) daj test gdzie jest P880 oraz Xperia T jednocześnie. I nadal nie zmienia to faktu że Tegra 3 ma x2,5 mocniejszą grafikę niż ten Snapdragon Bzdury! Piszesz wierutne bzdury! Chcesz warna za wprowadzanie w błąd? Xperia T = aż 60,1fps >> LG 4X HD = tylko 48fps http://youtu.be/mGmWPCnSt-0 Edytowane 14 Lipca 2013 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) To może wyjaśnisz czemu Xperia T ma tylko 8000 w Antutu a P880 ponad 14000? Zanim zagrozisz komuś warnem... sprawdź czy na pewno Adreno 225 jest lepsze od Tegry 3... na dodatek jakie Adreno od jakiej Tegry bo są różne (gratulacje, teraz o tym wiecie!)... I dla twojej informacji, nie wiem czy wiesz, ale jest kilka Tegr 3... (Np. słabsza wersja jest w Nexusie 7). Jeżeli aplikacja (gra) korzysta z 4 rdzeni, wiadomo że Tegra wyjdzie zwycięsko... Np. GTA Vice City, emulator PSX czy Real Racing 3. Igor... wybacz że ci to powiem prosto w twarz, ale muszę: NIEKOMPETENCJA (dodatkowo bonus niekompetencji x2 za brak dowodów, po za filmikiem YT, na dodatek "pseudo serwisu" który ma negatywną opinię na większości for). Daj wyniki z gier (tych topowych, a nie syfów z przed 2 lat), benchmarki, testy. Zobaczysz jak adreno 225 dostaje ładnie w papę No ale mam dosyć tłumaczenia upartym ludziom... major jeden fanboy który w każdym temacie pisze co innego i totalne głupoty + obrazki z "google images", czym się ostatnio już popisał. Druga sprawa to taka że niczym nie możecie tego udowodnić. Ja umywam rączki, wasza wola, ale na forum androida czy xda by was wyśmiano a nawet zbanowano... Igor sam nie dawno jak dobrze pamiętam pytałeś się jaki telefon wybrać... a teraz udajesz specjalistę. A specjalista raczej nie pyta się jaki telefon wybrać i dla czego. Ktoś sobie przyjdzie, powie, uczepi się, pisze głupoty. To że ktoś ma "zielony kolor" czy "niebieski" nie znaczy że ma pojęcie na dany temat. Majorze (Se7) jeżeli dobrze pamiętam za dużo telefonów z androidem nie miałeś... czyli twoje doświadczenie jest równe zero, i nawet ostatnio pisałeś że WP8 niszczy Androida, także nie wiem co robisz w tym temacie. Jeżeli ktoś nie miał kilku, kilkunastu telefonów różnych producentów, nie udziela się na żadnych np. forach (np. XDA) to niech się nie czepia i nie udaje że wie więcej - bo nie dość że nie wie nic, to jeszcze jest postronny (czyt. fanboy), bo po prostu śmiech na sali. I dla tego nie mam zamiaru się tu z nikim kłócić, bo to nie ma sensu, do ściany nie przemówię. Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kapucynek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Chyba wlep sobie warna na czoło, bo nie wiem skąd ci się wzięło 60fps Test Nena Mark 2 - ślepy jesteś? Chyba Na pewno tak! od 2:11 do 3:27 Zatem sam "daj test gdzie jest P880 oraz Xperia T jednocześnie" i gdzie na tym samym Androidzie w takim samym benchmarku GPU smartfona od LG wypada lepiej niż tego od Sony Edytowane 14 Lipca 2013 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Widać Nena Mark 2 (noname benchmark), nie bez powodu nie zyskał popularności. Antutu np, testuje wszystko łącznie z ramem i microsd Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kapucynek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) @UP To pokaż porównanie obu telefonów tak, jak napisałeś wcześniej czyli - daj test gdzie jest P880 oraz Xperia T jednocześnie Czekam. Ja dałem a teraz Ty pokaż inny, Twoim zdaniem lepszy. Ale aby były oba pokazane razem. Edytowane 14 Lipca 2013 przez Igorrodz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Kapucynek, przypomnę ci o tegrze 3 i grach słabo zoptymalizowanych pod nią. Druga sprawa, to pokaż tą 2.5x większa moc tegry od adreno, wiadomo że najbardziej wymagającymi aplikacjami są gry i pokaż mi gry w których xperia T sobie nie radzi, a p880 sobie radzi? Zobacz na wyniki lg nexus 4 w benchmarkach i sam sobie odpowiedz jakie to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Apropo posiadanych przeze mnie smartfonów, pewnie więcej mi się ich przewinęło niż tobie i uwierz mi że wiem co piszę bo używałem i lg i xperie. Edytowane 14 Lipca 2013 przez se7enfiy Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Ja już pokazywałem wcześniej, było czytać... Ale zlituje się i wkleję jeszcze raz: 1) LG P880 http://www.antutu.net/view.shtml?id=261 2) Xperia T http://www.antutu.net/view.shtml?id=1825 ------LG P880/Xperia T Wynik: 14297 vs 8270CPU-I: 4299 vs 1673CPU-F: 3174 vs 2390MEM: 2401 vs 17472D: 768 vs 2983D: 2806 vs 1257DB: 550 vs 530 Wyniki kart microSD pominąłem, bo tutaj wszystko zależy od wsadzonej karty microSD. Tak to wygląda w benchmarku, który obsługuje 4 rdzenie. Sorry ale albo wy mylicie procesor z tym, który jest w Galaxy S3 albo po prostu nie wiecie jakie aplikacje są w stanie wykorzystać 4 rdzenie. Dobra rada: zainstalujcie sobie Trickster Moda i sprawdźcie jaka aplikacja jak wam obciąża CPU (ile rdzeni, jakie taktowanie na danym rdzeniu, średnie taktowanie). Major nie ośmieszaj się jeszcze raz i nie porównuj Nexusa 4 do P880. I nie uwierzę ci bo jesteś ewidentnym kłamcą, bo na shoutboxie pisałeś co innego, przestań się popisywać bo twój spam zaczyna mnie dosłownie irytować. Za każdym razem piszesz coś innego, zaprzeczasz itp. Błagam cię, już zrobiłeś z siebie klauna. No i nawet chyba nie wiesz ile Nexus 4 jest droższy od P880 i mówimy tutaj o Xperi T vs P880... Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kapucynek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 1. Strony które podałeś oceniają długość życia baterii po jej wielkości więc zerowy wyznacznik 2. "Kosmos lepsza grafa" W benchamarkch może i jest lepsza ale nigdzie nie widzę tego 2,5 razy więcej o których sam pisałeś poza tym benchmarki to tylko program który można oszukać, np. mój LWW niby jest lepszy niż SGS mimo że to Samsung ma lepsze gpu. Poza tym na XDA też uważają że benchmarki NIE SĄ REALNĄ OCENĄ WYDAJNOŚCI. 3. "Można wymienić baterię" tylko zapomniałeś dodać że są to sztuczne mAh które będą <= niż to co masz obecnie. 4. "Mimo wszystko ma Androida 4.2 jeżeli wgramy Cyana" to żeś teraz dowalił. Moze i zaleta gdyby nie to że SXT też ma nieoficjalnego 4.2 5. QuickMemo mogę sobie pobrać bez problemu z GP 6. "A dla czego nie pogracie w GTA Vice City? Bo ten was procesor jest uznany do tej gry za słaby." śmiechłem. Toć mój MSM8255 może odpalić GTA VC a problemy wynikają z ew. błędów gry bądź softu 7. Przegrzewanie - wada nie tyle LG co tych procesorów czy Tegry 3 8. "ale na forum androida czy xda by was wyśmiano a nawet zbanowano" z takimi tekstami to do kolegów, bo jakoś bana na obu forach do tej pory nie dostałem 9. "Widać Nena Mark 2 (noname benchmark)" to raczej ubliża twojej kompetencji niż naszej bo widziałem nie jeden temat o nim na XDA 10. Niech to dotrze do ciebie że jakość dźwięku na słuchawkach w LG nie wynika z tego że miałeś lipne słuchawki w zestawie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Ręce opadają... bezmózgiemu nawet Salomon nie pomoże... Róbcie sobie co chcecie, ja już mam ten temat gdzieś, niech autor sobie kupi Xperie T a potem przyjdzie z płaczem że nic zrobić nie może. Who cares? Street to podaj mi swoje nicki na forach np. XDA bo coś ci nie wierze... Już dawno by cię tam ukamienowali. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Naucz się czytać, będzie to dla ciebie w tym momencie najlepszą nauką. Plus interpretacja słowa pisanego też by się przydała. Podałem przykład Nexusa 4 i jego wyników na to że benchmarki nie są miarodajne i nie porównywałem ich z żadnym z podanych telefonów. Naucz się czytać ze zrozumieniem bo ręce opadają. Upodobałeś sobie jeden benchmark i będziesz się ciągle spierał że LG jest lepszy bo więcej punktów mu w benchmarku wysrało. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) XDA - streetu forum.android.com.pl - Street Ale cóż: "bezmózgiemu nawet Salomon nie pomoże" Edytowane 14 Lipca 2013 przez street Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts