chos. 0 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 witam chciałbym kupic telefon . Moje wymagania są następujące telefon ma być nowy lub lekko używany. posiadać najnowszy Android . Telefon będzie służył głownie do dzwonienia i grania w gry, trochę internetu . Wiec na aparacie mi kompletnie nie zależy . Wielkość tez jest mi obojętna . I ma również pytanie czy modele w tej cenie w porównaniu do galaxy S 3 maja dużo mniejsza wydajność w grach oraz jesli chodzi o wyświetlacz . Czekam na jakies ciekawe propozycje Sam myślałem o galaxy S advance lub galaxy s 2 . Wacham sie tez czy nie dolozyc troche i nie kupic S 3 . Czekam na propozycje od was Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Xperia T / LG 4X HD P880 / SGS II Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 LG P880 (4X HD) > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy S3 Mini Od najlepszego w tym przedziale do słabszego. Sam mam obecnie P880 oraz jeszcze starego S2, dla tego z czystym sumieniem mówię że P880 outperformuje SGS'a 2. Galaxy S3 mini także jest fajny... ale osobiście myślę że i tak od niego wolał bym S2. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 @UP Wydajniejsza jest Xperia T Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jeżeli chodzi o wydajność, muzykę i aparat to Xperia T jest najlepsza w tym przedziale. LG wygrywa wielkością i jakością ekranu. S2 to jednak półka niżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) Z tym że przy Tegrze 3 (4+1 jajowcu) masz wiele darmowych gier exclusivów (TegraZone). Z czego np. Dark Meadow. Bateria trzyma (bynajmniej mi, stock rom, nie rootowany, andek 4.1) bardzo długo po odpowiednim skonfigurowaniu, średnio przy internecie, trochę gry w paladoga/dead triggera 2-3 dni. Jeżeli tylko dzwonię i piszę (+ troszeczkę internetu) trzyma około 5-6 dni bez ładowania. Dodam że w tym samym czasie Galaxy S2 zdążył by paść dwa razy. Xperii T nie miałem w łapie, co prawda jest tam Snapdragon, ale 2 jajowy. I mam mieszane uczucia do tego, czy Xperia T jest mocniejsza od P880 (4X HD). http://phonerocket.com/smartphones/Sony-Xperia-T-vs-LG-Optimus-4X-HD Procesor wypada prawie tak samo, minimalnie lepiej, ale jeżeli chodzi o grafikę to Xperia T leży i płacze, bo tegra jest ponad 2 razy mocniejsza (nie jestem fanem zielonych i od wieków ich hejtuje ale Tegra jest na prawde bardzo dobra). Jeżeli w np. Antutu mamy wynik 13500-14000 vs 8000 no to jest lekka różnica. Niedługo sam do swojego małego P880 planuję wsadzić baterię 4150mAh/4400mAh, aby ładować raz na tydzień, i nie wykluczone że wtedy sobie podkręcę trochę procesor (do 1.7GHz) oraz elegancko kartę graficzną, niektórzy piszą że nawet x2 wyższe taktowanie bez problemów wyciągają także może być pięknie - ale na razie mam sam do tego mieszane uczucia. Jak będzie autor chciał, mogę zrobić szybki telefon do kolegi, który pracuje w Play'u w salonie i spytam się nt. P880 vs Xperii T, a jest on smartphonemaniakiempsycholem. Edytowane 13 Lipca 2013 przez Kapucynek Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Jeżeli tylko dzwonię i piszę (+ troszeczkę internetu) trzyma około 5-6 dni bez ładowania. Pokaż jakiś screen z użyciem baterii Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Xperii T nie miałem w łapie, co prawda jest tam Snapdragon, ale 2 jajowy. I mam mieszane uczucia do tego, czy Xperia T jest mocniejsza od P880 (4X HD). Możesz sobie mieć te mieszane uczucia - wg tego co piszą na ftym forum posiadacze obu wydajniejsza jest (będzie) Xperia T. Bo wiesz - rdzeń rdzeniowi nierówny i zdarza się, że 4 rdzenie nie są wydajniejsze od 2 rdzeni (jak i czasami 2 nie są wydajniejsze od 1 [popatrz przykładowo na wydajnośc ZTE Grand IN]). Jak będzie autor chciał, mogę zrobić szybki telefon do kolegi, który pracuje w Play'u w salonie i spytam się nt. P880 vs Xperii T, a jest on smartphonemaniakiempsycholem. Mimo wszystko porady z for internetowych są lepsze niż sprzedawców - i zapewne wiesz, dlaczego Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 No oczywiście że często 2 rdzenie są lepsze od 4. Tyle że w tym wypadku różnica wynosi ok. 5%, czego w telefonie nie wyczujemy, a tegra 3 jest na tyle topowym procesorem że nic na niej nie tnie (jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi coś muliło). 10 minut temu przy pomocy salema zrobiłem roota. Postaram się zrobić lekkie oc cpu (1.6) + OC GPU i wrzucić wyniki ;p Zapewnie wiem, ale te zrodlo jest na tyle wiarygodne ze go znam, i mowi mi prawde ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 a tegra 3 jest na tyle topowym procesorem że nic na niej nie tnie Większy pobór prądu i zdecydowanie większe grzanie się ma ta Twoja Tegra 3. No i ów LG ma zdecydowanie gorsze funkcje muzyczną i fotograficzną niż proponowana przeze mnie Xperia T. Zatem wybór wydaje się oczywisty. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Komu normalnemu potrzeba 13mpx w telefonie? (bodajże 13mpx ma T chyba). Telefon to nie lustrzanka. Aż tak źle z dźwiękiem P880 nie jest, jedyny syf to ten głośnik. Sama karta jest na poziomie SGS2 (patrzyłem na słuchawkach oraz w samochodzie - Nissan Juke przez bluetootha jak i USB). Aczkolwiek jak postawisz HTC z Beatsem lub SGS3 to czuć różnice. Jak z xperią jest nie wiem, na pewno nie jest to jakość SGS'a 3 albo HTC Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) jedyny syf to ten głośnik Czyli mamy kolejny minus - gorszy głośnik - a do tego wcześniejsze: sprzęt słabszy, więcej grzeje się, gorszy aparat... Hmm... wymieniac dalej? Edytowane 13 Lipca 2013 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) Widzę wiedzę masz taką jak nie powiem co. Telefon to nie aparat Nikt nie używa głośnika w telefonie (mamy dwa, do rozmów oraz multimedialny), każdy i tak używa słuchawek lub głośników ew. głośników w samochodzie. Jakość dźwiękówki jak i aparatu jest jak w SGS2, może lepszy aparat nawet. Xperia T to szrot z podobnym ale 2 rdzeniowym procesorem, ponad prawie 3 krotnie gorszą kartą graficzną, gorszym wyświetlaczem, taką samą lub gorszą kartą dźwiękową, co najwyżej lepszym aparatem, którego nikt nie użyje a nawet jeśli to nikt nie będzie robił profesjonalnych zdjęc telefonem oraz pewnie takimi samymi lub niewiele lepszymi głośnikami multimedialnymi. Edytowane 13 Lipca 2013 przez Kapucynek Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) Zacznijmy od tego że w smartphonach nie ma karty graficznej ani karty dźwiękowej, tylko chip graficzny i dźwiękowy. A teraz do sedna. 1. Adreno 225 3-krotnie gorsze od tegry 3 ? Może jest troche slabsze ale nie 3 razy. 2. Skąd informacje że w lg jest lepszy chip dźwiękowy niż w sxt, takiej głupoty dawno nie słyszałem. Tak więc jedyne zalety lg to ciut mocniejszy układ graficzny i lepszy ekran. A xperia lepszy apart, lepsza jakosc dzwieku, nie grzeje sie , mocniejszy procek. Wiec odpowiedz na pytanie co jest lepsze jest chyba oczywista. Edytowane 13 Lipca 2013 przez street Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Hmmm to trochę się mylisz, patrz na wszystkie puste cyferki w benchmarkach (gdzie w np. antutu Tegra 3 ma x2,5 więcej pkt w 2D i 3D) a tym bardziej grach. Real Racing 3 np... I nie mówię tutaj o grach zoptymalizowanych pod Tegrę 3 tylko o "równio uprawnieniu). Procesor Xperii T jest praktycznie taki sam wydajnościowo jak Tegra 3 więc nie jest mocniejszy, przynajmniej w zauważalnym stopniu Nie jarajcie się dzieci tak tym aparatem, bo kto madry będzie używał telefonu jako aparatu? Do ładnych okazyjnych zdjęc nawet 5mpx styknie... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Foty z Xperii T. Oryginał. http://img28.imageshack.us/img28/8592/fix8.jpghttp://img545.imageshack.us/img545/1663/7rj.jpghttp://img196.imageshack.us/img196/1889/grrw.jpghttp://img703.imageshack.us/img703/9792/38pb.jpg Xperia T to szrot z podobnym ale 2 rdzeniowym procesorem, Chyba tego telefonu nie miałeś. Rozumiem, że komuś coś się może nie podobać ale pisanie "szrot" o telefonie, który lata za tysiaka jest lekkim przegięciem. Jak dla mnie, jedyny mały minus telefonu to taki, że lekko trzeszczy choć po założeniu silikonowego pokrowca staje się to praktycznie niezauważalne. Ludzie podklejają jakieś taśmy ale ja na razie dałem sobie spokój. Nie przeszkadza mi to. Polecam telefonik. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Może przesadziłem z tą hiperbolą ale prawda jest taka, że kto gra w np. gry na telefonie, używa internetu i ogląda filmy oczywistym wyborem będzie P880. Jeżeli ktoś jest na tyle dziwny że robi zdjęcia telefonem i chyba tylko tyle to wybierze Xperie T. Nie wiem jak jest z pracą na baterii, ale pewnie po zoptymalizowaniu systemu Xperia T trzyma dłużej. Co do dźwięku nie jestem pewny, ale na pewno sama jakość (nie mówię o głośnikach) jest pewnie taka sama jak w P880 - a przynajmniej nie jest lepsza od SGS3 / HTC. Btw ale trzeszczy ci tylna klapka? Bo może ci się zaczep urwał jak mi w HTC? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Jak dla mnie żaden atut ten aparat bo zdjęcia i tak wychodzą lepsze z mojego panaska-małpy za 400zł. Telefon działa szybko i sprawnie, coraz bardziej mi się podoba z każdą godziną z którą go mam. Jakość dźwięku ze słuchawek oceniam na lepszą niż LIVE, który podobno był do muzyki stworzony. Pytanie, jak z wsparciem u LG ? Cytuj Link to post Share on other sites
iCudi 20 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 @effendi360Sam robiłeś te zdjęcia? Jeśli to faktycznie Xperia T to jestem pod dużym wrażeniem /sry za offtopic Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 No tak. Moje. Wczoraj robione. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Jak ze wsparciem u LG? Wszystko ładnie pomagają na infolinii i emailach (nawet w niedziele odpisują), ale tak samo jak HTC totalnie olewają aktualizacje androida. Od ponad chyba 4 czy 5 miesięcy najnowsza wersja dla mojego telefonu to 4.1... a w momencie wyjścia 4.1 dla P880 wyszedł 4.2. Faceroll ale 4.1 czy 4.2 nie ma zadnego znaczenia. Tylko update z 4.0 do 4.1 byl wazny ze wzgledu na rozwiazanie paru problemow (np. polepszenie sie jakosci aparatu, wina lezala po stronie softu). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 No właśnie o tego andka mi chodzi... Ja w Xperii wgrałem teraz 4.1.2. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 ja mam dokładnie też 4.1.2, czyli wychodzi na to że jest to najnowsza wersja dla obu telefonów 1 Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Podsumowyjąc: LG: + Mocniejszy + Lepszy Ekran - Grzeje się - Średni Aparat i jakość dźwięku Xperia + Dobry Aparat + Dobra jakość dźwięku - Trochę słabszy - Gorszy ekran Czyli teraz to autor musi podjąć decyzje czy woli mieć mocniejszy telefon (nie zauważy większej różnicy na codzień) i lepsze odwzorowanie kolorów czy woli mieć lepszy dźwięk i aparat. No i jeszcze kwestia wyglądu, która też w tym wypadku gdzie oba są porównywalne, może mieć znaczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Bateria na + dla Xperii a to jeden z ważniejszych atutów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts