Skocz do zawartości

Mocne czarne lub czarno-biale chlodzenie

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez jacekgothic,

Recommended Posts

Witajcie, chcialbym za jakis czas podkrecic procka i szukam mocnego chlodzenia, by pasowalo do reszty gratow. Bralem pod uwage wiele opcji w tym Phantex'a i Dark Rock Pro 2 jednak zakrywa pol plyty glownej w tym RAM(chyba, ze przedni fan powedruje na tyl).  Szukam kompromisu pomiedzy wydajnoscia a rozmairem. Dobra alternatywa pod wzgledem rozmiaru jest tez Prolimatech Megahalems + 2x wentylatory od korsarza czy tez Swiftech H220.

Tak mniej wiecej to wyglada - choc mam juz nowe oploty ;)

http://imageshack.us/a/img13/7013/600te1.jpg

Edytowane przez mynameisBON
SilverArrow SB-E SE

mysle, ze swoja forma za bardzo by odstawal od reszty kanciastych form w budzie - odpada ;)

@down

Fakt jest piekny, pamietam gdy wyszla wersja czarno-biala to sie ostro slinilem -tylko ten rozmiar, hmmm . Poczekam, niech sie jeszcze inny wypowiedza...

Edytowane przez mynameisBON

Pozostaje Phanteks w takim razie - wydajność na najwyższym poziomie, wygląd zajebi#ty, tylko te gabaryty, ale jak wspomniałem jeżeli ma być wydajne to musi być duże  ;)

BQ, bym sobie darował właśnie ze względu na słabszą wydajność w porównaniu do Phanteksa.

Szukam czarnego, aż tu nagle bang! Be Quiet! Shadow Rock 2..

http://pics.computerbase.de/4/7/9/1/5/1_m.jpg

Czy tylko ja widzę podobieństwo tego szczotkowanego amelinium do mojej 670-tki?

Jest nieco mniejsze od Dark Rock 2 ciekawe jakby się wpasowało i jak temperatury, jeszcze nic o nim nie wiem

Posiadam chłodzenie swiftech h220 i działa rewelacyjnie ale już o wentylatorach tego nie mogę powiedzieć ponieważ słychać łożyska nawet przy niskich obrotach, dla mnie nie jest to uciążliwe ale dla maniaków ciszy już na pewno tak.

Edytowane przez Faflucy

t.luk

Co powiesz, o Phanteks ph-tc14cs vs Swiftech h220 ? Ktora opcje polecasz?

Ps. Jak wyglada zywotnosc takiego kompaktu ? Czy np po roku, moze ulec rozszczelnieniu czy cos w tym stylu?

W produkcie Swiftecha ni powinno się nic negatywnego stać. Z pewnością jest to lepsze rozwiązanie od Phanteksa, ale sam musisz zdecydować, czy masz 200 zł na dopłatę. To w końcu 50% więcej względem Phanteksa.

• Popieram 1

Ja o swiftechu h220 już bym kompakt nie powiedział dlatego że każda cześć jest demontowalna, posiada rezerwuar i porządną bloko pompę. W Internecie masz sporo przykładów jak ludzie dokładają to tego dodatkową chłodnice i blok na GPU. Tutaj masz filmik. A tutaj masz test tego chłodzenia robiony przez t.luka

Edytowane przez Faflucy
  • Popieram 1

Powiem ci tak ja sobie chwale swiftecha. Posiadam i7 3930k i na stocku mam temp w idle 24-26 stopni a w occt po jakiś 20 min mam około 53 stopnie  dodam tylko, że posiadam pamięci co maja napięcie 1,65v co dodatkowo podnoszą temp proca. Wcześniej posiadałem pseudo wodę a mianowicie Intel Thermal Solution RTS2011LC i przy cieplejszych dniach temp dochodziła w stresie do 80 stopni jak widać ten swiftech zbił mi temp o około 25 stopni, co jest strasznie dużą różnicą. Za tego swiftecha trzeba zapłacić 600zł ale uważam że warto.

Edytowane przez Faflucy
  • Popieram 1
Tutaj masz filmik. A tutaj masz test tego chłodzenia robiony przez t.luka

A tutaj masz obecnego posiadacza sztuki którą testował t.luk :menda::wariat:

Ja do tego H220 dokupiłem (jest w drodze) biały wąż PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT 16/10 mm.

Oryginalne są zbyt długie do 600T.

• Rozwiązanie

węże mogłyby być odrobine krótsze

Czemu nie kupisz węża i nie zrobisz tego po swojemu ? Przecież to chłodzenie jest do tego stworzone, gdyby było inaczej wszystkie złączki byłyby na stałe :)

http://www.swiftech.com/h220.aspx

Nawet sam producent zachęca do moddigu, rozbudowy tego chłodzenia ;)

Ja się z tym będę w sobotę bawił. Może jak wstawię fotki, to zmotywuję Cię do działania :menda:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...