Skocz do zawartości

4770k 100*C na rdzeniu

Recommended Posts

@Yamakasi512

Co ty za głupoty wypisujesz autor posiada płytę z LGA 1150 a ty mu proponujesz zakup i5 3570k który jest na LGA155??? Druga sprawa uwielbiam czytać takie bzdury "wymień pastę" a co mu to da? +/- 5 stopni? oczywiście nie brakuje osób co twierdzą że po wymianie pasty temp spadłą im o 15-20 stopni ale ja w takie bajki nie wierze.

Bo tym jak to napisałem,szybko edytowałem-nie pomyślałem,a jeżeli chodzi o tą pastę to oczywiście chodzi mi o to że razem z wymianą chłodzenia lepiej zainwestować w lepszą pastę a 20zł chyba go nie zbawi?A nawet przy dobrym rozgrzaniu może osiągnąć 8 stopni mniej od zwykłej ,,słabej pasty''.

Edytowane przez Yamakasi512

Moim zdaniem źle robisz dlatego że taj jak już pisałem wyżej ten proc nawet na boxowym chłodzeniu nie powinien mieć takich temperatur i nawet zmiana chodzenie ci nie wiele pomoże. Procesor kupiłeś nie dawno więc lepiej go oddać jak najszybciej na gwarancje. 

Już raz zbyt pochopnie wysłałem moją kartę na gwarancje bo pojawiały mi się arty na pulpicie, bo niby karta była uszkodzona,  - 2 tygodnie czekania i odesłali mi moją kartę a miałem na serio wirusa jakiegoś Bitcoina. Nie popełnię już tego błędu.

Co mu to da? niech najpierw zobaczy na innym chłodzeniu co się będzie działo, wyśle proca i co jak powiedzą mu , że jest dobry i odeślą z powrotem? Trzeba mieć 100% dowód, że to jest wina procka.

Rób jak uważasz ja dodam od siebie tylko tyle że możesz uszkodzić i płytę główną i wtedy będziesz miał problem. Co ci to da że go oddasz jak najszybciej na gwarancje? unikniesz problemów z serwisem nie będą próbowali na ciebie zwalić winy że sam uszkodziłeś proca np. nieumiejętnym podkręcaniem (oczywiście tak nie musi być ale znając serwisy to tak może być)

Co mu to da? niech najpierw zobaczy na innym chłodzeniu co się będzie działo, wyśle proca i co jak powiedzą mu , że jest dobry i odeślą z powrotem? Trzeba mieć 100% dowód, że to jest wina procka.

LOL przecież ma już dowód. Procesor ma być chłodny nawet na boxowym chłodzeniu. Myślisz że po co dodają boxowe chłodzenie po to by było? Nie ono ma  za zadanie utrzymać odpowiednie temp procka a 90 stopni na pewno taką nie jest

Edytowane przez Faflucy

Na pulpicie i podczas przeglądania internetu mam 30-35*C więc szczerze wątpię, że uszkodzi to moją płytę, a na razie odpuszczę sobie gry i rendering. Z gwarancją nie powinno być problemów, bo kupowałem na Agito więc sklep pewny. Jak przyjdzie Spartan to napiszę tutaj jak wygląda sytuacja, a na razie dzięki wszystkim.

Po wyłączeniu w biosie trybu Turbo, temperatury proca nie przekraczają 73*C przy 100% wykorzystania. Teraz czekam na cooler.

Oto jest:
965353_478638478893383_1295675276_o.jpg

Zobaczymy jak będzie z temperaturami. ;)

Edytowane przez kisic111

Znalazłem ten cooler za ok. 306 zł i złożyłem zamówienie w "planecie techniki".

Przy produkcie było napisane, że dostępny w 3 dni.

Dziś dostałem maila, że jest obecnie nieosiągalny.

W innych sklepach też jest napisane, że dostępny na zamówienie.

Ceny po ok. 350 mnie nie interesują. Jest jeden nowy na allegro za ponad 280, ale złoty :(

Jako, że zamówiłem jeszcze budę i kilka wentyli, to się zastanawiam czy anulować zamówienie czy zamienić cooler na BQ Darc Rock Pro 2.

Właśnie idę szukać porównań tych dwóch coolerów.

Edytowane przez matrix1025
Ceny po ok. 350 mnie nie interesują

Niestety za jakość trzeba płacić.

Tutaj masz za  za 300 zł + 15 zł kurier niezłe chłodzenie

http://image.ceneo.pl/data/products/20440353/i-thermalright-silver-arrow-sb-e-se-100700409.jpg

http://allegro.pl/thermalright-silver-arrow-sb-e-se-2-x-ty-145-i3399363579.html

Edytowane przez eVerest

Znalazłem ten cooler za ok. 306 zł i złożyłem zamówienie w "planecie techniki".

Przy produkcie było napisane, że dostępny w 3 dni.

Dziś dostałem maila, że jest obecnie nieosiągalny.

W innych sklepach też jest napisane, że dostępny na zamówienie.

Ceny po ok. 350 mnie nie interesują. Jest jeden nowy na allegro za ponad 280, ale złoty :(

Jako, że zamówiłem jeszcze budę i kilka wentyli, to się zastanawiam czy anulować zamówienie czy zamienić cooler na BQ Darc Rock Pro 2.

Właśnie idę szukać porównań tych dwóch coolerów.

Różnica może maks 3 stopnie na korzyść phanteksa i to by było na tyle.

Najpierw poczekam jeszcze i zobaczę jak będzie z dostępnością w sklepie gdie kosztuje 306 zł.

Jak nie będzie dostępny, to może jednak się skuszę i kupię go za 350, bo dużo bardziej mi się podoba niż BeQuiet.

Bq też jest bardzo fajny, jeśli Ci się nie podoba ten plate na radiatorze to można go odkręcić :)

Poczekam jeszcze jak będzie z temperaturami u autora tematu.

Mam jeszcze pytanie do posiadaczy Bequiet.

Finy są czarne czy srebrne?Trochę trudno stwierdzić ze zdjęć, bo nie wiem czy są faktycznie czarne, czy to tylko cień pomiędzy kolejnymi finami.

Edytowane przez matrix1025

Finy są srebrne. Jak byś go chciał kupić to w komputroniku jest po 319 zł. Tyle samo dałem za niego w kwietniu. Niestety jeszcze nie miałem czasu go zamontować na nowej platformie 4770k. Czekam aż założyciel wątku podzieli się jakie są u niego temperatury.