grzegorz01 14 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Rozglądam się za telefonem, ale jak na dzisiejsze czasy to wręcz nietypowym. Nie chcę smartfona wielkości cegły, którego musiałbym wozić w bagażniku. Nie potrzebuję podświetlanego logo znanej firmy, bo do Starbucksa nie chodzę. Nie znoszę wyświetlaczy świecących się w słońcu jak choinka pełna illuminacji i nie potrzebuję stosu aplikacji, dzięki którym będę mógł poczuć się fajniejszy. Na dodatek nie mam ochoty biegać do pracy z ładowarką. Potrzebuję za to normalnego telefonu, który będzie spełniał poniższe kryteria: - dobrze zaprojektowana i czytelna baza kontaktów - rozbudowana historia połączeń bez limitu do 10 pozycji jak to jest w większości - wytrzymała bateria, która zniesie dużą ilość rozmów - ekran widoczny w pełnym słońcu - trzymający zasięg stabilnie - lista "to do" - kalendarz - brak widoku drzewka lub zygzaka w skrzynce SMS - aparat taki, żeby sfotografowana kartka dała się odczytać na komputerze O ile część z tych kryteriów mogę wyselekcjonować po danych producenta, to reszta wychodzi dopiero w kontakcie z telefonem. Będę wdzięczny za sugestie, jeśli mieliście w rękach telefon spełniający te kryteria. Nie mam limitu cenowego. Edytowane 10 Lipca 2013 przez grzegorz01 Cytuj Link to post Share on other sites
wielokropek 0 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Może Emporia będzie dobra? Nie wiem tylko czy ma aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Raczej tutaj bym się skupił na którymś BlackBerry. Cytuj Link to post Share on other sites
FTT33310 6 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) Nokia C3- całkiem solidna bateria długo trzyma, zasięg WIFI dobry, zasięg sieci trzyma dobrze, aparat 2 mpix ale kartkę da się rozczytać dodatkowo qwerty na której bardzo dobrze mi się pisze. Najważniejszy atut to bateria, długo trzyma jak na taki telefon. Telefon tani, wygodny i solidny. Edytowane 13 Lipca 2013 przez FTT33310 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Nie mam limitu cenowego. Hmm... W takim razie polecam Nokie z serii E 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubaset97 62 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Również autorowi radziłbym zainteresować się jakimś Blackberry. Na ostatnim wyjeździe miałem okazję poznać ten telefon (Bold 9700) i jest to tani, starszy model a działa idealnie. Tak mi się spodobał, że sam myślałem o zakupie takiego tańszego telefonu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Kup iphone i kropka Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 @UP Bo...? Może jakieś argumenty oraz cechy, pasujące do założeń autora (z postu #1), podasz...?!? Cytuj Link to post Share on other sites
grzegorz01 14 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Przeczytałem odpowiedzi i widzę, że zapomniałem napisać o jednym. Ja od wielu lat miałem właśnie Blackberry i jestem mocno do niego przyzwyczajony. Bardzo długo mi służył, spełniał większość tych kryteriów, ale drażniła mnie jakość wykonania. Tu uwaga dla interesujących się marką BB - kupujcie je zza zachodniej granicy. Mieliśmy kilka w rodzinie. Dwa salonowe polskie i dwa niemieckie. Różnica w jakości wykonania kolosalna i dlatego jestem zniechęcony. Mają nas za naiwnych ciemniaków, którym można wcisnąć gorszy produkt, a płacimy za niego tyle samo. A nawet więcej w odniesieniu do polskich zarobków. Za to sam soft bardzo dobry, aparat chyba najlepszy jaki używałem w telefonie, ale przy włączonej usłudze BIS bateria leci na twarz. Z wyłączoną i bez maksymalnej jasności czas pracy jak na rozbudowany telefon naprawdę imponujący. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 To może pora już na zmiany i pójście w kierunku czegoś innego? Android, iOS oraz Windows Phone 8 to obecnie największe systemy operacyjne dla smartfonów, które wykorzystuje się w najnowszych telefonach. Nikt z nas nie mówi, że BlackBerry jest zły ale... ale wygląda tak, jakby ta firma stanęła w miejscu - kiedyś ich oferta wydawała się bardzo ciekawa a teraz niestety ale nie odpowiada najnowszym trendom i temu, ku czemu zmierza ten segment rynku. Jest wiele fajnych, szybkich i poręcznych telefnów - naprawdę masz z czego wybierać: HTC, Samsung, Sony, LG czy Nokia oferują przyzwoity sprzęt, którego nie będziesz się wstydził gdy, z naszą pomocą, wybierzesz coś odpowiedniego dla siebie - a do tego nauczysz się czegoś nowego. Będziesz zadowolony - w co wierzę. Cytuj Link to post Share on other sites
spiricista 3 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) A ja bym zaproponował może i lekko już starszy telefon ale wg Mnie dobry Motorola Razr Maxx. Bateria wg Mnie idealna, długo trzyma nawet przy zabawie, oglądaniu filmów czy rozmowach (naprawdę bardzo długo i aby ładować codziennie to będziesz musiał się wysilić Ekran czytelny w słońcu i będziesz mógł rozmawiać nawet w deszczu listę zadań czy też kalendarz jak to w androidzie masz i jak stockowe appki nie pasują to możesz znaleźć zamienniki. Aparat da radę zrobić zdjęcie kartki i odczytasz bez problemu na komputerze. Dodatkowo jakość wykonania wg Mnie świetna w porównaniu do Samsunga którego wcześniej posiadałem. Resztę opcji z listy wg Mnie również spełnia typu smsy i kontakty. Wrazie czego może Razr HD Maxx ściągnąć gdzieś z wysp lub poszukać na alledrogo bo co jakiś czas ktoś wystawi. Edytowane 16 Lipca 2013 przez spiricista Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Motorola Razr Maxx Bateria 3300mAh czyli więcej niż w mim Galaxy Note II, który ma 3100mAh. Przy mniejszym ekranie robi to zapewne zauważalną różnicę choć procesor w starszej technologii swoje bierze Ekran czytelny w słońcu Chyba jednak się mylisz - to Super Amoled czyli taki czytelny nie jest, wiem bo mój Note II też taki ma. Wrazie czego może Razr HD Maxx ściągnąć gdzieś z wysp lub poszukać na alledrogo bo co jakiś czas ktoś wystawi. Hmm... To smutne, że w PL po macoszemu traktuje się smartfony ze średniej półki cenowej... http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/razrmaxx/ Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Kup iphone i kropka Co za typ, wszedł na forum i w każdym temacie pisze "kup iphone" (sic) Mają nas za naiwnych ciemniaków, którym można wcisnąć gorszy produkt, a płacimy za niego tyle samo. A nawet więcej w odniesieniu do polskich zarobków. Nie mają nas za takich tylko tacy u nas ludzie. I tak kupują mimo, że coś jest 'słabe' Co do tematu Nokia e52, e72 powinny spełnić oczekiwania. Jeszcze można je dostać na aledrogo. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Te Nokie to rozsądny wybór ale widzę w nich martwego Symbiana czy mi się wydaje...? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 So what? Dzwoni, wysyła wiadomości, robi zdjęcia co ma za znaczenie system? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 @2up Nawet nie wiesz ile fajnych appek na symbiana jest. Robiło się spolszczenia swego czasu Nokia E52 to dobry telefon, tylko trzeba uważać na awaryjne płyty główne. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 To były z początku produkcji. Jeśli kupi z gwarą to nie bedzie problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
grzegorz01 14 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Android, iOS, Win Phone 8... Może i dobre systemy, ale wszystko dotykowe i błyszczące. Cytuj Link to post Share on other sites
spiricista 3 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 @Igorrodz ja osobiście z motki korzystam i daje radę wyświetlacz wiem, że super amoled ale nie jest najgorzej Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 ale wszystko dotykowe i błyszczące W takim razie bierz Nokię E52 z Symbianem. Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Skoro mówmy o Nokii serii E, to proponuję Nokię E90. Nie było nic mowy o gabarytach telefonu, a jest to jeszcze Nokia z czasów dobrej solidnej Nokii, która oferowała naprawdę nie tylko mnogość funkcji, ale też super jakość. Znalazłem jedną na Alledrogo: http://allegro.pl/nokia-e90-jak-nowa-okazja-bcm-i3403891276.html Ewentualnie, jeżeli telefon ma być praktyczny, to proponuję Nokię E7. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts