Darius. 224 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Siemka Przymierzam się do zakupu nowej obudowy. Wybór najprawdopodobniej padnie na Fractala R4 w wersji z oknem, jednak chciałem was spytać, czy nie znacznie może jakichś alternatyw do tej obudowy ? Głównie mam na myśli drzwiczki i okno (te dwie rzeczy obowiązkowo), no i czarne wnętrze które taka obudowa już z pewnością będzie posiadać. Drzwiczki, niektórzy mogą się pytać po co ? - Odpowiem szczerze i wprost - do ''lansu'' Bardzo się nimi podjarałem, a w niedalekiej przyszłości planuje jakiś modding co w połączeniu da konkretny efekt Oknem też jestem podjarany i tyle. Mój budżet, to tak jak w temacie, okolice 400zł i najlepiej nie więcej, lecz mniej. Pytam o alternatywy z tego względu, że właśnie Fractal jest trochę budżetowy, no ale gdybym nie dowiedział się o czymś innym to z pewnością go zakupię. Może macie jeszcze jakieś uwagi co do tej obudowy czy coś ? nie wiem...heh, piszcie Cytuj Link to post Share on other sites
RPS_DLR 110 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Do wyboru masz jeszcze Anidees AI-6B (na allegro z oknem za 400zł nówka). Cytuj Link to post Share on other sites
Darius. 224 Napisano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Widziałem to...jakoś tak nie bardzo do mnie przemawia Jakieś opinie do tej obudowy ? W ogóle pierwszy raz spotykam się z tą marką o_O...to mnie jakoś w myślach zniechęca Pewnie i tak lepszym wyborem będzie ''oryginalniejsza'' - R4'órka ale może ktoś się jeszcze wypowie ? ;f @up - BTW thx za odpowiedź. Edytowane 10 Lipca 2013 przez Darius. Cytuj Link to post Share on other sites
RPS_DLR 110 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 http://www.techpowerup.com/reviewdb/Cases/Anidees/ Producent zadebiutował o ile wiem właśnie tym modelem, co nie zmienia faktu, że to mu się udało! Wykonanie ze szczotkowego aluminium na prawdę prezentuje się znakomicie (prawie jak Lian Li) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Z tego co kojarzę, to jest ciekawa alternatywa dla Define R4 tylko, że troszkę słabiej wycisza (top nie jest tak szczelny). Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Gdyby bez drzwiczek to polecilbym Corsair 600T. Do moddingu sie nadaje. Swoja droga, nie rozumiem jak mozna lansowac sie na drzwiczki, serio. Okno w budzie to co innego... ale spoko, skoro na laski zadziala, to toleruje to Edytowane 11 Lipca 2013 przez mynameisBON Cytuj Link to post Share on other sites
Darius. 224 Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 No kurcze nvm Cały czas jestem jakoś przekonany do Fractala. Gdyby ktoś był posiadaczem tej budy Anidees to może bym zyskał jakieś większe przekonanie. Jak wyżej wspominałem - buda ta, firma ta jest mi całkowicie obca BitFenix Colossus to też fajna buda, można wyrwać opcję z oknem, np: http://www.saturion.pl/product/117645/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/BitFenix_Colossus_Big_Tower_czarna_RED_LED_z_oknem_bez_zasilacza.html Ale to jest zdecydowanie za drogie Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja osobiście nic nie znalazłem - na siłę nie będę szukać. Fractal Define R4 - cena + funkcjonalność + wygląd = super buda. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kolega wyzej ma racje. Nie ma co szukac dziury w caly, sam sie przymierzalem do tego Fractala - to bardzo dobry produkt. Cytuj Link to post Share on other sites
LessGrossmann 36 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja osobiście nic nie znalazłem - na siłę nie będę szukać. Fractal Define R4 - cena + funkcjonalność + wygląd = super buda. True, no chyba ze ten Pan chce miec bude swiecaca jak psu jajca na swieta Cytuj Link to post Share on other sites
Darius. 224 Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Właśnie również myślę tak samo jak wyżej Fractal to konkretna konstrukcja i ten wygląd no...taki...ahh nie do opisania, w sam raz na mój gust Nie, nie chcę właśnie świecidełek...chyba, że jakieś 2 konkretne wentyle typu Enermax Apollish Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Można zamknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts