Colthar 0 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam z racji, że zaopatruję się na dniach w niezłą machinę brakuje mi tylko myszki i klawiatury. Mogę na to wydać tak ok. 200zł. Myszka, możliwie najlepsza do grania, szybka, która dobrze leży w dłoni, bez żadnych szmerów bajerów i 10 przycisków po bokach, po prostu niezawodna, szybka dobrze leżąca w dłoni. Najlepiej pod usb, następnie klawiatura, jakaś do gier ale też bez żadnych bajeranckich przycisków po prostu umożliwiająca fajne granie i pisanie. Z góry dzięki. Chyba, że za tę cenę można kupić z jakimiś "bajerami" które ułatwią trochę granie to tak. Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 przeczytaj tutaj o myszce http://www.test-gear.pl/dobor-myszki-i-podkladki/ bo z tego co podałeś nic nie wynika jaką myszkę Ci polecić Cytuj Link to post Share on other sites
Colthar 0 Napisano 9 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Wystarczy, żeby była szybka, dobrze leżała w dłoni, a jeśli za tę cenę da się uzyskać jakieś przyciski do makra np. skilli w wowie to też się przydadzą jednak jeśli nie to trudno. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Wystarczy, żeby była szybka Mówisz o ślizgu myszy? dobrze leżała w dłoni Skąd mamy wiedzieć jaka mysz będzie dla Ciebie wygodna? Pomóż sam sobie i napisz... http://www.test-gear.pl/gripy/ Cytuj Link to post Share on other sites
Colthar 0 Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Mówię o dpi, przeczytałem to i w sumie trzymam myszkę we wszystkich 3 gripach, ale najczęściej w palm i finger, to zależy od gry więc chyba szukam czegoś uniwersalnego, fajnym "disajnem" też bym nie pogardził, aha i co do dłoni to mam przeciętną. znalazłem mysz Logitech MX 518 w nawet interesującej cenie, bo 89zł tylko pytanie czy 1600 dpi to, aby nie za mało, gdyż widzę na rynku myszki po 6000 dpi. Edytowane 11 Lipca 2013 przez Colthar Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) DPI ustawiasz pod siebie, a nie na odwrót... Więc sam powinieneś wiedzieć z ilu korzystasz. Zamiast MX518 wolałbym dołożyć do G400 - ten sam kształt. ciut lepszy sensor pozbawiony predykcji (która występuje w MX518). Możesz znaleźć za 115zł jak dobrze poszukasz. Edytowane 11 Lipca 2013 przez Cacek93 Cytuj Link to post Share on other sites
Colthar 0 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) Wiem, że DPI ustawia się pod siebie, ale jak mam wiedzieć z ilu korzystam skoro nie grałem na pc jakieś 2 lata, gdyż na konsolce siedziałem. Jak ja grałem to pamiętam mychy po 600 dpi a tu są po kilka tyś . G400 wygląda ciekawie i raczej się skuszę. Pytanie czy kupować podkładkę do niej? Ja zawsze grałem bez, na biurku i jakoś dobrze chodziły ale to był szmat czasu temu i jakiej firmy ta podkładka najlepiej, oraz co sądzicie o klawiaturze: Gigabyte Force K3Żyjecie? Edytowane 11 Lipca 2013 przez Colthar Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts