Skocz do zawartości

klawiatura z myszką do 200zł

Recommended Posts

Witam z racji, że zaopatruję się na dniach w niezłą machinę brakuje mi tylko myszki i klawiatury. Mogę na to wydać tak ok. 200zł. Myszka, możliwie najlepsza do grania, szybka, która dobrze leży w dłoni, bez żadnych szmerów bajerów i 10 przycisków po bokach, po prostu niezawodna, szybka dobrze leżąca w dłoni. Najlepiej pod usb, następnie klawiatura, jakaś do gier ale też bez żadnych bajeranckich przycisków po prostu umożliwiająca fajne granie i pisanie. Z góry dzięki. Chyba, że za tę cenę można kupić z jakimiś "bajerami" które ułatwią trochę granie to tak.

Mówię o dpi, przeczytałem to i w sumie trzymam myszkę we wszystkich 3 gripach, ale najczęściej w palm i finger, to zależy od gry więc chyba szukam czegoś uniwersalnego, fajnym "disajnem" też bym nie pogardził, aha i co do dłoni to mam przeciętną.

znalazłem mysz Logitech MX 518 w nawet interesującej cenie, bo 89zł tylko pytanie czy 1600 dpi to, aby nie za mało, gdyż widzę na rynku myszki po 6000 dpi.

Edytowane przez Colthar

DPI ustawiasz pod siebie, a nie na odwrót...

Więc sam powinieneś wiedzieć z ilu korzystasz.

Zamiast MX518 wolałbym dołożyć do G400 - ten sam kształt. ciut lepszy sensor pozbawiony predykcji (która występuje w MX518).

Możesz znaleźć za 115zł jak dobrze poszukasz.

Edytowane przez Cacek93

Wiem, że DPI ustawia się pod siebie, ale jak mam wiedzieć z ilu korzystam skoro nie grałem na pc jakieś 2 lata, gdyż na konsolce siedziałem. Jak ja grałem to pamiętam mychy po 600 dpi a tu są po kilka tyś :D. G400 wygląda ciekawie i raczej się skuszę. Pytanie czy kupować podkładkę do niej? Ja zawsze grałem bez, na biurku i jakoś dobrze chodziły ale to był szmat czasu temu i jakiej firmy ta podkładka najlepiej, oraz co sądzicie o klawiaturze:

• Gigabyte Force K3

Żyjecie? :D

Edytowane przez Colthar