Skocz do zawartości

Klawiatura mechaniczna - zamiennik

Recommended Posts

Witam

Poszukiwałbym klawiatury mechanicznej z podświetleniem, coś na podobieństwo tej bardzo mi się spodobała + ten klik klawiszy jakie wydaję, coś pięknego :D Przeznaczenie klawiatury do gier. Chciałbym aby była trochę tańsza od tej, myślę, że tak do 300zł.

@up racja :-)

Nie raczej nie możesz mieć co najwyżej problem z double tapem ale to podobno kwestia przyzwyczajenia. Ja zakładalem ostatnio podobny temat i dzięki radom jakich mi tu udzielono zdecyduje się chyba na Brown a chciałem wcześniej jak ty blue. Poczytaj sobie tutaj wszystko prosto i czytelnie opisane o rodzajach cherry mx http://www.test-gear.pl/dobor-klawiatury/

Edytowane przez Mlody

Polecam wybranie się do salonu i wypróbowanie które przełączniki Ci pasują (ja od razu odrzuciłem MX Brown i Black) a następnie poszukaj klawiatury która spełnia resztę Twoich wymagań. Z góry odradzam tańsze rozwiązania, a podświetlenie potrzebne Ci będzie tylko wtedy gdy sporo piszesz "wzrokowo" - do grania nie ma większej różnicy bo i tak nie patrysz na klawiaturę.
Z MX Red bardzo gorąco polecę Corsair K60 (sam używam w pracy :)), z MX Blue niedrogim i fajnym wyborem będzie BlackWidow (chyba że dopłacisz i kupisz Ultimate z podświetleniem - używam w domu i jestem bardzo zadowolony).

Pozdrawiam i udanego wyboru.

Edytowane przez AvaloN

Z góry odradzam tańsze rozwiązania, a podświetlenie potrzebne Ci będzie tylko wtedy gdy sporo piszesz "wzrokowo" - do grania nie ma większej różnicy bo i tak nie patrysz na klawiaturę.

Z MX Red bardzo gorąco polecę Corsair K60 (sam używam w pracy :)), z MX Blue niedrogim i fajnym wyborem będzie BlackWidow (chyba że dopłacisz i kupisz Ultimate z podświetleniem - używam w domu i jestem bardzo zadowolony).

Pozdrawiam i udanego wyboru.

Najpierw mowisz, ze odradzasz tanioche, a potem wyjezdzasz ze starym corsairem, ktory nawet nie jest w pelni mechaniczny. A na koniec jeszcze polecasz blackwidowa, ktory jest wykonany jest jak klawiatura, z byle jakiego sklepu, za 50zl. I nie mow, ze tak nie jest, bo glupi bylem i kiedys ja kupilem i bardzo zalowalem, bo sie swieci jak psu jajca, nie mowiac o keycapach, ktore sie sklejaja.

@topic

Do 300 masz tesoro durandal(bez podswietlenia) na roznych switchach, a do ~350 cm storm quickfire tk/pro(calkowite/czesciowe podswietlenie). Te tez sa na roznych switchach, ale w Polsce chyba tylko redy dostepne. A no i cm storm qf tk jest 10keyless.