Smoqu 1 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 WitamPoszukiwałbym klawiatury mechanicznej z podświetleniem, coś na podobieństwo tej bardzo mi się spodobała + ten klik klawiszy jakie wydaję, coś pięknego Przeznaczenie klawiatury do gier. Chciałbym aby była trochę tańsza od tej, myślę, że tak do 300zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Nie ma klawiatur mechanicznych z podświetlaniem do 300zł. Najtańsza jest CM Storm Quickfire TK (332zł) z przełącznikami MX Red. CM Quickfire Pro (378zł) też ma Redy ale jest tylko częściowo podświetlana. Cytuj Link to post Share on other sites
Smoqu 1 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 To chyba jednak lepiej będzie dozbierać. Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 No i z klikiem są to cherry mx blue, klawisze czysto do pisania Do grania to redy albo brown Cytuj Link to post Share on other sites
Smoqu 1 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Jeśli to jest gra na takim średnim poziomie to chyba nie będzie zauważalnej różnicy? Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Blue, Brown, Red, Black - wszystkie te nadają się do grania, nawet zawodowego. Wszystko po prostu sprowadza się do tego co komu lepiej pasuje. Edytowane 8 Lipca 2013 przez Numik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) @up racja :-) Nie raczej nie możesz mieć co najwyżej problem z double tapem ale to podobno kwestia przyzwyczajenia. Ja zakładalem ostatnio podobny temat i dzięki radom jakich mi tu udzielono zdecyduje się chyba na Brown a chciałem wcześniej jak ty blue. Poczytaj sobie tutaj wszystko prosto i czytelnie opisane o rodzajach cherry mx http://www.test-gear.pl/dobor-klawiatury/ Edytowane 8 Lipca 2013 przez Mlody Cytuj Link to post Share on other sites
AvaloN 23 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Polecam wybranie się do salonu i wypróbowanie które przełączniki Ci pasują (ja od razu odrzuciłem MX Brown i Black) a następnie poszukaj klawiatury która spełnia resztę Twoich wymagań. Z góry odradzam tańsze rozwiązania, a podświetlenie potrzebne Ci będzie tylko wtedy gdy sporo piszesz "wzrokowo" - do grania nie ma większej różnicy bo i tak nie patrysz na klawiaturę.Z MX Red bardzo gorąco polecę Corsair K60 (sam używam w pracy ), z MX Blue niedrogim i fajnym wyborem będzie BlackWidow (chyba że dopłacisz i kupisz Ultimate z podświetleniem - używam w domu i jestem bardzo zadowolony). Pozdrawiam i udanego wyboru. Edytowane 8 Lipca 2013 przez AvaloN Cytuj Link to post Share on other sites
Zielo 0 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Z góry odradzam tańsze rozwiązania, a podświetlenie potrzebne Ci będzie tylko wtedy gdy sporo piszesz "wzrokowo" - do grania nie ma większej różnicy bo i tak nie patrysz na klawiaturę. Z MX Red bardzo gorąco polecę Corsair K60 (sam używam w pracy ), z MX Blue niedrogim i fajnym wyborem będzie BlackWidow (chyba że dopłacisz i kupisz Ultimate z podświetleniem - używam w domu i jestem bardzo zadowolony). Pozdrawiam i udanego wyboru. Najpierw mowisz, ze odradzasz tanioche, a potem wyjezdzasz ze starym corsairem, ktory nawet nie jest w pelni mechaniczny. A na koniec jeszcze polecasz blackwidowa, ktory jest wykonany jest jak klawiatura, z byle jakiego sklepu, za 50zl. I nie mow, ze tak nie jest, bo glupi bylem i kiedys ja kupilem i bardzo zalowalem, bo sie swieci jak psu jajca, nie mowiac o keycapach, ktore sie sklejaja. @topic Do 300 masz tesoro durandal(bez podswietlenia) na roznych switchach, a do ~350 cm storm quickfire tk/pro(calkowite/czesciowe podswietlenie). Te tez sa na roznych switchach, ale w Polsce chyba tylko redy dostepne. A no i cm storm qf tk jest 10keyless. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts