VoL1211 2 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Siemanko mam słuchawki z media expert za 30 zł, ale przy korzystaniu z nich kilka godzin poprostu uszy odpadają, ponieważ poduszeczki są strasznie twarde. Zależy mi na słuchawkach z mikrofonem do komputera, cena max 100zł. Cenie sobie dobry dzwięk i wygode. Znalazłem coś takiego, co sądzicie http://www.ceneo.pl/1760472 . Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 To chyba najbardziej znane i najgorsze słuchawki za tą cenę Mają masę poztywnych opinii, ale co z tego? Kupujący je ludzie zazwyczaj nie mieli na uszach innych słuchawek, dlatego je zachwalają, tak się tworzy błędne koło, polecających-kupujących. Jeśli cenisz dobry dźwięk i wygodę to omijaj je szerokim łukiem Do 100zł nie ma wyboru i obecnie jedyną opłacalną opcją jest: Superlux HD681 + Zalman ZM-MIC1. Możesz także poszukać w cenie do 50zł Sennheiser HD201. Mi się udało znaleźć nówki sztuki za 40zł z kw. Jak na cenę to po prostu bomba. 1 Link to post Share on other sites
VoL1211 2 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 (edytowane) Dzięki za profesjonalną odpowiedź. Jako że jestem zielony to mam rozumieć że do tych Sennheiser HD201 moge wpiąć ten mikrofon zalmana. ? Takie pytanie pewnie dziwne, ale komplentnie nic na ten temat nie wiem @Edit.. Już ogarniam jak to działa. Edytowane 7 Lipca 2013 przez VoL1211 Link to post Share on other sites
szramabdg 46 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Mikrofon wpinasz osobno do wejścia w karcie dźwiękowej (czy tam na froncie obudowy jak jest wejście). 1 Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Cacek93 2397 Napisano 7 Lipca 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 To jest osobny mikrofon, który wpinasz tak jak kolega wyżej napisał. Zalman ma klips za pomocą którego mocujesz mikrofon na kablu. Kiedy padł mi mikrofon w Koss SB49 to tego zalmana przypiąłem na pałąk od mikrofonu. Potem pracował na kablu przy AKG K514. HD201 mają dwa cienkie kabelki wychodzące z każdej muszli i nie wiem czy po prostu nie są za cienkie, aby tam zaczepić zalman'a. Sam na razie mimo, że posiadam taki zestaw, tego Ci nie powiem, bo nie byłem w domu od czasu ich zamówienia Na razie są w rękach 12-latka Zalman ładnie zbiera dźwięk z otoczenia i nawet jeśli położyłbyś go luzek na biurku twój głos powinien być słyszalny. 1 Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 skorzystaj z wyszukiwarki na forum, odpowiednich tematów jest sporo. 1 Link to post Share on other sites
VoL1211 2 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Kupie tego Sennheiser'y i mikro zalmana. Wszyscy dostajecie plusa ! Do zamknięcia! Link to post Share on other sites
Recommended Posts