Ladros 70 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Witam. W najbliższych dniach zamiaruję kupić TV, jak w temacie 32 cale full hd. Chciałbym was zapytać o różnicę 50hz a 100hz. Z pewnością im więcej tym lepiej, jednak chcę wiedzieć czy to rzeczywiście ma znaczenie czy tv jest 50hz czy 100hz? TV do oglądania tv i do grania na xboxie 360. Druga sprawa - czy przy takiej przekątnej ekranu będzie miało znaczenie hd ready czy full hd? Widziałem dziś w avansie dwa telewizory - jeden lg full hd, drugi thomson hd ready i wydaje mi sie, że thomson miał lepszy obraz (wyraźniejszy), choć lg miał kapkę głębsze kolory. W ogóle obraz w tym lg full hd wydawał się strasznie kiepski, choć może to kwestia ustawień i jakości sygnału (puszczana była reklama avansu). Ten thomson był lekko droższy, tylko dlaczego skoro jest hd ready a lg full hd? (nie miał zadnych bajerów). LG niby w promocji z 1500zł na 1100zł, ale to ściema, normalnie kozstuje 1149. Cytuj Link to post Share on other sites
michal07901 32 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Powiem ci że w tej cenie nic dobrego nie kupisz. Wiadomo że 100Hz Bedzie lepsze. Ale efektu płynnego obrazu mieć nie bedziesz. Droższy sprzęt w sklepie zawsze "bedzie prezentowany lepiej" abyś kupił droższy. Full HD przy 32 calach musi być lepsze niż HD Redy. Teraz bez >Full HD ani rusz! Jeżeli chcesz telewizor dobry to weź coś od SONY. W tej chwili są to najlepsze telewizory i nie ma porównania do samsunga. Powiedz ile Kasy to ci dobiore najlepszy telewizor. Aha i zastosuj sie do regulaminu. Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Jeśli możesz dołożyć to warto według mnie dołożyć do tego samsunga: http://www.ceneo.pl/16413351 mam go już od pół roku i spisuje się bardzo fajnie, a używam go do filmów i kompa Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 1100zł góra 1150. Cytuj Link to post Share on other sites
Tr0tyl 8 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Posiadam LG 32LN5400 i jestem zadowolony.Dodatkowo podłączony do PC przez HDMI więc FullHD obowiązkowo Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Właśnie ten zamiaruję kupić, właściwie to na 99% go kupie. Powiedz mi tylko jaki obraz, bo w sklepie fatalny. Cytuj Link to post Share on other sites
milko 10 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 LG 32LN5400 móżna obecnie wyrwać za 1100zł. Jest jeszcze LG 32LN5400 ale nieco droższy. Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 generalnie filmy są wyświetlane w 25-30 fps czyli nawet odświeżanie na poziomie 30Hz (mimo, że takie nie istnieje) by Ci wystarczyło do grania w gierki moim zdaniem spokojnie wystarczy 50Hz. W ogóle dla mnie pierdylion megaherców to chwyt marketingowy. Ludzkie oko ma określoną granicę jeśli chodzi o "rejestrowane klatki". Ja generalnie między 50 a 100Hz dużej różnicy nie widzę. Co do wyboru TV. Ja niedawno kupiłem LG 42LM3400 (stara plazma panasonica zaczęła się już sypać - gdyby nie to nie zmieniałbym TV). Generalnie z telewizorka jestem zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 nie ma co się pchać w 50Hz , przy grach na pewno zaważysz w którymś momencie różnice , poza tym tv z takim odświeżaniem to już przeszłość Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts