TopperHarkley 3 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam Towarzystwo,do bf4 jeszcze parę miesięcy, ale postanowiłem wstępnie rozglądnąć się za nowym kompem(parę cześć zostanie ze starego) i zwrócić się do specjalistów aby rzucili okiem czy będzie to miało ręce i nogi. Zastosowanie komputera: Gry, troche pinnacle i photoshop do filmików z wakacji Maksymalna kwota jaką dysponujesz: ~2500pln Których części potrzebujesz?: mobo, procek, ram, grafa Czy będziesz podkręcać sprzęt? Nie podkręcasz, nie żyjesz Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: 1920x1080, ale do tego granie na plazmie w HD 42cale Specjalne wymagania: BF4, SC2 maja latać na max detalach na TV(o ile to możliwe przy tym co wymysliłem), ale oczywiście fajnie by było gdyby sprzęt posłużył przy innych tytułach które będą wychodziły później, więc nie planuje zmiany tego kompa szybko - ew. dokupienie ramu i lekki tuning wiatrakami + może później zmiana grafiki(dokupienie drugiej) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera?Zasilacz - Corsair TX750 V2 80 PLUS Bronze, ATX 750W, EUObudowa - Corsair Carbide Series 500R Mid-Tower Gaming ChassisDysk SSD - Kingston SSDNow V300 120 GB 7mm (SV300S37A/120G)Dysk - WD 7200, 500gbChlodzenie procesora - CPU Thermalright HR-02 Własna propozycja zestawu: Mobo - MSI Z77MA-G45 Intel Z77 LGA1155Procek - i5 3570kPamięć - Corsair Vengeance 2x4GB, DIMM,1600MHz, DDR3, CL9, XMP,Non-ECC, with Heatsink Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 760 OC, 2GB DDR5 (256 Bit) Parę kwestii które mnie jeszcze zastanawia.Kupować już teraz, czy czekać do października licząc na spadek cen co mogłoby pozwolić na zakup lepszych podzespołów lub po prostu powyższych taniej? Ram - wiem, że do Pinnacle i pochodnych im niższy czas dostępu tym lepiej, więc czy jest sens dokładać do lepszego ramu z niższym CL?. (zabawa w tych programach jest tylko na poczet wakacji i innych imprez rodzinnych, więc sporadycznie:) ).Zasilacz - czy aktualny da radę pociągnąć to wszystko przy założeniu OC na procku, karte i ram lekko(w końcu to będzie nowy sprzęt, wiec chyba ratować zbytnio się nie będę musiał początkowo).Z góry wielkie dzięki! Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Abizer 241 Napisano 5 Lipca 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 To co wybrałeś ma sens. Dołożenie w przyszłości drugiej grafy też wydaje się ok pomysłem. Z tym czekaniem to są różne filozofie i każdy sobie planuje inaczej. Ja tam bym nie czekał, bo jak sobie coś uplanuję to chce mieć jak najszybciej Zasilacz spokojnie poradzi sobie z SLI z tych kart jeszcze z zapasem mocy. Ram możesz wziąć jakiś low profile- będzie pewność że nie wystąpi kolizja radiatorów z chłodzeniem proca. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TopperHarkley 3 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Dzięki za odpowiedź. Z tym czekaniem to w sumie racja Co do ramu, a cosik takiego?Pamięć Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 Intel XMP X2 Grey Series (KHX1600C9D3X2K2/8GX) Aktualnie mam pod tym macho wsadzone na s775 Patrioty z "widłami" + OCZ z rurami chłodzącymi i z 1-2mm luzu zostało, więc może by się udało je jakoś upchnąć... Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Może i by się udało, ale po co ryzykować? Te kingstony wziąłeś są jak najbardziej ok. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
TopperHarkley 3 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 jeszcze raz dzięki za odpowiedź.Nie pozostaje już nic innego jak wybrać się do sklepu:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts