shoguniasty 1 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam serdecznie ! Od pewnego czasu mój zasilacz oddaje czasem dziwny dźwięk, który mnie niepokoi. Oddaje on dziwny dźwięk mianowicie taki jak znalazłem na YT kolega który nakręcił ten film ma ten sam problem co ja. Czy się tym niepokoić ? ( http://www.youtube.com/watch?v=QQJ46du5LtY ) Zauważyłem, że podczas gdy takie coś nastąpi grając w grę np. dzisiaj grałem w Warz i mam właczone ssao na high. I podczas gdy patrzyłem na odbicia światła od lasu chodzi mi o pryzmaty światła to był lekki spadek fpsów. Karta chodziła w miarę spokojnie nie niepokojąco pod względem temperatury. Zasilacz już ma swoje lata około 5- 6 lat już go mam i przed zmienieniem platformy miałem też takie dziwne akcje co do tego dźwięku. Co sądzicie co najlepiej zrobić w tej sytuacji z tym zasilaczem ?. Pozdrawiam i czekam na wasza sugestie i propozycje ! Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Chodzi Ci zapewne o to piszczenie? Sprawdź czy występuje w innych grach / aplikacjach. Cytuj Link to post Share on other sites
shoguniasty 1 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Tak w innych grach też coś się odzywa. Czasem ciszej czasem głośniej. Czasem jak wyłącze komputer to też piszczy puki nie wyłączę go z zasilania. Potem mu przechodzi na jakiś czas a potem znów powraca. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Lol, przy wyłączonym kompie też tak jest? Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 zasilacze też się starzeją ,tzn. ich elementy takie jak np. kondensatory wysychają ,a pasta i gumki termoprzewodzące na tranzystorach. To tz. piszczące cewki które mogą paść po jakimś czasie. Zobacz ile ty już masz zasilacz to nie dziwota że cewki piszczą tak bardzo długo się trzyma . Cytuj Link to post Share on other sites
shoguniasty 1 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Hehe dziękuje za wyjaśnienie znajomy który jest maniakiem wzmacniaczy i tym podobnych też mi sugerował, że to wina cewek które już swoje przerobiły. Nic nie działa wiecznie !. Dziękuje za wyjaśnienie. Mam do was jeszcze jedną sprawę na jaki zasilacz wymienić. Co do kwestii zasilacza jestem totalnie zielony. Wiem jedynie, że ma być on stabilny i to tyle z mojej wiedzy. Nie znam marek ani nie posiadam doświadczenia związanego z wymiana na lepszy inny zasilacz. Jeśli Tutaj podaje swój zestaw : Proc : i5 3570k mobo: msi z77a-g45 ramy : 8gb crossira karta graf : gtx 770 2 dyski seagate raid 0 jakiś tam wentylatorek ale do od obudowy. Poprzednika od zasilania znacie - PORA NA NOWY ZASILACZ ! Ale jaki ?? Czekam z niecierpliwością na wasze propozycje i opinie związane z zasilaczami Kwota jaką moge przeznaczyć na zasilacz 450 zł MAX. Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 (edytowane) Witam. Do tej kwoty, to jest w czym wybierać Ja od siebie polecę SeaSonic SSR-550RM. w cenie 369zł. http://proline.pl/?p=SEA+G-SERIES+G-550 - Seasonic - jedna z lepszych marek. Gdzieś wyczytałem, że zasilacze z serii Platinium Seasonic'a, są uważane za jedne z najlepszych na świecie. Nie wiem na ile jest to prawdą, jednak niemal każda osoba je chwali...ja też. - modularny, - certyfikat Gold świadczący o jego wysokiej sprawności - cichy - 5 lat gwarancji. - 550w, to moc w zupełności wystarczająca do Twojej konfiguracji. ....i oczywiście o stabilność napięć nie ma się co martwić Edytowane 7 Lipca 2013 przez SKEEPER46 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts