adi173 5 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 W Xbox One i ps4 siedzi procesor oparty o jądro jaguar które ma więcej wspólnego z phenomem i a64 niż z FX. Nie jest to architektura modułowa. Tam masz prawdziwe 8 fpu a nie 4 dzielone jak w FX-e. ja nie wspominałem o konsoli tylko o tym http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=78001 Cytuj Link to post Share on other sites
Keifanel 13 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) @Adi173A ta optymalizacja da 3-5 dodatkowych fps, na prawdę bardzo się opłaca, skoro w reszcie gier 3350p będzie bił tego FX'a na głowę Zauważ, że tylko ty przekonujesz do tego fx, cała reszta do i5. Pszypadeg? Nie sondze ;/ Edytowane 3 Lipca 2013 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 no ja uważam też że jeszcze się zadławicie swoimi postami, jak na FX 8350 battlefield 4 pójdzie gładkoa na intelu będzie problem, może się mylę ale też uważajcie wieszcze intela, bo może się okazać że po premierze tanio będą chodzić i5 na alegro, a FX podrożeje:) Cytuj Link to post Share on other sites
Keifanel 13 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Nadal to tylko jedna gra, serio, składanie komputer pod jedną grę to głupota Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 to znana zasada sprzed lat, to co teraz dobre to tłuszcza bierze jako pewniak, potem się okazuje że wszelkie spekulacje i dysputy na dany temat były conajwyżej śmieszne, bo i tak czas pokaże, FX-y to dramat jak na dzisiejsze czasy, ale biorąc pod uwagę że co 2 gra jest na unrealu to może dawać do myślenia, zobaczymy i tyle, myślę tak jak ktoś napisał że jaguary nie bez powodu są w nowych konsolach Nadal to tylko jedna gra, serio, składanie komputer pod jedną grę to głupota teraz nie głupota, z tą wiedzą że amd zapewnia wydajność w konsolach 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Keifanel 13 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Fakt faktem, nie piszesz głupio, to przyznaję. Zachowałem się jak fanboy, przepraszam. Przy obecnych grach, gdzie tworzone sa porty z konsol, to może nie być głupie, ale to i tak jak na razie spekulacje. Pożyjemy, zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Panowie konkrety bo się zaraz okaże, że temat rozwlecze się na setki postów a autor i tak nie uzyska odpowiedzi na swoje pytanie i pójdzie sobie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) -myślę że jeżeli szacowny Autor tego tematu na serio chce dobrze wybrać, to należy się wymiana zdań i dyskusja, tylko po to by mógł z niej wyciągnąć wnioski i się przekonać co dla niego jest najlepsze czasy na budowe komputera są ciężkie, proponowałbym czekać, z innej strony kto czeka to nic nie ma, trudny temat, mimo pojazdu po tych FX-ach to mając 700 zł skłaniałbym się ku 8320 - 8350, mimo istotnej przewagi intela na dzisiaj tak na serio poczekałbym te 3 miesiące na premiere bf4, jeżeli się okaże że faktycznie AMD dało rade, i ta gra jest wręcz stworzona dla wielowątkowości, to będzie wniosek, że to przyszłość gamingu, jeżeli jak zwykle AMD będzie za intelami to znaczy że trzeba brać procek intela i jednak nie ma w tym haczyka pamiętam czasy pentiuma 4 kiedy athlon gromil siermiężnie intela, było prosto z mostu, a teraz nie ma juz tak łatwo w wyborze Edytowane 3 Lipca 2013 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Jest tak samo łatwo - FX dostanie po dupci, może będzie kilka momentów, ala Pole trawy z C3, ale w większości nawet jak wykorzysta w 100% 6-8 wątków i5 będzie max 10-15% gorszy a i7 z 10% lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) pola trawy c C3. szkoda że koleś na 3570k miał tyle samo w tej lokacji co ja na moim phenomie kręconym do 4, co to w ogóle za argument, jakaś lokacja z jednej gierki która nic nie mówi, mówimy o przyszłości a nie o tym co jest Edytowane 3 Lipca 2013 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 W grach kręcony mocno fx będzie miał podobną wydajność do nie kręconego i5. W renderingu będzie wyprzedzał intela. Wszystko zależy do czego będzie go używał. Kupując fx-a musi również brać pod uwagę lepszy zasilacz i chłodzenie niż przy i5 oraz nastawić się na podkręcenie procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
xbox rrod 5 Napisano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Zasilacz SilentiumPC Deus 500W PSU 80Plus Bronze 4xPEG zasilacz miał byc taki a chłodzenie procka Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis HE1225 Cytuj Link to post Share on other sites
adi173 5 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 chłodzenie dobre ale ja bym zasilacz na deus m1 550w zmienił jeśli jeszcze nie kupiłeś Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 jeżeli mój 6 letni chief ciągnął FX-a i to przy OC to ten deus da rade Cytuj Link to post Share on other sites
xbox rrod 5 Napisano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) ok zasilacz wędruje Zasilacz SilentiumPC Deus 600W PSU 80Plus Bronze 4xPEG To co fx-8320 będzie dobrym wyborem ?? Edytowane 3 Lipca 2013 przez xbox rrod Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Ja bym FX-8320 brał, tym bardziej że prawie w każdym sklepie idzie go za około 600zł dostać teraz. Też niedawno kupiłem mojego FX mimo tego iż prawie każdy poleca Intela, ja jednak zdałem się na siebie, jestem zadowolony i jak bym miał ponownie wybierać wybrał bym tak samo. Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) Ja bym FX-8320 brał, tym bardziej że prawie w każdym sklepie idzie go za około 600zł dostać teraz. Też niedawno kupiłem mojego FX mimo tego iż prawie każdy poleca Intela, ja jednak zdałem się na siebie, jestem zadowolony i jak bym miał ponownie wybierać wybrał bym tak samo. Przy karcie graficznej jaką posiadasz nawet przy dużo gorszym procesorze nie będzie różnicy. HIS HD 5670 IceQ Edytowane 3 Lipca 2013 przez gshepherd Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Tak tej aktualnie używam, ale podłączone już miałem mocniejsze konstrukcję do tego proca. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts