Akker 13 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dobry wieczór, kufel piwka na dobry początek . Mam monitor LG Flatron L1960TR (reakcja plamki 2ms), nowszy model z 5000:1 Czy warto go zmienić na inny z większą rozdzielczością, bo aktualny oferuje tylko 1280 x 1024 przy 60 Hz. Jeśli warto byłoby to na co? Czy na 19 calówce zobaczę różnicę przy wyższej rozdzielczości? np. Crysis? Czy warto kupić Full -HD przy 19', bo wydaje mi się, że jest to czysty chwyt marketingowy;D Monitor mam zamiar upchnąć za ok. 600-700 zł, jeśli w ogóle bd kupował coś nowszego. Budżet wynosi 700 zł ATi 4890 w budzie się nudzi... Głównie do grania w CSS i czasem inne wymagające gry oraz filmy. Czasem grafika i filmy:) Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
neverwinter210 2 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ja na twoim miejscu zmienił monitor bo skoro piszesz że twój HD4890 się nudzi. Zaproponuję coś takiego: 23" http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-23- ... 01:NaN,700 24" http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=22063 Bardzo dobre i przyzwoite monitory z dobrymi parametrami. Cytuj Link to post Share on other sites
Seadog 0 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 FullHD to przy 22 calach jest pomysłem kontrowersyjnym (IMO bez sensu). W 19" monitorze to kwiatek do kożucha, śmiech na sali. Zdecydowanie coś większego kup, jak pisze neverwinter. Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ale duże są te monitory^^, co tam pójdę na całość. Mam małe biurko zrzucę T40 i pozostawię słuchawki;D Ten 24' to szerszy niż moje malutkie biurko, a robiąc coś na 19' mam wrażenie jakbym szukał czegoś w kuble na śmieci. Jaka różnica jest między 2ms, a 5ms? Minimalne? Cytuj Link to post Share on other sites
Scare 0 Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Różnicy niemal nie ma. Rozpatrując to czysto teoretycznie jest to 0,002 s i 0,005 s tak więc nie ma szans żeby zobaczyć różnicę (inna kwestia jest taka że rzeczywisty czas reakcji jest większy przy którym i tak nie wiać smużenia) a co do monitora to przy rozdzielczości full HD dobrze wziąć większy monitor....22 lub 23 a najlepiej 24 i wiekszy (ponadto dziewiętnastki w full hd jeszcze nie widziałem) PS jeśli masz małe biurko to nic podstawka do monitora jest jeszcze mniejsza Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts