Tejwer 3 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Niedługo będę składał komputer głównie chodzi o gry i czasem może jakiś mały rendering. Zastanawiam się czy opłaca się dopłacać do 3570k i czy jest sens jeszcze kupować 2500k (a jak padnie na 2500k to prosiłbym o jakąś fajną płytę do podkręcania i tak do 300 zł myślałem o asrock p67 pro3 ) Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) ja bym wziął 3570k, to w tej chwili chyba najbardziej optymalne rozwiązanie, złoty środek pomiędzy 2500K a 4670K. Jeśli zdecydowałbyś się jednak na 2500K to ta płyta jest ok. Do proca i5 3570K dobrym mobo będzie msi z77 g43 Edytowane 2 Lipca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 haswela sie nie bierze to jest bubel... najlepszy to obecnie tylko ivy czyli ww 3570k. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 wszyscy mówią że to "bubel" (Ci którzy go nie mają) osoby na forum które posiadają haswela są bardzo zadowoleni. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 haha, to zrób OC na nim IVY pójdzie 4,5ghz (więcej nie ma sensu praktycznego), haswell pójdzie max do 4,3ghz przy szczęściu, ponadto podstawka jest martwa , bo tylko na rok 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ryba21184 318 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 ja bym brał 2500k, głównie ze względu na lutowanego ihs, lepsze oc przy mniejszych temperaturach oraz można wziąść tańszą płytę tzn na p67/z68, różnicy w wydajnoście nie ma za dużej max 5-10%, no ale to moje zdanie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) ale szybko padają proce przez te luty, dlatego zamienili na paste w ivy Edytowane 2 Lipca 2013 przez krzysztof903 Cytuj Link to post Share on other sites
rekkluse 89 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Mógłbyś uargumentować swoje stwierdzenie? Z chęcią poczytam artykuły Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 google gryzie? http://twojepc.pl/news26677/Wiemy-juz-dlaczego-Ivy-Bridge-grzeje-sie-bardziej-niz-Sandy-Bridge.html Cytuj Link to post Share on other sites
rekkluse 89 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 ale szybko padają proce przez te luty, dlatego zamienili na paste w ivy Po co w takim razie Intel zdecydował się zamienić lepsze rozwiązanie gorszym? Otóż dzięki zastosowaniu pasty termoprzewodzącej procesor jest mniej podatny na uszkodzenia mechaniczne, co oznacza mniej zwrotów z powodu uszkodzenia rdzenia procesora. Łooo kurde. Nieźle potrafisz sobie wnioski wyciągać. Jeśli napiszę, że mam śliskie buty to stwierdzisz, że połamałem sobie nogi? Może i przerwałem rdzeń kręgowy i rozbiłem czaszkę? Heh Wdłg mnie twoje zdanie to 100% nadinterpretacja.... Ja nie słyszałem nigdzie aby te procki miały jakieś problemy związku z lutami. BA! Nawet mają ich chyba jeszcze mniej, gdyż nie padają od ogromnych temperatur! Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Dokładnie - zgadzam się z powyższym stwierdzeniem! A zdanie " Otóż dzięki zastosowaniu pasty termoprzewodzącej procesor jest mniej podatny na uszkodzenia mechaniczne." - oznacza nic innego jak mniejsze ryzyko uszkodzenia procesora po zdjęciu ihsa ... (ale wszak ihs ma stanowić ochronę procesora...) i zdejmować go to ryzyko.... także ja także jestem za sandy bridge (może w następcy haswella coś sie zmieni na lepsze...?) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts