Skocz do zawartości

2500k czy 3570k co wybrać

Recommended Posts

Niedługo będę składał komputer głównie chodzi o gry i czasem może jakiś mały rendering. Zastanawiam się czy opłaca się dopłacać do 3570k i czy jest sens jeszcze kupować 2500k (a jak padnie na 2500k to prosiłbym o jakąś fajną płytę do podkręcania i tak do 300 zł myślałem o asrock p67 pro3 )

ja bym wziął 3570k, to w tej chwili chyba najbardziej optymalne rozwiązanie, złoty środek pomiędzy 2500K a 4670K. Jeśli zdecydowałbyś się jednak na 2500K to ta płyta jest ok. Do proca i5 3570K dobrym mobo będzie msi z77 g43

Edytowane przez Abizer

ja bym brał 2500k, głównie ze względu na lutowanego ihs, lepsze oc przy mniejszych temperaturach oraz można wziąść tańszą płytę tzn na p67/z68, różnicy w wydajnoście nie ma za dużej max 5-10%, no ale to moje zdanie

• Popieram 1

ale szybko padają proce przez te luty, dlatego zamienili na paste w ivy  ;)

Po co w takim razie Intel zdecydował się zamienić lepsze rozwiązanie gorszym? Otóż dzięki zastosowaniu pasty termoprzewodzącej procesor jest mniej podatny na uszkodzenia mechaniczne, co oznacza mniej zwrotów z powodu uszkodzenia rdzenia procesora.

Łooo kurde. Nieźle potrafisz sobie wnioski wyciągać.

Jeśli napiszę, że mam śliskie buty to stwierdzisz, że połamałem sobie nogi? Może i przerwałem rdzeń kręgowy i rozbiłem czaszkę? Heh

Wdłg mnie twoje zdanie to 100% nadinterpretacja.... Ja nie słyszałem nigdzie aby te procki miały jakieś problemy związku z lutami. BA! Nawet mają ich chyba jeszcze mniej, gdyż nie padają od ogromnych temperatur!

Pozdro

Dokładnie - zgadzam się z powyższym stwierdzeniem! A zdanie "

Otóż dzięki zastosowaniu pasty termoprzewodzącej procesor jest mniej podatny na uszkodzenia mechaniczne."  - oznacza nic innego jak mniejsze ryzyko uszkodzenia procesora po zdjęciu ihsa ... (ale wszak ihs ma stanowić ochronę procesora...) i zdejmować go to ryzyko.... także ja także jestem za sandy bridge (może w następcy haswella coś sie zmieni na lepsze...?)