jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) nie ma czegoś Za przyszłościowego, po prostu samo AMD wydało oficjalne oświadczenie na ten temat:D http://pclab.pl/news48074.html do tego było na tym forum, jak prezes skałczał, że to wielka pomyłka co się stało i że sztab zwolnili odpowiedzialny za FX-y:D także nie był to sukces:D jak już korporacja zwraca kase za swoje "produkty" to wiedz że coś się dzieje http://www.ip.pl/artykuly/byly-inzynier-amd-tlumaczy-porazke-ukladow-amd-fx.htm Edytowane 3 Lipca 2013 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ja mam UD3 i do oc nadaje sie znakomicie i za jaka kase ja kupilem 250 zl kilka miesiecy temu. Chetnie uslysze jakies wady na jej temat zwlaszcza jesli chodzi o wczesniejsze rewizja z mozliwoscia wylaczenia APM. U mnie procek na FX 6300 4,8 ghz chodzil stabilnie a na codzien 4,5 smiga i plyta sie spisuje rewelacyjnie choc nienawidze gigabyte to ten produkt sobie chwale Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 no i bardzo dobry wybór:) Sam bym się zamienił z miejsca za UD 3 z rev 2,0 Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ah.. google gryzie, nie ma sekcji cyfrowej to jest jeden największy minus, i ten radek nie daje rady poprawnie jej schłodzić (fabryczny) jak przystało... reszta jest tak oklepana, ze szkoda powielać tutaj takie informacje, ponadto takie płyty z takimi "wielkimi" sekcjami są dla bicia rekordów, do normalnej pracy sa zbędne, dlatego cena jest niska ich względem asrocka ja nie mam uprzedzeń do firmy, mimo, ze miałem pecha z nią kiedyś, nadal twierdze ze sa dobrzy, ale trochę zacofani, jednak to nie przeszkadza niczym @janek wiesz co... to tyczyło sie buldków I-generacji, nie viśni w głównej mierze, ale to juz nie nasza brocha Są w danym segmencie jakości względem wydajności Ale jak można taniej to jak najbardziej ten giguś może być ogólnie rzecz biorąc. ale trzeba uważac i z rozsądkiem kręcić Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Viszer to to samo co buldek, tylko z 15% wzrostem wydajnosći, także uważam za porażkę całą rodzinkę FX. No nie mówię że to dno i w ogóle, bo można kupić oczywiście 8320 za 550 zł, ale i tak pozostaje niesmak przynajmniej wycenili swoje "dzieło" odpowiednio:D Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 poprawiony buldek Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 poprawiony, hmmm za dużo powiedziane, to jakbyś lepił z kupy bałwanka, a na koniec wbił marchewkę i powiedział że teraz lepiej wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) to jest twoje zdanie, ale tak samo można powiedzieć u intela... Same odgrzewane kotlety Tylko że u AMD widac różnice na plus, u intela bynajmniej nie Edytowane 3 Lipca 2013 przez krzysztof903 Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 uważam że jedynym opłacalnym FX-em jest 8320 bo kosztuje 550 zł, i jeszcze jak się go podkręci to stanowi niezłe rozwiązanie, ale mimo wszystko odnoszę wrażenie że AMD się cofa, zwłaszcza że wydaje jakąś tam serie selectów 9XXX które mają tdp 220 i mają po 5 ghz, i kosztują po 500 dolców, co to za polityka? to jest twoje zdanie, ale tak samo można powiedzieć u intela... Same odgrzewane kotlety Tylko że u AMD widac różnice na plus, u intela bynajmniej nie owszem, haswell był porażką intela, ale i tak wole najsłabszego haswella niż najmocniejszego FX-a:D Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) z tymi Fx 5ghz, tez jestem zdania, ze przesada i to spora ale visnia mniej wciaga prądu i lepiej sie kręci w porównaniu do poprzednika. hmm, wiesz, ja uważam, ze 6300 jest najlepszy cena/wydajnosć, bo 83XX to różnica raptem 100 i mozna kupic juz intela i5 chyba, ze chodzi o używki Intel tak samo robi, na prawde, a te "-E" tóż to samo Edytowane 3 Lipca 2013 przez krzysztof903 Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) ale z kolei zamiast 6300 można wziąć phenoma 965 który jest minimalnie gorszy a kosztuje 350 zł Edytowane 3 Lipca 2013 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Po co ma zmieniać płytę problem jest do rozwiązania, trzeba trochę pokombinować w biosie np. ustawić mnożnik na x16, ale HTT na 212 , vcore zmienić na 1,37-1,4V a nie auto, i w samym windowsie (zainstalować OC Tuner i próbować zmienić mnożnik programowo). Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 to jak wkładanie uszczelki z fiata 126p do maruti, niby się da, można dociąć, tu przysmarować, ale prawda taka, że oficjalnie ta płyta nie ma obsługi procesorów 125W, i koniec, może to działać, ale kto chce mieć kompa który działa tylko dlatego że jakieś konfiguracje biosu to umożliwiają, każdy chce bezstresowo mieć włożony procek w płyte i żeby to chodzilo elegancko, w biosie jak dla mnie powinno się dłubać dla OC, a nie po to by sprzęt w ogóle działał Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ta, tak samo można powiedzieć, że OC jest niebezpieczne, i mogą się spalić komponenty. Taka jest prawda, że płyta odetnię prąd na 99% gdy sekcja będzie przeciążona. Poza tym może tak jak mówił ustawić na 15x mnożnik i spokój, jak nie chcę mieć pełnego 965 tylko 945 Phenoma. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysztof903 7 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) chłopie wiesz co mówisz? kupujesz porche by go przerabiać na gaz.... bez sens totalny... Ponadto ta płyta i tak nie jest zbytnio przystosowana do phenomów zacznijmy od tego... wiem teraz dlaczego polskie serwisy upadają, dzięki takim ludziom... Edytowane 3 Lipca 2013 przez krzysztof903 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts