Eltanin 0 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Zależy mi na absolutnym braku smużenia, ale wielu producentów podaje ten idiotyczny czas reakcji GTG (grey to grey). W jaki sposób można sprawdzić, czy monitor ma faktycznie dobry czas reakcji BTW (black to white)? Tu mam na przykład zarąbisty monitorek: https://www.asus.com/Monitors_Projectors/VG248QE/#specifications Ale jest podany czas reakcji 1ms GTG, a ile może wynosić rzeczywisty BTW ? Da się to jakoś przeliczyć ? Edytowane 1 Lipca 2013 przez Eltanin Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Zależy mi na absolutnym braku smużenia, ale wielu producentów podaje ten idiotyczny czas reakcji GTG (grey to grey). W jaki sposób można sprawdzić, czy monitor ma faktycznie dobry czas reakcji BTW (black to white)? samemu przeprowadzić test, btw to jest BTB, chcąc mieć oddający coś wynik mierzymy też czas opadania, nie tylko wznoszenia piksela Ale jest podany czas reakcji 1ms GTG, a ile może wynosić rzeczywisty BTW ? nikt tego nie wie, taka "luka" w przepisach, która daje producentom wolną rękę przy określaniu metodologii testów swoich urządzeń, stąd taka "specyfikacja" jest warta mniej więcej tyle, co zeszłoroczny śnieg Cytuj Link to post Share on other sites
MEW 10 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Takim czasem się nie przejmuj bo i tak nic z tym nie zrobisz (przetestować też nie przetestujesz, ponieważ nie masz czym). A jeśli chodzi o ten monitor to moim zdaniem jest NAJLEPSZY do gier więc śmiało kupuj w ciemno, o ile tylko masz komputer pozwalający na grę w 144 klatkach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts