frodo2000 0 Napisano 4 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Lotus (3 części) Gobliiins i 2 kolejne Mortal Kombat (kto pamięta Kombat Korner z SS pod wodzą GulAsha) Silent Service (1 i 2) Dune Dune 2 Sensible Word of Soccer Street Fighter 2 The Settlers (jedynka u mnie ciągle stoi na pierwszym miejscu) fajnie też machało się joyem w platformówki typu Oscar (alternatywnie Trolls), Super Frog jak Amiga miała lepszą grafikę od PCta Cytuj Link to post Share on other sites
Armo11 0 Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Duke Nukem 3D, Doom, Doom2, Stunts, Hexen. Niedawno ściągnąłem z netu DOSBox, świetny emulator dosa i znów mogę pograć w stare hity Cytuj Link to post Share on other sites
bylu1 0 Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Little Nemo: Dream Master na Pegasusa! Dla tej gierki zamieniłem się commodorkiem64 :> Commodore 64 - Microprose Soccer - wagarowało się dla tej piłki, żeby tylko móc rozegrać mistrzostwa z kumplami Amisia 500 - Sensible Soccer, North & South, Ruff & Tumble, Lemmings i setki innych. najlepsza platforma gier z dzieciństwa. Cytuj Link to post Share on other sites
thorand 0 Napisano 17 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Montezuma revenge ! Cytuj Link to post Share on other sites
thorand 0 Napisano 17 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 http://www.galu.info/grafika/monty-48k.png Cytuj Link to post Share on other sites
breadfan 0 Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Moja pierwsza gra byl prince of persia. Przechodziłem nastepnie przez wszystkie hiciory wczesnych lat dziewiecdziesiatych jednak dopiero takie gry jak dukenukem3d, diablo1, stare fallouty czy baldury uwazam za klasyki. Te gry sa dla mnie niesmiertelne. Cytuj Link to post Share on other sites
Wojciech Lenartek 0 Napisano 20 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 a ja poszukuję pewnej gry, dostępnej w latach '90 na fliperach. - chodzi o pewną część Golden Axe (do wyboru były tam takie postacie jak: diabełek z widełkami, centaur imieniem Dora i jeszcze jakiś wojownik, któremu na głowie siedział karzeł czy coś takiego) - jeśli ktoś kojarzy grę i zna tytuł to będę zobowiązany... Cytuj Link to post Share on other sites
carnivor 0 Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Goal 3 - zdecydowanie najbardziej grywalna sportówka na Pegasusa w jego długiej historii. !! Cytuj Link to post Share on other sites
yakusa 1 Napisano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 UFO/XCOM, Jagged Alliance, Dune2 (pierwszy RTS od późniejszych twórców C&C), Warcraft No i wg mnie super gra (i ścieżka dźwiękowa!!) Crusader: No Remorse nadal to mam na CD http://www.gamershell.com/static/screenshots/295/8904_full.jpg Stunts: http://www.ibiblio.org/GameBytes/issue20/misc/stunts1.gif Oj się zagrywało... Cytuj Link to post Share on other sites
haczyk90 0 Napisano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 A dlaczego nikt jeszcze nie wspomniał o Red Alercie?????? Jak się robiło ataki czerwonymi i ich dużymi czołgami i rakietami (chodzi mi o atomówkę ) na wstrętnych niebieskich To był czasy ah... Cytuj Link to post Share on other sites
Jules 9 Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 ja dorzuciłbym jeszcze Carmageddon ... Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek Wiśniowski 3 Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Hm, czy mi się wydaje, czy nikt nie wspomniał o dwóch grach, stanowiących kroki milowe w rozwoju gatunków, których były przedstawicielami? STARCRAFT HALF-LIFE Klasyka o niesamowitej grywalności i klimacie... Cytuj Link to post Share on other sites
Lexor 0 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 http://grajo100.pl/?t=17945605 wygraj kase Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Klasyk gier w moich oczach to : gothic 1,2 stalker cien czarnobyla nfs underground far cry takie jest moje zdanie Cytuj Link to post Share on other sites
pilz-e 0 Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 stare gry to była kiedyś moja obsesja niemal (zarówno na pc jak i emulowane)... często "proste" a ile radości w porównaniu z nowymi tytułami zależy jaki rocznik uważa się za "stary", ja mam na myśli lata przed 2000r. jeszcze aktualnie pocinam w Dungeon Keeper 1 Gold (uważam, że jest lepsza od 2), świetny polski dubbing, nieoklepany pomysł na fabułę i ogólnie przyjemnie się gra Cytuj Link to post Share on other sites
scoobydoo19911 1 Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 moim ulubinym klasykiem centurion a zaraz po nim prehistoric, jak byłym mały to z centuriona nic nie rozumiałem ale w prehistoricu nie było tego problemu poprostu chodziło się i na********ło maczugą się te różne stworki a jak podrosłem i nauczyłem się angielskiego na tyle aby zrozumieć to co mowią w grach to wrociłem do centuriona. Kiedyś gry były ciekawe , miały w sobie to coś czego dzisiaj wielu grom brakuje, to były czasy Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 29 Marca 2009 Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dla mnie klasyka to Mario bros i contra z pegasusa Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 29 Marca 2009 Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Mario, Contra i jeszcze Tank w co-op. Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 29 Marca 2009 Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Gry których nie zapomnę: Super Mario Bros. Wolf3D Harry Halloween (Alien Carnage) Myth: The Fallen Lords Civilization 2 Heroes of might and magic 2 System Shock 2 Oddworld: Abe's Oddysee Heart of Darkness Another World Operation Flashpoint Little Big Adventure 2 Knight and Merchants Populous 3 Dungeon Keeper Baldur's Gate Planescape: Torment Stonekeep (mój ulubiony fragment, zaczyna się w 2'30'': http://www.youtube.com/watch?v=xFUTyvvtmTQ) Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 no to ja tez napisze gry ktorych nie zapomne i nie sa to wcale stare gry S.T.A.L.K.E.R cien czernobyla max payne far cry gothic gothic 2 noc kruka gta vice city gta san andreas company of heroes władca pierścieni bitwa o sródziemie władca pierścieni 3 powrót króla star wars knight of the old republic star wars knight of the old republic 2 star wars battlefront Twierdza need for speed undeground quake III unreal turnament II wolfensthein return of the castle delta force 2 PL zaznaczam PL dub zaje..sty zargon wojskowy jezeli pomylilem sie w ktorejs z nazw to prosze nie poprawiac wazne ze wiadomo o co chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
kubatuba 6 Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ze starszych gier w które jeszcze czasami pogrywam to na pewno: -seria (heroes of) Might & Magic -Colin 2.0 -NFS porshe 2000 (chyba jedyny prawdziwy NFS) -FIFA 98 -Twierdza -Medal of Honor Według mnie karzdy szanujący sie gracz powinien zagrać, albo przynajmniej słyszeć coś o karzdej z tych gier... Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 !!! Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 !!!??? Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 !!!???pomylilem sie i nie do tego tematu wpisalem wiadomosc wiec zmienilem Cytuj Link to post Share on other sites
Pper75 0 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Operation Wolf, Commando - dla nich kupiłem Commodore 64 Mk1, Stret Fighter, Street Rod, Silk Worm- dla nich kupiłem Amigę CDTV Doom, Colonization - dla nich kupiłem PC czas leci niestety Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts