Skocz do zawartości

Ocena mojego obecnego PC

Recommended Posts

Na wstępie chciałbym dodać iż jest to mój Obecny zestaw, bardzo ciekawi mnie wasza opinia na własnie jego temat. Warto również dodać, że kupowałem go w Czerwcu ubiegłego roku, zapłaciłem wtedy za niego około 4k bo jeszcze system wchodził w zestaw. (Bez Coolera Cpu i Gpu, zasilacza i obudowy) Jak myślicie mocno przepłaciłem? Bo mi się wydaje, że mocno...

System: Windows 7 Home Premium 64Bit

Płyta Główna: Asus P8Z77-V LX

Procesor: I7 2600 + Thermalight HR-02 Black White

Grafika: GTX580 by palit + Gelid Icy Vision rev.2

Ram: 3x Elixir 4gb ddr3 1333mhz

Dysk Twardy: Seagate Barracuda Green 1TB

Zasilacz: Fractal Design Tesla R2 650W

Obudowa: SilentiumPC Regnum L50 Pure Black

Jak myślicie długo jeszcze na tym sprzęcie pogram?

Kupiłeś, sprawa zamknięta. Nie ma co się przejmować. Gdyby tak każdy sprawdzał ceny rzeczy, które już kupił, a których ceny cały czas lecą w dół ze względu na szybki rozwój technologiczny, to człowiek mógłby popaść w depresję.

Należy myśleć pozytywnie: "Kupiłem bardzo dobry sprzęt i będzie mi długo służył".

Wracając do tematu to mamy osądzić, czy rok temu taki zestaw był warty swojej ceny, czy podać Ci ile warty jest taki zestaw obecnie ?

Kupiłeś, sprawa zamknięta. Nie ma co się przejmować. Gdyby tak każdy sprawdzał ceny rzeczy, które już kupił, a których ceny cały czas lecą w dół ze względu na szybki rozwój technologiczny, to człowiek mógłby popaść w depresję.

Należy myśleć pozytywnie: "Kupiłem bardzo dobry sprzęt i będzie mi długo służył".

Wracając do tematu to mamy osądzić, czy rok temu taki zestaw był warty swojej ceny, czy podać Ci ile warty jest taki zestaw obecnie ?

Chodzi mi o ocenę na tą chwile czy jest dobry czy już wypadało by coś zmienić, o ogólną ocene komputera ludzi z forum.  :)   Ile wart obecnie jest mniej więcej wiem ale chodziło mi o to czy kupując ten sprzęt rok temu przepłaciłem za niego czy nie koniecznie, jak patrze na obecne ceny to o nie wiele się różnią, czyli nie do końca przepłaciłem jednak wolałbym to usłyszeć od osoby bardziej ogarniętą w tym zakresie. 

Edytowane przez thanepl

Zostaw go na razie, nie zmieniaj ;)

Komp dobry, wedlug mnie Watch_Dogs pójdzie na srednich w nie wysokiej rozdzialce a GTA V...hmm...wyskoie na pewno ;)

Watch Dogs jest bardziej wymagający od Bf'a 3? Bo w battlefield'a 3 na wysokich przy rozdzielczości 1680x1050 60fps podczas nagrywania, co jest bardzo zadowalającym wynikiem według mojej skromnej opini 

Watch Dogs jest bardziej wymagający od Bf'a 3?

Tak. I to o wieelee ;)

Battlefield 3 nie ma aż takiej dobrej grafiki jak wielu mówi.

Jedyną rzeczą, którą ma BF3, z którą większość gier nie może się równać to oświetlenie, a nie które tekstury nawet na najwyższych ustawieniach nie są ostre, lecz ogólna grafika jest ładna.

Jeszcze gdyby nie wspominać, że W_D wychodzi na "next-geny" to polecam pooglądać sobię pierwsze gameplaye z gry i podziwiać grafikę i całą złożoność Watch_Dogs ;)