Badzio93 36 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Witam,przymierzam się do zakupu nowego smartfona, który służyłby mi bez problemu przez kolejne trzy lata. Chcę zmieścić się w kwocie +/- 1500 zł. Moja uwagę zwróciły:- SGS 3- HTC ONE X- LG NEXUS 4Możecie doradzić mi, który z tych telefonów byłby najlepszy na ten dzień, lub zaproponować swoich faworytów?Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
howks 3 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 SGS3 sam go mam od 10 miechów i polecam. HTC bym nie brał bo HTC szybko zapomina o swoich flagowcach. SGS3 na pewno jeszcze długo będzie dostawał najnowsze androidy. Nexus 4 to też dobry telefon, półka SGS3... no i zawsze najnowszy andro Zobacz: http://versusio.com/pl/google-nexus-4-vs-samsung-galaxy-s3 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Sprawdź sobie Sony Xperia SP, w prawie każdym teście zjada SGS3 na śniadanie. Plusy: SP kosztuje niespełna 1300 zł, więc cena jest przystępna, wydajność bardzo dobra, ogromna bateria i dobrze pomyślana dioda. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
Chvasciu 12 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) http://forum.benchmark.pl/topic/89516-biznesowy-smartfon-do-1500-z%C5%82/ Ciężko poszukać ? Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Chvasciu Cytuj Link to post Share on other sites
darkmonk 3 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Bierz LG swift G bije jakością wykonania i wydajnością wyżej wymienione telefony. Można już wyrwać go na allegro za 1500zł. -4 rdzenie -2gb ram -grafika andero 320 -32GB wbudowanej pamięci -4,7 cala true HD IPS (rewelacyjny ekran) Cytuj Link to post Share on other sites
Badzio93 36 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Z tego co czytałem lg swift g i nexus 4 są bardzo porównywalne. I nawet bardzo mi pasuje N4, tylko że podobno jest problem z throttlingiem i tego się obawiam trochę. Czy zostało to naprawione albo są alternatywwy dla tego telefonu, w których ten problem nie występuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Zdecydowanie polecam Nex'a 4 + perfekcyjne wykonanie, 120x lepiej niż w 1k droższej, dziadowsko wykonanej mydelniczce alias Galaxy S4 + z tyłu szklana powłoka z takimi mieniącymi się kropkami, świetnie to wygląda a przy tym telefon się nie brudzi tak jak XZ mimo, że też jest wykonany ze szkła + wygląd + czysty, ładny Android + zawsze najnowszy OS prosto od Google + wydajny, pod względem zwykłego użytkowania przegania S4 ze względu na brak nakładki + fajny interfejs aparatu + najlepszy smartfon cena / jakość 2013 + dosyć unikatowy - brak wymienianej baterii - brak portu SD - co do tego nie mam 100% pewności - zdjęcia z aparatu przeciętne, lecz tego nie uznawałbym za minus, bo to nie jest aparat tylko smartfon - 16GB pamięci Edytowane 1 Lipca 2013 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Zależy ci bardzo na jakości zdjęć i czy używasz jakiś zewnętrznych słuchawek w celu uzyskania najlepszej jakości dźwięku? Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Z tego co czytałem lg swift g i nexus 4 są bardzo porównywalne. I nawet bardzo mi pasuje N4, tylko że podobno jest problem z throttlingiem i tego się obawiam trochę. Czy zostało to naprawione albo są alternatywwy dla tego telefonu, w których ten problem nie występuje? 3:30 Cytuj Link to post Share on other sites
Badzio93 36 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Zależy ci bardzo na jakości zdjęć i czy używasz jakiś zewnętrznych słuchawek w celu uzyskania najlepszej jakości dźwięku? Jakość zdjęć wystarczy aby była na średnim (czyt. przyzwoitym) poziomie. Nie oczekuję super zdjęć jak w lustrzankach. Głównie zależy mi na stabilności, wydajności i jakości wykonania. Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 W takim wypadku Nexus 4 i Optimus G pasują doskonale,osobiście wybrałbym Optimusa G,ponieważ jest zwyczajnie troszkę lepszym sprzętem,tzn więcej pamięci,troszkę lepszy aparat i mniejsze nagrzewanie się. Cytuj Link to post Share on other sites
Dragoslaw25 113 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ale za to system ssie i dlatego brałbym N4. Cytuj Link to post Share on other sites
filippo.united 2 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Xperia SP!! Cytuj Link to post Share on other sites
Badzio93 36 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Ostatecznie padło na N4, dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie. Cytuj Link to post Share on other sites
Dragoslaw25 113 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Najlepszy wybór. Kupiłeś z Allegro? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts