Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Ta nocna premiera to też jakiś żart skoro ludzie już będą grali xD W sklepach typu MM, Euro, Saturion sprzedają wersje konsolowe a nawet pecetowe :P

A najzabawniejsze jest to że Redzi maja to daleko w tyle ba zezwolili nawet na publikowanie stremów, let's play z rozgrywki xD Jeszcze do pełni szczęścia brakuje żeby jutro wypuścili premierowy patch i plik do wersji PC. Bo na konsolach już jest łatka.

• Popieram 1

Ehh ta piękna roślinność, drzewa i cała reszta.... 

Szkoda że Wiesiek nie jest exclusivem na PC bo mogłoby to tak właśnie wyglądać. 

Trzeba by było napisać petycję żeby Cyberpunk (zapowiedziany na PC) został na PC, ale jeśli już chcą wydać go na kąsole i znów mają pokazywać grę po czym jechać w dół, to już naprawdę wolałbym żeby wyszło piękne na PC a rok później na kąsole lub odwrotnie, byleby gra wyglądała tak jak ja będą pokazywać jeśli znów zamierzają wszystko ciąć. Ale to daleka przyszłość. 

Choć nie ukrywam że wolałbym żeby wyszła najpierw na PC jako #PCMR  8-) 

Edytowane przez dzejC
  • Popieram 2

Też cisnę W2, był plan przejść na "mrocznym", ale chyba za dużo by mi to czasu zajęło bo zupełnie nie obyty z mechaniką jestem. Wiedźmina 3 sobie najwyżej zamówię w poniedziałek, kurierem dotrze do środy i tak pewnie wcześniej dwójki nie ukończę.

Szczerze mówiąc to dziwię się niektórym komentarzom. O oszukiwaniu itd. Quaz to świetnie wytłumaczył. Wyjściowo robi się świetny materiał, a potem tnie, by chodziło na wielu konfiguracjach. Że jeden bulid? Nie sądzę po prostu, by Redów było stać na trzy wersje gry tak po prostu. Ile Rockstar wpakował w GTA V i jak długo musiało czekać PC na swoją wersję? Przypadek, marketing? Nie sądzę. Po prostu kwestia dostosowywania wersji weszła w grę.

Problem polega na tym, ze mieli juz gotowego builda w zeszlym roku, builda ktorego jak sam wspomniales i CDPR potwierdzil byl wspolny na wszystkie platformy i na ktorym gra dalej wygladala bajecznie. Podaj mi jeden sensowny powod dlaczego zamaist zostawic go w spokoju dla PC i zabrac sie za kastrowanie wersji konsolowej zaczeli robic ogolny downgrade dla wszystkich platform? Przeciez to nie wygenerowaloby dodatkowych kosztow, a wrecz je obnizylo bo kazda ingerencja w gotowy build dla PC wymaga kolejnych nakladow pracy nad finalna optymalizacja kodu. Mowisz, ze nie nie starczylo by im pieniedzy i chociaz obalilem juz ta infantylna teorie wczesniej to zadaj sobie jedno pytanie. To na co poszla kasa z ponad miliona preorderow??? Nas klientow nie powinno nawet obchodzic takie glupie tlumaczenie bo skoro placisz to i masz prawo wymagac. Tym bardziej ze od 2013 roku uparcie twierdzili ze wymaxuja kazda platforme i nie bedzie powtorki z Watch Dogs bo zalezy im na platformie PC. Gdyby nie my ich studio nawet by nie istnialo i tak nam sie teraz odwdzieczaja serwujac kolejne klamstwa zamaist sie przyznac do winy i przeprosic jak zrobil to wczesniej Ubisoft. Tak ciezko powiedziec, ze studio sie sprzedalo "wielkim tego swiata" dla kasy? To skoro wbrew wszelkim obietnicom nad fanow i resztki przywoitosci tworczej stawiaja kase, to fani rowniez nad ich tworczosc postawia kase, nie kupujac ich gier czy sciagajac pirata.

Stosując się do tego mam rozumieć, że Wieśka spokojnie odpalę na wysokich z moją R9 280X w rozdziałce 1680x1050? :D

http://www.pcgameshardware.de/The-Witcher-3-PC-237266/Specials/Technik-Test-1158845/. Z tekstu wynika, że do Ultra w 1080p starczy nawet GTX 770 i R9 280X.

Performance is "very good", regardless if you're using Radeon-GPUs or Nvidia-GPUs.
- GTX 770 or R9 280X are sufficient for Ultra Settings @ FullHD
- 2 GiByte VRAM is enough for the (still very good and diverse) Max Textures.
- Config File lets you tweak the game extensively, like Distance Scaling (I know some of you were worried) and higher res shadows.
- Every thread is getting some love. So get your 6 cores out . Still, the game is playable with just 4 cores @ 2GHz. 
Edytowane przez daryzda
  • Popieram 1

Problem polega na tym, ze mieli juz gotowego builda w zeszlym roku, builda ktorego jak sam wspomniales i CDPR potwierdzil byl wspolny na wszystkie platformy i na ktorym gra dalej wygladala bajecznie. Podaj mi jeden sensowny powod dlaczego zamaist zostawic go w spokoju dla PC i zabrac sie za kastrowanie wersji konsolowej zaczeli robic ogolny downgrade dla wszystkich platform? Przeciez to nie wygenerowaloby dodatkowych kosztow, a wrecz je obnizylo bo kazda ingerencja w gotowy build dla PC wymaga kolejnych nakladow pracy nad finalna optymalizacja kodu. Mowisz, ze nie nie starczylo by im pieniedzy i chociaz obalilem juz ta infantylna teorie wczesniej to zadaj sobie jedno pytanie. To na co poszla kasa z ponad miliona preorderow??? Nas klientow nie powinno nawet obchodzic takie glupie tlumaczenie bo skoro placisz to i masz prawo wymagac. Tym bardziej ze od 2013 roku uparcie twierdzili ze wymaxuja kazda platforme i nie bedzie powtorki z Watch Dogs bo zalezy im na platformie PC. Gdyby nie my ich studio nawet by nie istnialo i tak nam sie teraz odwdzieczaja serwujac kolejne klamstwa zamaist sie przyznac do winy i przeprosic jak zrobil to wczesniej Ubisoft. Tak ciezko powiedziec, ze studio sie sprzedalo "wielkim tego swiata" dla kasy? To skoro wbrew wszelkim obietnicom nad fanow i resztki przywoitosci tworczej stawiaja kase, to fani rowniez nad ich tworczosc postawia kase, nie kupujac ich gier czy sciagajac pirata.

Po pierwsze - wspomniałaś, bom kobieta. :)

Po drugie - a skąd pewność, że ten bulid by dało się uruchomić na jakiejkolwiek słabszej karcie i procesorze niż np. GTX 980 i i7?

Ludzie tu się martwią, czy pójdzie na 770, na serii 600 itd. Co z nimi? Bo w prosty sposób nie da się wyłączyć detali, wyłączyć NPC lub część budynków. Może testy pokazały po prostu, że ta wersja nie pójdzie płynnie na nieco słabszym sprzęcie?

Co w takim razie, następne wersje dla Titana i kart słabszych?

Po trzecie - jak zobaczę wszystkie opcje ustawień graficznych na PC i rzeczywisty wygląd gry przy nich i wtedy okaże się, że wygląda to po prostu źle na wysokich ustawieniach, to będę mogła się czuć zawiedziona lub oszukana, o ile będzie to zdecydowanie odstawać np. o DA:I. Bo na razie to mamy filmiki, przetestowaną wersję PS4 (siłą rzeczy wiele tu należało obciąć z ustawień) i tyle.

Nie widzę powodu, by pisać, że ktoś mnie oszukał, bo obejrzałam wersję PS4 na skompresowanym filmiku. A już oglądając niektóre ze stron i zdjęć, które tu w paru postach można znaleźć (np. w poście daryzda) nie czuję się zawiedziona, wręcz przeciwnie. 

Już nie mówiąc o tym, że 770 ma wystarczyć do wysokich.

"Unity", bo to za nią przepraszało Ubi, do wysokich potrzeba GTX970, a i tak bywało, że na tej karcie tnie (mam u siebie grę - nie daj Boże ustawić MSAAx4, nagle klatki spadają i to po licznych patchach), dziwnie się zachowuje itd. itp. O ilości błędów już nie wspomnę, bo to każdy wie (i nie chodziło o glitche, bo te są w każdym sandboxie, ale o błędy z komunikacją, brakiem listy znajomych, z serwerami, opóźniona rywalizacją klubową).

Realia są nieubłagane. Jeśli chcesz uruchomić grę na różnych konfiguracjach, również PC, musisz isć na kompromis wg mnie. 

Po czwarte - ja kupiłam Wiedźmina 3 i pewnie kupię DLC, bo nie sądzę, bym się przy nim wynudziła i marudziła, że fabuła trywialna (jak w Unity), a rozgrywka nudna. Jeśli mnie zawiodą, nie kupię następnej gry. Ale to że będę mieć grafikę gorszą od Crisisa 3, nie robi na mnie żadnego wrażenia. Jak zobaczę, to ocenię.  

• Popieram 2

UWAGA wazne pytanie, moze bylo; nie wiem. Jak ktos nie przeszedl W2 i nie ma sejva to czy dla takich osob jakos rozgrywka (fabula?) bedzie ubozsza niz dla tych podepna swojego wczesniejszego sejva z W2 ? Jak bedize wygladac poczatek gry bez wgrania takiego sejva ? 

W jedynke nie gralem, a w dwojke w zeszlym roku udalo mi sie przejsc jakies 30%, bylo to na leciwym sprzecie pozatym wakacje nadeszly brak czasu a potem juz zapomnialem ;p Wiec przejscie jedynki i dwojki teraz nie wchodzi w gre, bo w dzikiego gona to najwczesniej bym na boze narodzenie zaczal grac biorac pod uwage moj czas na gry :D Musialem to napisac zeby wam sie usprawiedliwic :D Ok kiedy jakies testy wydajnosciowe z PC ? dopiero po premierze ? 

Edytowane przez Buryxon
UWAGA wazne pytanie, moze bylo; nie wiem. Jak ktos nie przeszedl W2 i nie ma sejva to czy dla takich osob jakos rozgrywka (fabula?) bedzie ubozsza niz dla tych podepna swojego wczesniejszego sejva z W2 ? Jak bedize wygladac poczatek gry bez wgrania takiego sejva ? 

Jeżeli nie masz save'a to nadal jest możliwe przeniesienie swoich decyzji do W3. Na początku gry zostaniesz zapytany, czy w trakcie rozgrywki będziesz chciał zostać przepytany z wiadomości o W2, jeżeli tak to w trakcie rozgrywki spotkasz człowieka, z którym podczas rozmowy będziesz mógł ustalić stan świata tak jak byś miał save'a.  

Antiax jak tam, udało się kupić wersję na ps4?

Była wersja na Xboxa One... ^^  Chciałem już kupić konsole w zestawie z grą, ale się powstrzymałem.

Wytrzymam te kilka dni :)

Edytowane przez Antiax
  • Popieram 2

... a niech grają. On może, a my nie. ;)

Chciałem już kupić konsole w zestawie z grą, ale się powstrzymałem.

Konkretny "wariat"

http://files.tinypic.pl/i/00665/eskuhj12z9pt.jpg

Bylem dziś w kilku sklepach rtv/agd (tych dużych), bo kupowałem telewizor i od razu zwracałem uwagę, czy nie ma W3. Były tylko afisze - od 19 W3 itd :/

Nie ma bata - trzeba czekać.

Mogliby pre-orderom udostępnić wcześniej ten plik exe na PC ...

He he - no :wariat:

• Popieram 3