Skocz do zawartości

Czy warto coś z tym zestawem robić

Recommended Posts

Witam

Chciałem za małą kasę ulepszyć komputer, powiedzmy po sprzedaniu częsci dołożyć  z 500 zł. Myślałem na zmianie procka powiedzmy na quada oraz karty graficznej, ale tutaj wyjdzie z 700 stów a efekt zwrostu wydajności będzie mizerny. Druga opcja to sprzedac to co mam, i zainwestować w taniego pentiuma G2020 + radka 7770,  lub trzecia opcja wejść w AMD APU. 

Co do korzystania z kompa to często używam wiele apklikacji na raz, a teraz gram tylko w WOT

Zestaw jaki posiadam to: 

Graphics Card

ATI Radeon HD 4870 1,024 MB

Core clock 750 MHz Memory clock 900 MHz

Processor Intel Core 2 Duo Processor E6320 Processor clock 2,799 MHz

LGA775 Manufacturing process 65 nm TDP 65 W

General

Operating system 64-bit Windows 7 (6.1.7601)

Motherboard

http://www.abit.com.tw/ IP35-E(Intel P35+ICH9R)

Memory 4,096 MB

Module 1 1,024 MB DDR2 @ 400 MHz

Module 2 2,048 MB DDR2 @ 400 MHz

Module 3 1,024 MB DDR2 @ 400 MHz

Zasilacz chyba 650W

MOnitor 19cali 1440x900

Zmień sobie proca na E8400 można go kupić za śmieszną kasę a to rewelacyjny procesor pod ten socet 

będziesz miele zaskoczony jego wydajnością a można go dostać za 150 zł (jak poszukasza okazji to nawet taniej )

no i reszta kasy na grafikę, polecam gtx460 za 350 zł kupisz wersję z 1gb gddr5 z gwarancja lub wersję 768 możesz mieć za 250zł

grafa do tego zestawu idealna 

a sprzedasz stary procek i grafe i masz na porządne ramy 2x2gb dual channel  a nie taki shit

pozdrawiam

Misa