PrzemasK 1 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tak jak w temacie. Chciałbym kupić DVD. Będzie podłączone pod monitor Samsung T220HD. Głównie zależy mi na tym aby: -miało wejście USB -odtwarzało filmy DivX -miało złącze HDMI -wyświetlało polskie napisy -koniecznie czarny -polskie menu(jeśli nie będzie to tragedii nie będzie) -można podłączyć amplituner Poza tym żeby dobrze czytał płyty i w miarę szybko reagował. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 A musi być to nowy sprzęt, czy nie masz nic przeciwko przechodzonym? Bo używany w tej cenie może być z wyższej półki w porównaniu do nowego. Sam właśnie kupiłem odtwarzacz harman/kardon DVD 23, który wyszedł z produkcji jakoś 2-3 lata temu, kosztując w tedy, bagatela 800zł, a ja za model w niezłym stanie dałem 175zł. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Wolałbym nowy. Bo jakby się coś zepsuło to nici z gwarancji. A przy takim sprzęcie lubi się coś czasem zepsuć a coś TAKIEGO? Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Myślę że nowe odtwarzacze w tej cenie raczej stoją na jednym poziomie. Wystarczy porównać ich dane techniczne. Na twoim miejscu dobrałbym go markowo i kolorystycznie do Twojego HDTV, KD czy co tam masz w pokoju i to wszystko. Możesz ewentualnie poszukać jakichś testów, ale wiem, że z nimi jest ciężko w przypadku tanich sprzętów. Cytuj Link to post Share on other sites
philips 78 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 -miało wejście USB (TAK) -odtwarzało filmy DivX (TAK) -miało złącze HDMI (TAK) -wyświetlało polskie napisy (TAK) -koniecznie czarny (TAK) -polskie menu(jeśli nie będzie to tragedii nie będzie) (TAK) -można podłączyć amplituner (TAK) posiadam taki model dvd wiwa HD-280U, kolor czarny, ogladalem duzo filmow w jakosc dvd od blisko juz roku i jak na razie nie narzekam, wszystko jest okej wiec moge smialo polecic Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Pracowałem w serwisie Bellwood/Wiwa/Korr - nie polecam tej marki, o ile kiedyś była dobra to od jakiegoś czasu strasznie padają napędy optyczne. Jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że wyślesz ten odtwarzacz na gwarancję. Mogę polecić tylko stare modele jak np. Belwood 301, czy Wiwa 238 (oba bez usb). Podsumowując - weź sprawdzoną markę Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Michael czyli wg Ciebie brać coś z Samsunga? Bo oglądałem coś takiego A co byście powiedzieli o Fergusonie? Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 jesli musi byc nowy i musisz sie zmiescic w 250 zl to wez ten, ktory ma najdluzsza gwarancje i spelnia Twoje kryteria. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Jeśli masz TV samsunga, to bierz DVD Samsunga. Ten z linku prezentuję się całkiem dobrze. I jest bogaty w złącza. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 sądząc po opiniach chyba jednak nie do końca warto. Jeden z opiniujących też miał taki monitor http://www.ceneo.pl/;0152249066-10.htm Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Może to naprawili w nowszych modelach? Wszystko co oni opisują dotyczy bardziej oprogramowania odtwarzacza, więc może update firmware pomógł. Ale mimo wszystko po przeczytaniu tych komentarzy nie kupiłbym tego modelu Ale to chyba nie jedyny jaki Samsung produkuje. Po za tym to nie wiem, nigdy nie interesowałem się za nadto DVD, wręcz dziwi mnie fakt, że mogą wystąpić takie problemy, jak opisane przez użytkowników Samsunga. BTW, po co Ci ten sprzęt. Skoro chcesz go podłączyć pod monitor z tunerem, to wnioskuje, że PC tez masz do niego podłączone - nie prościej puszczać filmy z PC? Kolejna sprawa to to, że filmy z DVD, DivX itp mają raczej małą rozdzielczość i mizerną jakość, a Tobie zależy na HDMi, przeznaczonym bardziej dla Blue-Ray. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 O zakupie myślałem właśnie przede wszystkim po to, żebym nie musiał włączać specjalnie komputera. A z tym HDMI tak napisałem bo eurozłącze mam już zajęte. Więc na wszelki wypadek może się przydać. Poza tym zauważyłem coś ciekawego. Jak włączę płytę do napędu w kompie to mam czarne paski po bokach, a jak podłączyłem stacjonarne DVD to po włączeniu tej samej płyty obraz automatycznie jest na cały ekran i miałem wrażenie że był czystszy. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Paski to jest kwestia rozciągnięcia. I zaręczam, że to ten z PC miał odpowiednie proporcję. Fkat - z DVD też mógł mieć, ale był obcięty. A czystość... Sam nie wiem, kwestia podłączenia pewnie. Cytuj Link to post Share on other sites
juan1p 0 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Ja polecam Ferguson D 880 HX sam takowy mam chodzi bez zarzutu a tu link: http://www.ceneo.pl/1524377 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts