Diana Socha 0 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 niestety obudowy Aerocool Zerodegree nie jestem w stanie w naszym kochanym kraju dostać czy ktoś mógłby mi pomóc znaleźć coś podobnego ? Ważne by buda miała płytę główną montowaną na przeciwnej ściance niż zazwyczaj oraz by zmieściły mi się min. 4 dyski miło by było gdyby obudowa była dobrze wentylowana oraz miała wytłumienia... budżet max 300zł chyba że nic się ciekawego w tej cenie nie znajdzie to może być nieco więcej... pomoże ktoś ? :help: Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Chętnie pomogę, ale jak juz pisałem w Karczmie, ciężko cos znaleźć. Szukalas na allegro i allegropodobnych? Zara jeszcze cos poszukam Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 szukałam póki co znalazłam 3 takie obudowy (Aerocool, Li-cośtam i Silverstone) ale dwie sa poza moim zasięgiem finansowym... no nic najwyżej się skończy na standardzie, aczkolwiek wolałabym nie chyba że sobie do góry nogami obrócę kompa żeby mieć dojscie do neigo z tej strony co chce xD Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Mam wrażenie, że preferowany przez ciebie sposób montażu mobo nie występuje w budżetowych konstrukcjach (okolice 300 zł). Silversone robi takie budy i są absolutnie wypasione, mają również takie, gdzie płyta gł. jest montowana wyjściami kart rozszerzeń do góry, ale to wyższy przedział cenowy. Jeśli bardzo zależy ci na takim "udziwnionym" montażu podzespołów to może warto dołożyć nieco grosza, przecież buda to inwestycja na długie lata, to się nie starzeje jak klocki w środku. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Lian-Li ma taką budę, ale nie zmieścisz się w budżecie. Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Lian-Li widziałam - cenowo by jeszcze uszlo, ale wizualnie jest paskudna - chyba nie zdzierżę po złożeniu całości podliczę budżet i zobaczę ile mi na budę zostało... aa... Obudowa Silverstone SST-FT02S Fortress 2 kupuje... ma ktoś możliwość załatwić nieco taniej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Mnie się ten Fortress bardzo podoba, ale niestety jest poza moim zasięgiem finansowym. Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dokładnie taka budę chcę waham się między czarnym a srebrnym problem że chwilowo w PL ciężko ją dostać... jeden gość z allegro może mi ją sprowadzić - czekam na info od niego jaka może być jej cena (900zł nie dam na pewno...) Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 W Proline była swojego czasu (może jeszcze jest), ale cena zaporowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 w Proline nie ma - mają tylko starszą wersje która ma standardowe mocowanie podzespołów Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 http://www.proline.pl/sklep.php?p=SST+FT02B+FORTRESS Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 oo, faktycznie jakoś jej nie zauważyłam zeszliby z ceny dwie stówki to bym wzięła a tak to będę myśleć jeszcze.. do poniedziałku mam czas Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 IMO Raven 2 lepszy i tańszy: http://www.cooling.pl/silverstone-sstrv ... 51851.html Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 lepszy ? daj spokój na to paskudztwo si e patrzeć nei da... jeszcze sie świeci na niebiesko wg mnie to niewypał silverstone Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Na żywo prezentuje się trochę lepiej. Ale tak wracając do podstawowego pytania: uważasz, że jest sens płacenia tyle? Jeżeli nie uda się znaleźć ZeroDegree, to daj sobie spokój Można znaleźć "klasyczne" ATX będące lepiej wentylowane i cichsze Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 torture zobaczymy za ile się uda znaleźć Fortressa... i będę myśleć Warrk ma mi w Wiedniu luknąć na obudowy podrzucić modele i ceny... ZeroDegree jest nie do kupienia - przestali ja produkować a w PL nie ma jej już nigdzie - wisi na siebie, ale pytałam wszędzie i już jej nie mają i nie wiadomo czy będzie nad Ravenem się też powoli juz zaczynam zastanawiać tylko żeby mu to coś świecącego z przodu wywalić... za 550zł można kupić tą budę spokojnie... tylko kurcze brzydkie toto... a teraz wracam do projektu - trzeba zarobić na ładną budę jak dobrze pójdzie to najbliższe 4 dni zarobie żeby tylko mi się jeszcze tak chciało jak mi się nie chce.... Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 To nieźle zarabiasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts