Skocz do zawartości

Poszukuję obudowy z odwrotnym mocowaniem podzespołów

Recommended Posts

niestety obudowy Aerocool Zerodegree nie jestem w stanie w naszym kochanym kraju dostać

czy ktoś mógłby mi pomóc znaleźć coś podobnego ? Ważne by buda miała płytę główną montowaną na przeciwnej ściance niż zazwyczaj oraz by zmieściły mi się min. 4 dyski

miło by było gdyby obudowa była dobrze wentylowana oraz miała wytłumienia...

budżet max 300zł

chyba że nic się ciekawego w tej cenie nie znajdzie to może być nieco więcej...

pomoże ktoś ? :help:

szukałam

póki co znalazłam 3 takie obudowy (Aerocool, Li-cośtam i Silverstone) ale dwie sa poza moim zasięgiem finansowym...

no nic najwyżej się skończy na standardzie, aczkolwiek wolałabym nie :menda:

chyba że sobie do góry nogami obrócę kompa żeby mieć dojscie do neigo z tej strony co chce xD

Mam wrażenie, że preferowany przez ciebie sposób montażu mobo nie występuje w budżetowych konstrukcjach (okolice 300 zł). Silversone robi takie budy i są absolutnie wypasione, mają również takie, gdzie płyta gł. jest montowana wyjściami kart rozszerzeń do góry, ale to wyższy przedział cenowy. Jeśli bardzo zależy ci na takim "udziwnionym" montażu podzespołów to może warto dołożyć nieco grosza, przecież buda to inwestycja na długie lata, to się nie starzeje jak klocki w środku.

Lian-Li widziałam - cenowo by jeszcze uszlo, ale wizualnie jest paskudna - chyba nie zdzierżę :menda:

po złożeniu całości podliczę budżet i zobaczę ile mi na budę zostało...

aa... Obudowa Silverstone SST-FT02S Fortress 2 kupuje... ma ktoś możliwość załatwić nieco taniej ?

Na żywo prezentuje się trochę lepiej. Ale tak wracając do podstawowego pytania: uważasz, że jest sens płacenia tyle? Jeżeli nie uda się znaleźć ZeroDegree, to daj sobie spokój :D Można znaleźć "klasyczne" ATX będące lepiej wentylowane i cichsze ;)

torture zobaczymy za ile się uda znaleźć Fortressa... i będę myśleć ;)

Warrk ma mi w Wiedniu luknąć na obudowy podrzucić modele i ceny...

ZeroDegree jest nie do kupienia - przestali ja produkować a w PL nie ma jej już nigdzie - wisi na siebie, ale pytałam wszędzie i już jej nie mają i nie wiadomo czy będzie

nad Ravenem się też powoli juz zaczynam zastanawiać :D tylko żeby mu to coś świecącego z przodu wywalić... :D za 550zł można kupić tą budę spokojnie... tylko kurcze brzydkie toto...

a teraz wracam do projektu - trzeba zarobić na ładną budę :D jak dobrze pójdzie to najbliższe 4 dni zarobie :] żeby tylko mi się jeszcze tak chciało jak mi się nie chce....