verixon 0 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Siemka otóż wczoraj wyłączył mi się nagle komputer jako że pomyślałem że korki mi wywaliło więc to olałem. Kiedy dzisiaj chciałem włączyć komputer mialem dwie opcje do wyboru. Opcje naprawy oraz normalnego włączenia próbowałem oby dwóch opcji i nic sie nie dzialo po każdym wyborze którejś z tych opcji był restart. Spróbowałem także odpalić płytkę z windowsem 7 i zrobić formata ale po wczytaniu płytki wyskakuje windows boot manager z jakims tam statusem i jest napisane że jest uszkodzony plik /windows/system32/winload.exe Próbowałem także użyć płytki recovery lecz to samo. Prosze o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
vilgefortz_pl 28 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Wypal na płytę program MemTest i sprawdź pamięć RAM Cytuj Link to post Share on other sites
verixon 0 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Tylko pytanie czy nie będzie tak jak w przypadku windowsa 7 i recovery że wywali do windows boot managera? Kolejny problem. Udało mi sie wejść w tą naprawe systemu lecz po kilku minutach komputer sam sie wyłączył. Cytuj Link to post Share on other sites
vilgefortz_pl 28 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Sprawdzałeś pamięci tak jak napisałem? Cytuj Link to post Share on other sites
verixon 0 Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 http://img.tapatalk.com/d/13/06/27/yqasaqy8.jpg O to test. Cytuj Link to post Share on other sites
vilgefortz_pl 28 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Kolejną opcją jest odpalenie Hiren's Boota i sprawdzenie SMARTU dysku lub możesz po prostu podpiąć dysk po przejściówce i również sprawdzić jego SMART Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts