MaCiuŚ 202 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) To napisz czy chcesz grać na jednym, dwóch czy może na wszystkich trzech monitorach. To napisz czy chcesz komputer tak jak podpowiada Ci rozsądek czy może coś innego, niebanalnego, oryginalnego, z polotem, wyróżniającego się z tłumu i wtedy można szaleć. Odpowiedz na jedno ważne pytanie: ile chcesz wydać na ten komputer? Jeśli to pierwsze to tak jak mówi Gwynbleidd a jak coś ładnego, dobranego pod kolor, serię, tworzące jedną, spójną całość, tj, piękną, wydajną, przyszłościową i bardzo drogą bestię to bierz mój zestaw. Spójrz na zestaw okar19 lub Pirzu, przepraszam, że się wami posłużę ale jeśli chodzi o estetykę, wygląd i końcowy efekt to jest rzeczywiście ponadprzeciętnie. Wzór do naśladowania. A teraz wyobraź sobie jak będzie to wyglądać w Twoim przypadku (podobnie). Edytowane 26 Czerwca 2013 przez MaCiuŚ Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Autor już mówił, że na jednym, bo już ustaliliśmy, że na trzech monitorach płynnej rozgrywki jemu nie zagwarantujemy. Co do reszty to autor nie miał na początku jakichś super specjalnych wymagań, więc chce mieć po prostu solidnego PC'ta, to niech ma tak: 3770k 1269zł z77a g55 473 zł 770 gtx 3x windforce 1573 zł Fractal 393 zł 2x corsairze 2x4 low profile 1600 Mhz CL9 277*2 = 554 zł BeQuit! CM 680W 536 zł WD RED 289 zł Samsung 840 pro 128 GB 505 zł Silver Arrow SB-E SE 296z Razem: 5888 zł Za kilka lat dokupisz drugą kartę, albo możesz kupić obie teraz i wyniesie ciebie wszystko 7461 zł. @Down Zadowolony? Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Gwynbleidd 3 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) A jednak dałeś tą nieszczęśliwą i7kę Zasiłkę zmień na modularny Edytowane 26 Czerwca 2013 przez eVerest Cytuj Link to post Share on other sites
sqrtxi 134 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Wystarczy kupić 2x 770 4GB i będzie super płynna rozgrywka na trzech monitorach... Cytuj Link to post Share on other sites
MaCiuŚ 202 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja bym nie dawał do tej obudowy SLI. Będzie duszno i gorąco. Albo większą wersję tej obudowy albo Corsair Obsidian 650D. Droższa, wiem ale obudowy nie trzeba zmieniać tak często jak pozostałe komponenty. Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 http://s6.ifotos.pl/img/untitled-_nxasaea.png Przy durnym BF3 SLI z Titanów ma zaledwie 67 klatek, a co będzie przy BF4? Już to ustaliliśmy, więc nie mów. To nie tylko pamięć, a ogromny narzut na GPU i CPU, które muszą ci wyrenderować ogromny obraz. Cytuj Link to post Share on other sites
sqrtxi 134 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Zestaw kupuje się na teraz... To, co będzie Maciej Ci powie! Cytuj Link to post Share on other sites
MaCiuŚ 202 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) No to ja mówię: Gwynbleidd ma rację, to głupota sobie tylko niepotrzebnie zaniżać wydajność, ani się na takim czymś fajnie nie gra ani to nie wygląda jakoś super, nie wkurzałyby Cię grube ramki monitorów? a wydajność jak na jednej 760 na jednym monitorze.... I nie trzeba być wróżbitą żeby wiedzieć, że BF4 mniejszych wymagań mieć nie będzie! Edytowane 26 Czerwca 2013 przez MaCiuŚ Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) @sqrtxi ... A co tam, użyję jeszcze raz. http://blog.autoua.net/media/uploads/raznoe/1608106539.jpg Tak, kupmy zestaw za 8k aby wystarczył tylko na kilka miesięcy do płynnej gry na full detale... Wiadome jest, że nowy BF będzie miał większe wymagania, to jest oczywista oczywistość, a 60 klatek to jest MINIMUM, jakie trzeba mieć do płynnej gry w FPS'y, więc nie gadaj mi pierdół, że nie mogę powiedzieć, że skoro SLi 780 ma w BF3 przy 5760x1080 61 klatek, to przy BF4 będzie miał poniżej 60 klatek. To, co będzie Maciej Ci powie! No ja (...) Jakiś moderator raz użył tego stwierdzenia i co? Teraz myślicie, że jak użyjecie tego samego zwrotu, to wam zaje!%@#!%^ wzrośnie, czy co!? Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Gwynbleidd Cytuj Link to post Share on other sites
MaCiuŚ 202 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Autorze to co? Może już nie będziesz dłużej czekać z zakupem i pochwalisz się co w końcu zamierzasz kupić? Bo zaraz zastaną Ciebie nowe premiery i od nowa trzeba będzie zestaw składać. Kończmy temat, jak złożysz kompa to się odblokuje i wstawisz zdjęcia jak to wszystko wygląda bo jestem ciekaw. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ParsonPL 1 Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Autorze to co? Może już nie będziesz dłużej czekać z zakupem i pochwalisz się co w końcu zamierzasz kupić? Bo zaraz zastaną Ciebie nowe premiery i od nowa trzeba będzie zestaw składać. Kończmy temat, jak złożysz kompa to się odblokuje i wstawisz zdjęcia jak to wszystko wygląda bo jestem ciekaw. Spoko wstawie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts