Skocz do zawartości

Karta graficzna, czy konsola?

Recommended Posts

Witam. Jako iż wakacje dla wszystkich gimnazjalistów w Polsce niedługo się rozpoczną, a hajsik za nauke wpadnie do kieszonki, to więc ja stoję przed wyborem sprzętu do grania. Obecnie posiadam komputer (specyfikacja na dole), ale na nim nie gram ze względu na to, że nie mam dobrej karty graficznej. Wiem, że moje fundusze będą  oscylować w granicach 500-600zł. Zastanawiam się wiec nad kupnem karty graficznej, bądź xbox'a i teraz powołam się na was licząc na to, że pomożecie mi wybrać rzecz bardziej przyszłościową i wydajniejszą.

Specyfikacja komputera:

i5 2500k,

z68 extreme3 gen3,

ocz zt 550w,

8gb ram

Liczę na waszą pomoc!

bądź xbox'a i teraz powołam się na was licząc na to, że pomożecie mi wybrać rzecz bardziej przyszłościową i wydajniejszą.

Kto ma wiedzieć, co wolisz?

Ja na konsoli bym się nudził i irytował grą na padzie. Sam zdecyduj...

Mając taki sprzęt, aż się prosi o dobre GPU.

GTX660 spokojnie wystarczy na dłużej niż xklocek.

Masz bardzo fajną platformę więc radzę dozbierać te kilka zł do GTXa660. Taki piecyk ma duuuużo więcej mocy od PS3/X360. W tym roku mają wyjść konsole nowej generacji więc gry na PS3/X360 będą zuubożone a niektóre wcale nie wydawane na te dwie platformy ;)

Edytowane przez R-Koniu

W takim wypadku będzie to najlepszy wybór ;) Polecam chłodzenie od Szafira (najlepiej z kodem -40g. Ta wersja posiada lepiej podkręcające się pamięci w stosunku do -20g) lub Gigabyte'a ( jego kultura pracy może być wyższa niż Szafira. Posiada też dłuższą o rok bo 3 letnią gwarancję jednak gorzej się podkręca ze względu na zablokowane napięcia w drugiej rewizji)

Edytowane przez R-Koniu
  • Popieram 1

Jak lubisz bijatyki i platformówki to nie ma sensu brać karty bo na pc takich gier nie ma.

Do tego nie ma też strzelanin tych co na konsole a na konsole są te co na pc.

Ja na 100% kupie sobie konsole bo na pc prawie nie ma w co grać i tak się czeka

od premiery do premiery.

Jak masz kartę przynajmniej GTX260 to bierz konsole.

Jak lubisz bijatyki i platformówki to nie ma sensu brać karty bo na pc takich gier nie ma.

Do tego nie ma też strzelanin tych co na konsole a na konsole są te co na pc.

Ja na 100% kupie sobie konsole bo na pc prawie nie ma w co grać i tak się czeka

od premiery do premiery.

Jak masz kartę przynajmniej GTX260 to bierz konsole.

Sam posiadam konsolę ale takich głupot dawno nie czytałem Bf3/Cody najpopularniejsze shootery a ty mi gadasz że nie ma w co grać masa MMO i przykładzik prosty BF3 Konsole(24 graczy grafika nie powala) PC(64 graczy grafika piękna) 2 przykład pad+ shootery? słaba ta opcja wiem co mówię, uwierz mi nie będzie Ci się chciało ogarniać pada i przeskoczysz na te wyroby "myszopodobne" na konsolki kolejny twój bezsensowny argument od premiery do premiery człowieku co ty pierdzielisz, na konsolach nie ma premier tak :)? tak można to pojąć na PC masz multum gier + młody kręgosłup także śmiało bierz PC. ^^

Mówię to jako osoba posiadająca Konsole JAK I PC.

Mam ps3 i pc i gram głównie na kompie ze wzgledu na grafike a na konsoli mozna z ziomkami w gry na splitscrenie lub fife popykac lub film na blu ray obejrzec a tak to ps3 jest mało używane i do tego ceny gier zabijają. Lepiej dokupic karte i pada do pc i bedzie 2 in 1

Platformówki są też na PC a nie sadzę by bijatyki były tu jakimkolwiek wyznacznikiem. HD7850 będzie dużo bardziej wydajny i przyszłościowy aniżeli PS3 i X360. Kropka

Dlatego zapytałem czy gra w te gry dla mnie bijatyki są wyznacznikiem kupna konsoli, i podaj tytuł jakiejś nowej platformówki 3d na pc, skoro twierdzisz że są bo ja znam tylko 1 i to sprzed 2 lat.

Dlatego zapytałem czy gra w te gry dla mnie bijatyki są wyznacznikiem kupna konsoli, i podaj tytuł jakiejś nowej platformówki 3d na pc, skoro twierdzisz że są bo ja znam tylko 1 i to sprzed 2 lat.

Nie skitles napisałeś wyraźnie  że na PC nie w co grać także lepiej pomyśl zanim napiszesz.

Ja osobiście bym dokładał do karty,ponieważ sprzęcik nie jest najgorszy i uciągniesz kilka fajnych tytułów na spokojnie z jakąś fajną kartą ,a drugi powód jest taki,że konsole około 2tys. ,a gry na nie kosztują ponad 200zł,a w międzyczasie na pc są te same tytuły po 100zł  i wkońcu i tak czy siak wydasz tyle ile byś wydał na normalny komputer.

Jesli nie miales wczesniej x360/ps3 to warto zaopatrzyc sie w jedna z nich. Jest masa exclusive'ow, o ktorych gracze pc moga tylko pomarzyc. Ja bym wybral ps3, lepsze gierki wg mnie. Seria Uncharted, The Last of Us,GoW, Heavy Rain, Gran Turismo MGS, Beyond, RDR itp itd. do tego na kosole wyjdzie GTA V a na pc to nie wiadomo. Jesli nie jestes maniakiem fajerwerkow graficznych to konsola bedzie jak najbardziej trafnym zakupem. Gierki mozesz kupowac uzywane za smieszna kase, do tego ps+ 20zl/mies i masz sporo fajnych tytulow do wyboru.....Zreszta z karta za 600 zl to grafika nie bedzie duzo lepsza od konsoli<br /><br />Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2<br />

Edytowane przez diodaq