koziolk3 0 Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mój problem polega na braku możliwości jakiejkolwiek ingerencji w ustawieniach biosu. Mianowicie w biosie nie ma możliwości zmiany taktowania procesora, opóźnienia pamięci itp. Przeszukałem google i dowiedziałem się, że na stronie asusa nie ma żadnych aktualizacji firmware, biosu i czegokolwiek pod ten sprzęt, zaś dalsze poszukiwania doprowadziły mnie tutaj http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&dlc=en&cc=sg&product=3184154<=en Jest tutaj rzeczywiście bios do tej płyty oraz trochę firmware lecz niestety mocno przestarzały i nie wnoszący nic nowego. Chciałbym poprawić wydajność komputera poprzez "jakikolwiek tuning" ale wogóle mi to nie wychodzi Sad W biosie (uaktualnionym ze stronki z wersji 3.00) nie ma żadnej opcji zmiany częstotliwości procka ani timingów pamięci, GPU clock również jest nie do ruszenia (próbowałem również delikatnie podkręcić taktowanie procesora grafiki) Mój sprzęt to: AMD Athlon XP 3500+ 2.2 GHz Płyta główna: Asus A8N-LA (Nagami2) NVIDIA GeForce 6150 LE (zintegrowana) 1GB DDR SDRAM HDD 200 GB No więc moje pytanie brzmi: Czy przy tej konfiguracji jakiekolwiek zmiany w biosie bądź overclocking wchodzi w grę? Czy mogę cokolwiek zrobić, aby zwiększyć wydajność tego PC bez dokupywania nowego sprzętu? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 na tej płycie nic ale to absolutnie nic niezrobisz (bynajmiej z tego c ja wiem) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts