Dres21 34 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam. Mam mętlik w głowie. Niedługo kupuje PC. Nie wiem co wybrać. Czy brać teraz GTX770, czy za rok nową architekturę(Maxwell) w mniejszym procesie technologicznym. AMD odpada(nie jestem fanboyem, ale nic nie wiem o przewidywanej premierze HD 9xxx). Jeśli miałbym czekać, to kupiłbym GTX660/660Ti, tylko czekam na opinie najbardziej obeznanych w tym temacie. Czy różnica w wydajności będzie duża? Jak tak, to o ile % jest przywidywany taki skok? Dzięki za odpowiedzi. PS: A i jeszcze jedno, jako iż napewno będę grał w BF4, to może lepiej było by poczekać na premierę HD 8950? Na 8970 raczej mnie stać nie będzie, jednak nie jestem pewien. Cytuj Link to post Share on other sites
Libero 22 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Cześć, zacznijmy od tego że gtx 770 w swoim przedziale cenowym to dobry wybór idąc twoim tokiem rozumowania wieczność byś czekał bo co seria wydajność będzie zwiększa uwierz GTX 770 i nawet nie myśl o maxwellach i o 89XX ponieważ jeszcze ich nawet oficjalnie nie zapowiedziano. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Nie ma co wróżyć z fusów co będzie. Wydajność nowych układów pewnie bedzie trochę wyższa, ale tak to już jest. 770 to super karta, a przecież można ją jeszcze podkręcić. "Nie czekaj. Pora nigdy nie będzie idealna." Napoleon Hill Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Dres21 34 Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Dzieki za szybka odpowiedz. Czyli nic nie zmieniam, najwyzej daruje sobie pecksfx bo chyba dice nie jest tak glupie aby nie zoptymalizowac gry pod katem kart nvidia. Ps moj tok rozumowania niemowi mi o czekaniu wiecznosc. Nowy proces technologicznyi nowa architektora dadza swoje (pisze z telefonu) Cytuj Link to post Share on other sites
Tomasz.B 8 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 HD 9xxx AMD jeszcze nie wydało seri HD8xxx ... Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 "Nie czekaj. Pora nigdy nie będzie idealna." Nie zgadzam się, można wstrzelić się w odpowiedni czas i dużo zyskać. Najlepszym tego przykładem były e8400 i i5 2500K, po roku ceny były wyższe niż po ich premierze. Podobnie były także z GTX460 w niedługim czasie po premierze, cena przyzwoita, a karta pozwalała na komfortową grę we wszystkie tytuły. Pamiętaj, że najwięcej pieniędzy stracisz na high-endzie, ponieważ najdroższy sprzęt najszybciej traci na wartości. Ja bym wziął na tą chwilę 7850, albo 660. Po premierze nowych GPU sprzedaż je z małą stratą i jeśli będzie warto to wymienisz na nową kartę. Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Po premierze nowych GPU sprzedaż je z małą stratą @ up: [now SRSLY] Też tak można zrobić, każdy ma swoją filozofię. http://demotywatory.pl/2700856/Ferdynand-Kiepski Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Każdy ma swoją... Autor warto i nie warto to zależy od Ciebie czy masz na czym pracować/grać. Jeżeli tak to możesz zaczekać. Moim zdaniem najlepiej wychodzi zorientowanie się na rynku co jest najlepsze np w serii GTX 4xx najlepiej było brać 460. Obecnie ciężko jest wybrać ale chyba najrozsądniej 660 lub 670 lub zobaczyć jaka będzie cena 770 i wybrać 680 vs 770 Nigdy nie ma złotego środka zawsze będzie tak że dołożysz 100-200-300zł i masz lepszą karte na dzień dzisiejszy cena/wydajność najlepiej wybrać 660 Cytuj Link to post Share on other sites
Libero 22 Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 7950 w swojej cenie jej dobrą również ofertą za 1200 złoty ale dokładnie jak mówisz davidoff zawsze tak będzie tak że po dołożeniu zyskamy lepszą kartę ,ale 670 jest kompletnie nie opłacalna po wyjściu gtx 770. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts