EdekTriv 0 Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Cześć, zamierzam zamówić zestaw komputerowy i chciałbym się zapytać który z tych sklepów, esc.pl bądź techplanet.pl lepiej wybrać? Przeglądałem kilka tematów i opinie są różne, a chciałbym zamówić gotowy zestaw. Akurat w tych sklepach wychodzi najtaniej. (ewentualnie saturion.pl, ale on nie oferuje składania komputera) Czy sprzęt długo będzie iść, lub czy sklep powiadomi mnie sam jeżeli opóźnienie nastapi to jednak ma mniejszy priorytet - w którym z tych sklepów miałbym lepszą gwarancę że porządnie zmontują pc i wyślą go dobrze zabezpieczonego (kable można potem samemu ułożyć) i gdzie, ewentualnie, w sposób normalny, przyjmą na gwarancję dany podzespół w przypadku usterki. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Od siebie mogę jeszcze polecić Agito i Proline. Cytuj Link to post Share on other sites
tomajpocketr1 17 Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 a ja polecam arest.pl . zawsze tam zamawiam i zawsze wszystko gra , cenowo dobrze stoja. Cytuj Link to post Share on other sites
EdekTriv 0 Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 No właśnie sprawdziłem arest.pl, nie licząc braku kilku komponentów na które miałem oko, niektóre z nich są troszkę droższe niż w esc.pl czy techplanet. W agito.pl zamawiałem ostatnio grafikę, chociaż udało mi się trafić na niższą cenę (o dziwo zmieniali jej cenę w sumie codzinnie, raz wyżej, raz niżej) wygląda na to że jest uszkodzona, więc niedługo przekonam się jaki mają serwis. Nadal mnie interesuje, czy lepiej brać z esc.pl czy z techplanet, gdybym miał tylko te dwa sklepy do wyboru. Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Zamawiałem kiedyś w esc m. in. procesor, kilku moich znajomych brało u nich całe zestawy i nie było problemu. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez piterrrxd Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Nadal mnie interesuje, czy lepiej brać z esc.pl czy z techplanet, gdybym miał tylko te dwa sklepy do wyboru. Nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi. Wszystkie sklepy są ok, z drugiej strony w wszystkich sklepach zdarzają się wpadki / problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
Demii 20 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 To będziesz musiał się przekonać na własnej skórze, może być jeden super mega wyśmienity sklep, ale również może zdarzyć im się wpadka powiedzmy na Twoim przykładzie, że coś źle dopasowali wysłali lub też złożyli. Nie życzę Ci tego, ale takie rzeczy czasem się zdarzają Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Najlepiej jakbyś zamówił komponenty tam, gdzie będzie najtaniej (saturion, morele) i sam złożył sobie zestaw. Zrobisz to staranniej i z większą pieczołowitością od osoby, która robi to setny raz i wpadła w rutynę, a do tego goni ją czas, bo będziesz to robił dla siebie. A złożenie wszystkiego do kupy naprawdę nie jest trudne. Wszystkie części przyjdą fabrycznie zapakowane i zabezpieczone, więc masz pewność, że nic nie ulegnie uszkodzeniu podczas transportu. Cytuj Link to post Share on other sites
triv961 2 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Kupowałem cały zestaw z techplanetu. Jednak problem był tylko z zasilaczem. Zamówiłem ten droższy a dostałem ten tańszy bez różnicy w cenie. Panowie nie chcieli nawet zrobić rabatu. Ale coś tam wykombinowali i pozjeżdżali z cen na niektórych komponentach. Co do dostawy - odbiór był osobisty ze względu na monitor który również zamawiałem. Czas? - szybko, komputer zamówiony z rana w poniedziałek w środę już był do odbioru. Ogólnie sklep mogę polecić mimo tego "wybryku" z zasilaczem. PS: Ooops ;/ nie zauważyłem ostatniej daty... Bardzo przepraszam za odkop Edytowane 10 Lipca 2013 przez triv961 Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Mogę polecić esc.pl Zamówiłem cały zestaw wraz ze składaniem. Gdyby nie to to miałbym niemiłą niespodziankę i ram by się nie zmieścił na płycie Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Ja polece http://www.kurtmedia.pl/ Nie wiem czy składają komputery bo całego u nich nie zamawiałem, Ale wysyłke mieli bardzo szybka w środę popołudniu zrobiłem przelew w piątek w południe paczka była:) Cytuj Link to post Share on other sites
martajan2 4 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Esc.pl nie polecam. Zamowilem zestaw. Wpisalem kod rabatowy na gre. Mieli tez poskladac sprzet,zainstalowac windowsa i sterowniki. Sprzet poskladali niechlujnie. Gry nie dodali. No i oczywiscie windowsa nie zainstalowali. Tragedia nie sklep. Pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
dragonmt852 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 martajan2windows'a musisz kupić pierwsze i dopiero jak masz w koszyku to Ci mogą zainstalować Cytuj Link to post Share on other sites
fantazyjny 0 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Mogę polecić esc.pl. Szybko, fachowo i uczciwie - zamówiłem cały zestaw, na stronie było, że ramy są, lecz podczas składania zadzwonili do mnie i powiedzieli, że ramów niestety ale nie ma, w zamian dali mi w tej samej cenie droższe, lepsze ramy ;] Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Wpisalem kod rabatowy Esc.pl posiada kody rabatowe ? Sprzet poskladali niechlujnie Można foto, bo aż ciekaw jestem .... No i oczywiscie windowsa nie zainstalowali A kupiłeś go ? Śmierdzi to bardziej sianiem kolejnych herezji na temat dobrego sprawdzonego sklepu Cytuj Link to post Share on other sites
Rokhtar 150 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 ja osobiście polecam esc.pl, z powodu najniższych cen i szybkej obsługi, niestety jak z serwisem to na szczęście nie wiem . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts