locust789 0 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witam! Od kilku dni usiłuję zakupić do domu router WiFi, a jako że jestem w tym temacie zielony sprawa wcale nie okazała się łatwa. Chciałbym do niego podłączyć zwykłymi kablami ethernet komputer stacjonarny i PS3, a dodatkowo korzystać z WiFi na laptopie i ew. komórce. Obecnie używam modemu ZTE, który jest podłączony z gniazdkiem telefonicznym kablem ADSL, więc i router wolałbym żeby korzystał z tego łącza, płynie nim internet 10 mb/s od neostrady (to chyba się teraz orange nazywa... ). W oczy rzuciła mi się ta maszynka: http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/6797828. Jak ją oceniacie? Warto zainwestować te 200 zł? Może jest na rynku coś równie ciekawego a tańszego? Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Abizer 241 Napisano 18 Czerwca 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Polecam ci mój z sygnaturki, TD-W8951ND, posiada wszystkie wymagane przez ciebie funkcje, a jest o połowę tańszy. Też mam neta z kabla telefonicznego i również używam wifi do komórki. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Abizer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Przecież do Twoich wymagań, w zupełności starczy Livebox, który TP/Orange powinno zaoferować Ci za friko, jeżeli masz od nich neta. Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Z tym Orangowskim sprzętem bywa różnie, jakością na pewno nie grzeszy. Miałem wcześniej modem zte dsl 852 dołączony z fredomem i były strasznie wysokie pingi, modem potrafił się 10 min sychronizować. Musiałem zmienić na router ( zresztą i tak był potrzebny, ze względu na niekompatybilność sterowników modemu z Win 8 no i wifi) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Stary livebox to badziew ale nowa jego wersja, moim zdaniem niczym nie ustępuje routerom do 100zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Możliwe, jednak ja jestem już uprzedzony. Chrzestna niedawno sobie założyła neta z neo (orange) i dostała jakegoś Sagemcom Fast 2704. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Zamiennik. http://allegro.pl/d-link-dsl-2740b-router-wifi-modem-adsl-neostrada-i3300975942.html @Autor Oczywiście podany przez Ciebie router spełni wymagania też ale po co tyle płacić ? Mam router za 170zł a miałem za 60zł. Wiesz jaką widzę różnicę w użytkowaniu ? ŻADNEJ. Co z tego, że mam 150/300/1tb czy ile tam po lanie jak i tak, urządzenia między którymi przesyłam dane nie wspierają takiej prędkości i idzie 10 mega na sekundę choćbym podłączył router za tysiaka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
locust789 0 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi! W takim razie nie pozostaje nic innego jak wybrać między tymi dwoma polecanymi przez Was. Jak dla typowego konsumenta XXI najbardziej przemawia do mnie znana firma (TP-Link robi swoje:)), a różnica w cenie w sumie niewielka, więc jestem w stanie przeboleć dopłacenie tych 20 złotych w imię teoretycznie mniejszej awaryjności. Do liveboxa również jestem uprzedzony, szczególnie przez niepochlebne opinie znajomych, którzy rzekomo "się znają". Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts