Skocz do zawartości

Komputer za około 2500zł

Recommended Posts

Jeśli nie zamierzam podkręcać, to po kolei:

-płytę zmieniłbym na MSI b75 g43

-Znalazłbym tańsze pamięci

-650W to troszkę za dużo moim zdaniem, ale zawsze może Ci się w przyszłości przydać, btw. ktoś może wypowiedzieć się na temat zasilacza, bo go nie znam?

-Obudowę też można znaleźć tańszą, bo ta byłaby ok, gdybyś podkręcał

-jeśli chcesz szybszy procesor, to możesz wziąć i5 3470

Nie wiem, czy Windows 8 będzie dobrym rozwiązaniem. Aktualnie Windows 7 ma lepsze wsparcie i jakoś się nie zanosi, by ten system stracił popularność w ciągu kilku następnych lat. Strzelam, że nawet w 2016 będzie mieć min. 30% użytkowników. 

@compl

Hm.... 

Co do windowsa 8 (Pro 32bit) jestem jego posaidaczem , ale niestety 32bit (max 3,5 GB RAM) i jest to jak dla mnie bardzo podobny system (wiem, ponieważ przedtem używałem Windows 7 Home Premium 32bit).

@blacklizard

Powiedz mi co jest lepsze w WD Blue?

W zestawie podanym wyżej zdecydowałem się na WD Green, ponieważ robi mniej hałasu. ;-)]  

Edytowane przez jaszuch112

Jaszuch, kombinujesz jak koń pod górkę, dostałeś dobre zestawy ale dalej upierasz się przy swoim, 

W zestawie podanym wyżej zdecydowałem się na WD Green, ponieważ robi mniej hałasu. ;-)]  

Ale jest wolniejszy, nadaje się tylko na magazyn. I jak pisałem wcześniej, nie ma po co pchać do tego 650W, jak przy OC 550W zostanie z zapasem mocy.

Wd Green jest cich ale kosztem wydajnosci i tak iak kolega wyzej napisal, nadaje sie tylko na magazyn dla zdjec i filmow.

Masz podany dobry zestaw na tym Xeonie i ten radzil bym kupic jesli chcesz duzo renderowac lun konwertowac, jednak po atwoich wypowiedziach widze ze bardziej zalezy ci na samym graniu wiec opcja z i5 bedzie wystarczajaca.