Kapucynek 167 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Czy ja wiem... Jeżeli chodzi o kompakt LC to przy Corsair'ze to podstawa. Tutaj sam musiał byś ocenić. Muszę tylko doczytać czy da się w tym Swiftechu uzupełnić poziom płyniu/odpowietrzyć. Ale w cenie 600zł raczej zbudujemy prawdziwy zestaw LC z możliwością upgrade'u. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Kapucynek Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Poczytaj dobrze o tym swiftechu jest w nim zintegrowany rezerwuar i da się go rozbudować. Ja na chwile obecna nie mam zamiaru bawić się w składanie takiego zestawu a druga sprawa że jestem zielony w tym temacie a ten swiftech zbiera bardzo dobre opinie Cytuj Link to post Share on other sites
ernestpierwszy 0 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Mam i3770K i od dziś jestem pod wrażeniem Silentium Fortis HE1225. Nie chciałem kupować jakiegoś topowca za 300 zł. Koszt mojego coolera to 120 zł, montowałem bez wyjmowania płyty głownej:) Udało się, choć nie było łatwo. Powiem tak, stockowy intelowski cooler to 96C w battelfieldzie 3 z ultra ustawieniami (GTX770) gdy procek chodził na 3.5 GHz (po bożemu bez OC) Lekkie OC (4.2GHZ) z intelem to 101C Od dziś mam 4.3GHz i maks 78C przy kilkugodzinnej grze w FC3 i BF3 W spoczynku ok 40C. Dla mnie super. Nie kręcę wysoko, ale może dam radę dobić do 4.5GHz na tym co mam:) Pozdro! Edytowane 21 Czerwca 2013 przez ernestpierwszy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Można by pewnie jeszcze zbić kilka stopni (lepsza pasta i lepsza wentylacja obudowy) ale i tak nie jest źle biorąc pod uwagę cenę tego coolera oraz obecne temperatury na dworze Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts