Skocz do zawartości

Sterowniki i problemy z częstotliwością wyświetlania monitora

Recommended Posts

Witam.

Mam problem ze sterownikami.

Wszystko zaczęło się po instalacji Metro 2033, kiedy to steam zaczął dogrywać jakieś ścierwa do sterowników. 

Problem polega na tym, że gdy po załadowaniu windowsa 7 (okno wpisywania hasła) zamiast tego oto okna monitor pokazuje, że jest za wysoka częstotliwość odświeżania ekranu.

Gdy uruchamiam komputer w trybie awaryjnym wszystko jest ok.

Moja karta graficzna to GTS450, a monitor dość stary LG Flatron L1918s (bez panoramy).

Męczę się z tym już kolejny dzień. Odinstalowywałem sterowniki w trybie awaryjnym, instalowałem od nowa, czyściłem rejestr ze wszelkich danych o nvdidia, odinstalowałem dosłownie wszystko co mogłoby wskazywać na to, że to sterownik graficzny. Instalowałem wszystko od nowa i problem znowu się pojawiał. Sprawdzałem czy directx jest aktualny, zreinstalowałem nawet physX, chociaż nie wiem co by to mogło dać.

Proszę o jakieś rady.

Pozdrawiam.

Dodam też że monitor nie jest wykrywany tak jak powinien. Wcześniej pokazywało model monitora, w oknie zmiany rozdzielczości (tym windowsowym), a teraz już nie.

Edytowane przez Elektron205

Zobacz jeszcze na innym porcie w grafice czy monitor jest prawidłowo wykrywany, pożycz przejściówkę i podłącz do innego portu, miałem taki problem ze swoim Samsungiem, nie chciał działać poprawnie pod portem D-SUB, pod DVI już wszystko było ok.

Przejściówkę podłączyłem do grafiki DVI->D-SUB bo monitor miał tylko wejście D-SUB i problem zniknął, oczywiście tak jak kolega wspomniał możesz zreinstalować sterownik od monitora