Skocz do zawartości

Problem Po Wsadzeniu Karty

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Mephic,

Recommended Posts

reset cmos nie pomógł ? może spróbuj przeczyścić wejście do karty jakiś pyłek się dostał czy coś hmm ew przepnij jeszcze raz kable od zasiłki.Dziwny problem może ktoś inny jeszcze dopowie na swoim przykładzie

Model płyty nie znam jak mi ta osoba napisze to podam,co do karty to msi gtx680 twin frozr OC, sprawa jest o tyle dziwna ze karta była sprawdzana przed wysłaniem w kombustor. Więc według mnie karta jest sprawna a coś jest nie tak z reszta podzespolow,

Witam Benchmarkową brać

Jako, że problem dotyczy mnie osobiście opiszę na szybkiego objawy.

Jak napisał wcześniej Mizur138 ze starą kartą HD5870 wszystko śmiga tak jak powinno po zamontowaniu GTX680 komp zawisa na poscie nawet do biosu nie można się dostać podejrzewam iż problemem jest sekcja zasilania na mobo gdyż jest to tylko 4+1 wracam do starej karty i problem znika blaszaka rozebrałem na części proste wszystko zostało wyczyszczone i niestety nie przyniosło to efektu.

cpu Phenom 2 x4 940

mobo Gigabyte GA-MA790X-DS4

ram 4x2gb Corsair

psu Corsair HX620w

wgrany najnowszy bios nic nie kręcone

wymianę bebechów chciałem zacząć od najdroższej części i dlatego padło na gpu ale chyba na dniach będę musiał zakupić całą resztę i wtedy dokonam gruntownego sprawdzenia

oczywiście będę wdzięczny za każdą radę która przyczyni się do rozwiązania problemu

Nie uszkodzili karty w transporcie? Jesli nie jest w stanie nawet Bios załadować to uszkodzenie jest ewidentne i kwestie sterownikow mozna odłożyć na bok. Jesli to wina Bios na karcie a u Mizura karta wstaje to moze Odeslij a Mizur zaktualizuje bios?

• Rozwiązanie

No jeśli na dwóch kompach nie odpala to wygląda na niekompatybilność z płytą główną. Jesli odpaliło na trzecim to pierwszy ruch to aktualizacja biosu karty graficznej do najnowszego i ponowna próba (bo rozumiem że na płycie głównej kolega ma już bios najnowszy). Póki co kolega Beny powinien podziałać albo opisać dokładniej o jakie kombinacje mu chodziło. 

• Popieram 1

Jesli chodzi o mnie to karta była testowana w kombustorze,nie wystepowaly zadne problemy z uruchomieniem oraz inne.

Na Podanym Zestawie

Intel Core i5 3570k

AsRock Z77 PRO3

A-Data GAMING 2x4GB 1600MHz CL9

Kingston HyperX DDR3 2GB 1600MHz XMP X2 CL9 Grey Edition

XFX Core 550W

Seagate ST500DM002 500 GB

Screen z Kombustora

http://iv.pl/images/78848831800577761722.jpg

Edytowane przez Mizur138