Koneser 0 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam. Która zasiłka lepiej uciągnie zestaw Athlon II X4 i Radka 5770? Rzecz jasna będą kręcone na max. http://www.chieftec.pl/p3179,chieftec-gps-500ab-a-box.html czy http://www.chieftec.pl/p4643,chieftec-aps-500s.html Cena ta sama. Pierwszy ma lepsze linie 3V i 5V i 3 linie 12V ale o mniejszej max obciążalności. Drugi ma słabsze linie 3V i 5V i 2 linie 12V za to o większej max obciążalności. I co najważniejsze ma cetyfikat 80+. Tak więc który wybrać? :help: Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A nie wolałbyś innego zasilacza? Chiefteci zbierają średnie ostatnio opinie Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A muszą być te chieftec'i?? Ale jeżeli już się upierasz nad tą firmą bierz drugiego... Wytrzyma większe obciążenia. pzdr! Edit1 Hookie od razu to samo powiedział bierz coś od OCZ Edit2 _nick_ dobrze prawi! Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 W tej cenie masz OCZ StealthXStream 500 (o wiele lepszy). Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dokładnie sam takiego kupuję w następnym tygodniu i to w dodatku używanego i nie boję się o nic... pzdr! Cytuj Link to post Share on other sites
Koneser 0 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 W sumie w tej cenie nie znalazłem nic lepszego a nie mogę już wydać więcej bo i tak przekroczyłem budżet. Poza tym starsze chieftec'i miałem w 2 ostatnich kompach i nie moge złego słowa o nich powiedzieć. Z opinii na Komputroniku też widać że te 2 modele są przyzwoite. Więc mam sentyment do tej marki Ok przyjrzę się temu OCZ Cytuj Link to post Share on other sites
hiszpano 0 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Bierz tą nową serie APS 500 S napięcia trzyma bardzo stabilnie i jest praktycznie nie słyszalny. Ostatnio składałem zestaw dla chrześniaka i właśnie na niego padł wybór. W tak niskiej cenie to trafiony zakup.Ważniejsze jest max obciążenie na 12V bo głównie ono cię interesuje.Chiefteci zbierały srednie opinie bo konstrukcja na której się opierało wiekszośc modeli ma już 4 lata.Ta seria jest nowa i napewno godna uwagi. Cytuj Link to post Share on other sites
Koneser 0 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Mam pytanko odnośnie zasiłek OCZ. W zasadzie opinie są bardzo dobre ale widzę że niektórzy narzekają na piszczące cewki i głośne wiatraki. Czy koledzy którzy polecają OCZ mogą to potwierdzić / zdementować? Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Zależy od modelu. ModXStream chyba jest nieco bardziej cichy od StealthXStreama (pomimo nazwy) Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 ModXStream podobno jest mega cichy, na pclab jest na 2. miejscu pod kątem ciszy, zaraz za BQ. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Nie wiem jak ten drugi ale mam tego Chiefteca 500W z serii GPS od 2,5 roku i nie mogę złego słowa na niego powiedzieć. Głośny nie jest, nic z nim się nie dzieje, komputer chodzi stabilnie. Fakt że w OC się nie bawię i komputer nie jest jakiś bardzo prądożerny (Athlon 64 X2 4400+ z GF8800GT, 2 dyski i nagrywarka). No ale chodzi dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Mam pytanko odnośnie zasiłek OCZ. W zasadzie opinie są bardzo dobre ale widzę że niektórzy narzekają na piszczące cewki i głośne wiatraki.W OCZ StealthXStream na początku trochę 'coś' piszczało, ale teraz już tego nie ma. Nie wiem czy się przyzwyczaiłem, czy przestało, ale raczej przestało, gdyż inne osoby nic nie słyszą. Jeśli chodzi o głośność to do najcichszych nie należy. MXS jest o wiele cichszy, ale także droższy Cytuj Link to post Share on other sites
Eversman 1 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Zawsze miałem Chieftec'ki i nie licząc 1 feralnej sztuki działały bardzo dobrze. Teraz w 3 kompach mam 2x OCZ i Chieftec. Wszystkie te zasilacze działają świetnie, więc kwestia gustu, który wybierzesz. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ja polece jednak OCZ MXS. Moj 400W model dzwiga wlasnie AII x4 630 bezproblemowo. OCZ MXS 500W starczy ci na dlugo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts