Skocz do zawartości

Logic A33, I5 2500k, a wiatraczki

Recommended Posts

Witam... ja , ten... kupiłem komputer i się okazało, że mam obudowie Logic A33. Mam tam procesor I5 2500k, niestety aktualnie z BOX'owym chłodzeniem, bo mój Fortis jest teraz w innym kompie... no nie rozmawiajmy. 

W tym momencie przy graniu w bardziej wymagające gry typu Far Cry 3, Crysis 2, Minecraft, temperatura na procku wynosi do 71 stopni. Wg. mnie jest to troszkę dużo.

Więc jeśli dałbym wiatraczki do obudowy, jeden wciągający, drugi wydmuchujący powietrze, to mógłbym liczyć na spadek 2 stopni, 7 stopni? Obudowa wygląda tak::: OBRAZEK 1, niebieski kolor, to miejsce z boku na 120mm, a czerwony to z tyłu na 80/90mm. 

http://img543.imageshack.us/img543/7781/a33yu.jpgOBRAZEK 1

Jeśli by to coś dało, to rozumiem, że z tyłu by wypychał, a z boku wciągał? 

I jeszcze cena - za ile bym kupił cichy, porządny wiatraczek 120mm? 

Postawiam like, tym co odpowiedzą mi chociaż na 1 pytanko z tekstu.

• Popieram 1

Jeśli zamontujesz wentylatory w takiej konfiguracji jak piszesz, czyli bok wciąga, tył wyciąga to temperatury wewnatrz obudowy powinny się poprawić. Nikt tak na prawdę nie jest w stanie Ci powiedzić o ile stopni spadną, ale na pewno bedzie lepiej niż teraz. Cichy, porządny wiatraczek 120mm np ten

http://www.ceneo.pl/10023434

Ten wyciągający wentylator może mieć max 90mm a nie 80 i taki radziłbym założyc. Ogólnie obudowa nie należy do czołówki jeśli chodzi o wentylację... Aż sie prosi o wymianę, pewnie masz ją ze starego kompa?

Edytowane przez Abizer