EnumGame 0 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Witam wszystkich Mam dylemat, ponieważ mam zamiar wymienić płytę główna i procesor w komputerze. Ostatnio wyszła nowa generacja procesorów intela, haswell. I tutaj mam pytanie czy lepiej kupić intel core i7-4770K + Asrock z87 extreme4 z87 lga1150 czy intel core i7 3770k + Asrock z77 Extreme4. Będę chciał w przyszłości trochę podkręcić procesor. Z tego co się orientuję do nowszej generacji trzeba trochę dopłacić, ale czy jest jakaś większa różnica między tymi zestawami czy lepiej kupić starszą generację i zostawić sobie trochę pieniędzy w kieszeni? Edytowane 11 Czerwca 2013 przez EnumGame Cytuj Link to post Share on other sites
Bambukeria 0 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Różnica jest nie wielka do 10%. Więkasza jest w konwertowaniu video? Ostatnio był artykuł o tym że Haswelle słabo się kręcą i mają wysokie temperatury, wersje sklepowe bo próbki inżynieryjne były ok. Wybor zostawiam Tobie. A do czego Ci potrzebny zestaw? Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Bambukeria Cytuj Link to post Share on other sites
EnumGame 0 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Do grania, nagrywania filmików z gier, streamowania i tworzenia animacji 3d. Cytuj Link to post Share on other sites
Bambukeria 0 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Mógłbyś sobie kupić Ivy i oszczędzoną kasę wydać na grafikę. A w sumie to nie jest taka wielka różnica cenowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts